0 0
Geitenkaas bonbons

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Geitenkaas met honing
3 eetlepel Hazelnoten gehakt
3 eetlepel Pistache nootjes gehakt
3 eetlepel gedroogde cranberry’s gehakt
paar takjes verse tijm

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Geitenkaas bonbons

De feestelijke borrel kan niet zonder bonbons

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geitenkaas bonbons!

Sommige hapjes zijn snel gemaakt en daarom niet minder lekker. Waar het om gaat vinden wij is natuurlijk de uitstraling. Nou dat hebben deze bonbons zeker! Vandaag zijn deze heerlijke honing geitenkaas balletjes door een mooi laagje gerold. Hazelnoot en pistachenootjes zijn lekkere smaakmakers, dol zijn we vooral op pistachenootjes. Deze zomer hadden extra veel zakjes meegenomen maar zoals ik zie zijn ze bijna op. Eigenlijk moeten we even terug naar Sicilië maar ik geloof dat dat er nu even in zit. Het rode van de bonbons is natuurlijk cranberrie.  Cranberrie gebruiken wij vaker door de granola doen, maar zeker met de feestdagen in zicht staat het standaard op het keukenblad. De geitenkaas bonbons staat super op je borrelplank met wat heerlijke crackers erbij. Wij zeggen doen!

Het leuke van deze bonbons balletjes dat je deze op vele manieren kunt maken. Wij rollen ze door de kruimel van de nootjes, cranberrie en tijm, maar je kunt het ook eerst door de geitenkaas prakken, zodat ze ook aan de binnenkant zit. Ook een idee is om de balletjes één kleur te houden, en dan bv rode, groene en witte balletjes te maken. De Italiaanse kleuren en tegelijkertijd helemaal kerst proof.

Ach een borrelplank kan op veel manieren en er staan vele lekkere hapjes klaar op de website.

Kijk maar eeens snel naar deze lekkernijen voor een zalige borrel..

Geroosterde paprika dip, de bruscetta met tomaten konfijt is super wanneer je een hele groep vrienden in huis hebt. Deze gaan we zeker maken met kerst. Italiaanse loempia’s, Bruscetta’s van paprika tomaat en feta. Wil je iets speciaals dat moet je zeker een keer de snelle risotto bitterballen proberen. Een speciale kerstkrans in bladerdeeg is ook in de Italiaanse driekleur!

Steps

1
Done
4 minuten

Topping

Hak alle nootjes en cranberries.
Rits de blaadjes van de tijmtakjes.
Meng dit in een bakje.

2
Done
3 minuten

Balletjes

Rol balletjes van de kaas, en deze door de mix rollen.
Je kunt er ook voor kiezen om de mix door de kaas te prakken en daarna rolletjes te draaien.

3
Done

Serveren

Serveer de bonbons op een plankje met mooie toastjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Espresso martini
previous
Espresso martini
Panna cotta met stoofpeertje
next
Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes
Espresso martini
previous
Espresso martini
Panna cotta met stoofpeertje
next
Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes

Add Your Comment