0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 sinaasappel Handsinaasappels
300 ml Koud water 2x
200 gr Fijne kristalsuiker
Gekonfijte Sinaasappelschillen

Gekonfijte Sinaasappelschillen

Mooie gekonfijte sinaasappelschillen

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Gekonfijte Sinaasappelschillen!

Konfijten klinkt heel lastig maar eigenlijk is het best makkelijk. Het kost alleen aardig wat tijd. Je kun het ook op verschillende manieren doen.

Wij hebben niet altijd zin om mega lang te moeten wachten voordat iets klaar is dus hierbij een snellere versie voor het konfijten van sinaasappelschillen.

Wij hebben dit recept gebruikt om in de Oranjekoek te verwerken. Ook kun je dit gebruiken om bijvoorbeeld op chocoladetaart te decoreren.

Hoe ga jij dit gebruiken?

Steps

1
Done
5 minuten

Schillen

Haal de schil van alle 3 de sinaasappels af. Zorg dat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit smaakt namelijk bitter.

2
Done
2 minuten

Snijden

Snijd de schillen in sliertjes.

3
Done

Koken

Zet een pannetje op het vuur met 300 ml water en doe daar alle sinaasappelsschillen in. Laat het koken en haal het dan van het vuur. Spoel de schillen af.
Zet daarna weer een pannetje op het vuur met de schillen en water en doe daar de suiker bij. Deksel op de pan.
Laat op een klein vuurtje helemaal indikken tot dat je een dikke siroop hebt met de schillen erin. Dit kan langer dan een haf uur duren.
Haal daarna de schillen uit de siroop en leg de schillen op een bakpapiertje.
Zorg dat de schillen niet tegen elkaar aan liggen.
Laat de schillen minimaal een uurtje drogen in een oven op 50 graden.

4
Done

Hakken

Hak de schillen na het drogen in kleine stukjes of laat ze groot.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fries Oranjekoek
previous
Fries Oranjekoek
Hele kip uit de oven
next
Hele kip uit de oven
Fries Oranjekoek
previous
Fries Oranjekoek
Hele kip uit de oven
next
Hele kip uit de oven

Add Your Comment