Ingredients
-
100 gr RijstIk gebruik basmati rijst van Reishunger
-
2 el Curry pasteIk gebruik curry paste van Reishunger
-
2 grote Wortels
-
1 Paprika
-
1 Sjalot
-
1 teentje knoflook
-
1 pakje / blikje Kokos melk
-
2 vegetarische burger
-
Naar smaak Citroen
-
Naar smaak zout en peper
-
Een paar blaadjes Platte peterselie
Directions
Gele curry met een vega burger!
Curry is iets wat ik (Mariëlla) graag eet. Je kunt er namelijk zoveel mee afwisselen. Denk aan curry met zalm, curry met garnalen, kip of vegetarisch. Kijk ook eens naar onze rode vis curry Ook kun je veel variëren met de kleur currypaste, en dus de smaken maar ook met de koolhydraten die je erbij eet. Eet je graag met rijst, noodles of misschien met naan brood? Zo veel opties en dus voor iedereen wel iets lekkers te vinden! Helaas is Mario geen curry fan dus José eet het niet zo heel vaak. Maar wanneer ze alleen is dan kan zij lekker los gaan. Deze curry is gemaakt met de lekkerste curry paste en rijst van Reishunger. De rijst is echt extreem zacht, dat vond ik mega lekker! Je kunt via hun website met onze code ‘rijstqueens’ een gratis proefpakketje ontvangen bij een bestelling t.w.v. 15 euro.
Dit keer heb ik een curry gemaakt met een vega burgertje. Dit was verrassend lekker dus het is het delen waard. Vaak gebruik ik wortel en paprika in een curry maar je kunt bijvoorbeeld ook boontjes, broccoli of bloemkool gebruiken. Ik had deze groenten nog in de koelkast dus ik ging aan de slag met de paprika en wortel. Het snijden van deze groenten kost eigenlijk nog het meest tijd, daarna kun je het lekker laten bakken en pruttelen, ideaal!
Curry is al eeuwen oud en komt oorspronkelijk uit India. Daarna heeft het gerecht zicht heel snel verspreid over heel Azië en tegenwoordig is het ook enorm populair in alle andere continenten. Je hebt droge of natte curry’s. Het verschil is eigenlijk de hoeveelheid vocht die je toevoegd. Natte curry’s bevatten meer kokosmelk dan droge curry’s. Bij droge curry’s kook je het net zo lang door tot dat je eigenlijk alleen nog wat vocht om de groenten en/of vlees hebt zitten. Ik heb deze gele curry met een vega burger ook iets langer laten koken. Vochtig moet de curry in mijn ogen zeker zijn maar ik hoef meestal niet een heel papje aan vocht. In mijn ogen is deze verhouding dus het lekkerst. Zeker met deze krokante burger erbij. Als je dat in vocht stopt dan is het krokante laagje direct weg.
Hoe ga jij de curry maken?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Schillen en snijdenSnipper de ui in kleine stukjes |
2
Done
20 minuten
|
Rijst kokenKook de rijst volgens de verpakking. Laat daarna wat rusten met de deksel op de pan. |
3
Done
10 minuten
|
AanbakkenDoe wat olijfolie in een hapjes pan en fruit de sjalotjes. Doe de wortel erbij en bak aan voor een paar minuten. Voeg dan de curry paste toe en pak 1 minuut mee. Daarna kun je de kokos melk toevoegen. Roer goed en laat een paar minuutjes pruttelen met de deksel op de pan. |
4
Done
3 minuten
|
Schnitzel bakkenBak nu ook de schnitzel aan in wat olie. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de rijst nu samen met de curry en de burger. Doe er wat peterselie over heen en wat citroen sap naar smaak. |