Ingredients
-
Aardappel puree
-
1 kg kruimige aardappelen
-
1 theelepel zout
-
1 klont roomboter ongezouten
-
1 blokje groentenbouillon
-
scheutje melk
-
Bloemkool champignonsaus
-
250 gram kastanjechampignons
-
150 gram shiitake
-
250 gram bloemkool
-
Klein bosje platte peterselie
-
200 ml slagroom 30% vet
-
Flinke hand geraspte parmezaanse kaas
-
Flinke hand geraspte mozzarella
-
1 uien
-
Scheutje olijfolie
-
350 gram halfomhalfgehakt
Directions
Gehaktschotel met bloemkool en champignons, op en top comfort food.
Deze heerlijke gehaktschotel met bloemkool en champignons staat in een handomdraai op tafel en is gegarandeerd een succes bij het hele gezin! Wat deze ovenschotel zo bijzonder maakt, is de romige champignon-bloemkoolsaus die over de aardappelpuree gaat. Vol smaak, rijk en smeuïg precies zoals een comfort food gerecht hoort te zijn.
Toen we deze schotel voor het eerst maakten, was het even afwachten of iedereen het lekker zou vinden. Maar zodra de Italiaanse man hier thuis voor een tweede keer opschepte, wisten we het zeker: dit is een blijvertje!
Hoe maak je champignon-roomsaus?
De inspiratie voor deze ovenschotel kwam voort uit onze populaire champignonroomsaus. Dit recept is al een favoriet op onze website omdat het zo veelzijdig is: heerlijk bij pasta, perfect met kip, en nu dus ook als basis voor een smaakvolle ovenschotel.
Wat deze schotel zo bijzonder maakt, is de combinatie van smaken en structuren. De bloemkool zorgt voor een lichte en zachte bite, terwijl de gebakken champignons een diepe, hartige smaak toevoegen. Het gehakt maakt het geheel lekker stevig, en de saus gemaakt met room en Parmezaanse kaas bindt alles samen tot een zijdezachte, smaakvolle laag. Als finishing touch komt er natuurlijk een laagje mozzarella overheen, want een ovenschotel zonder kaas is als Italië zonder pasta. Even de oven in en binnen no-time staat er een dampende schaal comfort food op tafel.
Meer heerlijke ovenschotels
Ben je dol op ovengerechten? Probeer dan ook eens:
Moussaka, een klassieke Griekse ovenschotel met aubergine en gehakt.
Boerenkoolstamppot met Italiaanse twist, perfect voor de koude winterdagen.
Italiaanse witlof ham kaas, witlof met ham en kaas, maar dan met een Italiaans tintje.
En heb je nog wat bloemkool over? Maak dan onze bloemkool pizza-steak uit de Airfryer, een vegetarisch gerecht dat ideaal is als lunch of voorgerecht.
Met deze recepten zet je gegarandeerd iets lekkers op tafel. Eet smakelijk!
Steps
1
Done
15 minuten
|
AardappelpureeSchil de aardappels en kook deze gaar met ietsje zout en bouillonblokje. |
2
Done
15 minuten
|
Champignons bakkenSnijd de champignons in plakjes. |
3
Done
2 minuten
|
OvenschaalGiet de champignonsaus op de aardappelpuree en top af met geraspte mozzarella. |
4
Done
30 minuten
|
Oven |