0 0
Gekruide parmezaan aardappels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 Kruimige aardappelen
3 eetlepel Roomboter
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Tijm
1 theelepel Oregano
1/2 theelepel Chili poeder
1 theelepel Zout
Scheutje Olijfolie
10 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Sausje
4 eetlepel Griekse yoghurt
1 teen knoflook geperst
5 takjes Platte peterselie
Zwarte peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gekruide parmezaan aardappels

Dit wil je gewoon

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Sausje

Directions

Share

Gekruide parmezaan aardappels!

Zeker weten dat jullie dit lekker vinden! Tenminste dat dachten we toen wij dit voor het eerst zagen. Denk niet dat wij alles zelf verzinnen hoor. Dit verrukkelijke aardappeltjes is weer een soort van hype op TikTok. En ja sinds wij op ook op TikTok zitten zien we hele leuke en lekkere langskomen. Natuurlijk geven wij onze eigen twist hieraan. Onze twist zijn de Italiaanse kruiden en de een Italiaanse parmezaanse kaas. Gekruide parmezaan aardappels is een feit.
Wij zijn heel benieuwd wie ons na gaat doen. Leuk wanneer je ons dan tagt zo zien we dan ook jullie versie.

Wij hebben er een yoghurt knoflook peterselie sausje bij geserveerd. Echter totaal overbodig want dit aardappeltje heeft helemaal niks nodig.

Dit heerlijke aardappeltje doet me denken aan de KLM crew reizen tijdens mijn stewardessen periode. Naast hard werken en veel kilometers vliegen was er ook een leven op de route haha. Een reis eindigde altijd na een vlucht met een crew borrel. Elke bestemming had dan zijn eigen favorieten drankjes en bijpassende snackjes. In Amerika was de snack altijd een van mijn lievelingen. Daar serveren ze namelijk potato wedges. Die heerlijke aardappeltjes met een dipje kan ik me feilloos voor de geest halen. Ik moet toegeven alles wat vet en vol met koolhydraten zat smaakte prima!

Van al die route snackjes heb ik tijdens de Corona heel veel online gezet. De Crew Favorites die we tijdens de Corona periode erg mistte.  Een topper na een vlucht was de Shake Shack burger. Nacho’s met zelfgemaakte guacamole en chili. Loempia’s uit Maleisië. Een gezonde Arabische tabouleh en Kipkluifjes met blauwe kaas dip. Kijk maar eens naar de KLM Crew’s Favorites. Er is heel veel lekkers te vinden waar alle KLM ere dol op zijn.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done

Aardappel

Was de aardappel en halveer.
Schil mag eraan zitten.
Snijd met een scherp mes 6 sneetjes aan de binnenkant.
Wel de buitenkant heel laten dus inkeping van ongeveer 1/2 cm.

3
Done

Ovenschaal

Neem een ijzeren ovenschaal/blik.
Smelt de boter en giet in de schaal.
Hierbij voeg je je favoriete kruiden.
Wij gebruiken gedroogde knoflook, tijm, oregano, chili poeder en zout.
Voeg 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas erbij en roer alles door elkaar.
Leg alle aardappels met de open kant in de gekruide boter jus.
Smeer met een kwastje olijfolie de bolle kant vd aardappel in.
Strooi er wat parmezaanse over.

4
Done
20 minuten

Oven

De schaal mag 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden.

5
Done

Sausje

Wil je ze graag met een dipsausje?
Meng 4 eetlepel Griekse yoghurt met een geperste teen knoflook en fijn gesneden platte peterselie.
Wat extra peper erdoor.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kip in tomaat wijn saus
next
Aubergine courgette kikkererwten curry
previous
Kip in tomaat wijn saus
next
Aubergine courgette kikkererwten curry

Add Your Comment