0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Rijst Ik gebruik basmati rijst van Reishunger
2 el Curry paste Ik gebruik curry paste van Reishunger
2 grote Wortels
1 Paprika
1 Sjalot
1 teentje knoflook
1 pakje / blikje Kokos melk
2 vegetarische burger
Naar smaak Citroen
Naar smaak zout en peper
Een paar blaadjes Platte peterselie
Gele curry met een vega burger

Gele curry met een vega burger

Een van de lekkerste curry's!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gele curry met een vega burger!

Curry is iets wat ik (Mariëlla) graag eet. Je kunt er namelijk zoveel mee afwisselen. Denk aan curry met zalm, curry met garnalen, kip of vegetarisch. Kijk ook eens naar onze rode vis curry Ook kun je veel variëren met de kleur currypaste, en dus de smaken maar ook met de koolhydraten die je erbij eet. Eet je graag met rijst, noodles of misschien met naan brood? Zo veel opties en dus voor iedereen wel iets lekkers te vinden! Helaas is Mario geen curry fan dus José eet het niet zo heel vaak. Maar wanneer ze alleen is dan kan zij lekker los gaan. Deze curry is gemaakt met de lekkerste curry paste en rijst van Reishunger. De rijst is echt extreem zacht, dat vond ik mega lekker! Je kunt via hun website met onze code ‘rijstqueens’ een gratis proefpakketje ontvangen bij een bestelling t.w.v. 15 euro.

Dit keer heb ik een curry gemaakt met een vega burgertje. Dit was verrassend lekker dus het is het delen waard. Vaak gebruik ik wortel en paprika in een curry maar je kunt bijvoorbeeld ook boontjes, broccoli of bloemkool gebruiken. Ik had deze groenten nog in de koelkast dus ik ging aan de slag met de paprika en wortel. Het snijden van deze groenten kost eigenlijk nog het meest tijd, daarna kun je het lekker laten bakken en pruttelen, ideaal!

Curry is al eeuwen oud en komt oorspronkelijk uit India. Daarna heeft het gerecht zicht heel snel verspreid over heel Azië en tegenwoordig is het ook enorm populair in alle andere continenten. Je hebt droge of natte curry’s. Het verschil is eigenlijk de hoeveelheid vocht die je toevoegd. Natte curry’s bevatten meer kokosmelk dan droge curry’s. Bij droge curry’s kook je het net zo lang door tot dat je eigenlijk alleen nog wat vocht om de groenten en/of vlees hebt zitten. Ik heb deze gele curry met een vega burger ook iets langer laten koken. Vochtig moet de curry in mijn ogen zeker zijn maar ik hoef meestal niet een heel papje aan vocht. In mijn ogen is deze verhouding dus het lekkerst. Zeker met deze krokante burger erbij. Als je dat in vocht stopt dan is het krokante laagje direct weg.

Hoe ga jij de curry maken?

Steps

1
Done
10 minuten

Schillen en snijden

Snipper de ui in kleine stukjes
Schil de wortels en hak in kleine stukjes
Snijd ook de paprika in klein stukjes.
Zet dit allemaal klaar.

2
Done
20 minuten

Rijst koken

Kook de rijst volgens de verpakking. Laat daarna wat rusten met de deksel op de pan.

3
Done
10 minuten

Aanbakken

Doe wat olijfolie in een hapjes pan en fruit de sjalotjes. Doe de wortel erbij en bak aan voor een paar minuten.
Voeg nu de paprika toe en de knoflook. Ik doe de knoflook er altijd bij via een knoflookpers maar je kunt deze ook fijn snijden. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Bak dit allemaal aan voor een kleine 10 minuten op laag vuur.

Voeg dan de curry paste toe en pak 1 minuut mee. Daarna kun je de kokos melk toevoegen. Roer goed en laat een paar minuutjes pruttelen met de deksel op de pan.

4
Done
3 minuten

Schnitzel bakken

Bak nu ook de schnitzel aan in wat olie.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de rijst nu samen met de curry en de burger. Doe er wat peterselie over heen en wat citroen sap naar smaak.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Volkoren piadina
previous
Volkoren piadina
Klassieke shakshuka
next
Klassieke shakshuka
Volkoren piadina
previous
Volkoren piadina
Klassieke shakshuka
next
Klassieke shakshuka

Add Your Comment