Ingredients
-
3Handsinaasappels
-
300 ml Koud water2x
-
200 gr fijne kristalsuiker
Directions
Gekonfijte Sinaasappelschillen!
Konfijten klinkt heel lastig maar eigenlijk is het best makkelijk. Het kost alleen aardig wat tijd. Je kun het ook op verschillende manieren doen.
Wij hebben niet altijd zin om mega lang te moeten wachten voordat iets klaar is dus hierbij een snellere versie voor het konfijten van sinaasappelschillen.
Wij hebben dit recept gebruikt om in de Oranjekoek te verwerken. Ook kun je dit gebruiken om bijvoorbeeld op chocoladetaart te decoreren.
Hoe ga jij dit gebruiken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
SchillenHaal de schil van alle 3 de sinaasappels af. Zorg dat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit smaakt namelijk bitter. |
2
Done
2 minuten
|
SnijdenSnijd de schillen in sliertjes. |
3
Done
|
KokenZet een pannetje op het vuur met 300 ml water en doe daar alle sinaasappelsschillen in. Laat het koken en haal het dan van het vuur. Spoel de schillen af. |
4
Done
|
HakkenHak de schillen na het drogen in kleine stukjes of laat ze groot. |