Ingredients
-
20 Tamme kastanje
Directions
Gepofte kastanjes uit de airfryer!
Wij zijn wel heel nieuwsgierig of jullie ooit kastanjes hebben gepoft. Gepofte kastanjes zie je heel veel in Italië. In Nederland is het eigenlijk niet zo heel erg bekend. Een paar jaar geleden kreeg ik een hele zak tamme kastanjes van een kennis. Als je er iemand blij mee maakt dan is het Mario, want die is opgegroeid met deze zoete gepofte kastanjes.
Wisten jullie dat je ook kastanjes kunt poffen in de airfryer? Deze gepofte kastanjes uit de airfryer was iets nieuws voor ons. Wij kenden dit niet totdat ik (Jo) een filmpje van @carlo_gaiano kreeg doorgestuurd. Nu krijg ik nooit zulke filmpjes van manlief dus dit was natuurlijk een hint. We zijn snel op zoek gegaan naar een paar tamme kastanjes. Omdat we naast een groot bos wonen zijn we direct een rondje gaan lopen. De meeste waren al opgepeuzeld door de dieren maar uiteindelijk hebben we er een paar kunnen vinden. Het is ook niet de bedoeling dat iedereen het hele bos leeggeplukt want daar doe je de dieren geen plezier mee.
Het is een super makkelijk gerechtje. Na het wassen maak je een snede in de kastanje. Je ziet ook vaak dat men er een kruis in snijdt. Vervolgens laat je ze 10 minuten in een warm waterbadje staan. Daarna goed afdrogen en 20 minuten in de airfryer op 200°. Na de het poffen wikkel je de kastanjes even in een vochtige theedoek waardoor de meeste hitte verdwijnt. Je kunt ze nu goed pellen en lekker opeten.
Manlief heeft genoten, ikzelf heb er na een paar wel genoeg. En je kunt ze dus uit het vuistje eten of er een puree van maken. Na het poffen eet je ze met een klontje roomboter en eventueel wat zout en peper. In Italië eten de kinderen ze nog iets zoeter met wat roomboter en poedersuiker of honing.
Soorten kastanjes
Wanneer je op zoek gaat naar kastanjes dan kom je twee verschillende soorten kastanjes tegen. Je hebt namelijk tamme en wilde kastanjes. De eetbare zijn de tamme kastanjes en je herkent ze aan de stekelige groene schil. Wel goed uitkijken want je kunt je handen er aardig aan bezeren.
Iets heel anders maar ook heel lekker uit de airfryer is de Gevulde aubergine uit de airfryer.
Steps
1
Done
30 minuten
|
KastanjesWas de kastanjes. |
2
Done
20 minuten
|
AirfryerDoe de kastanjes in de airfryer met de bolle kant naar boven. Of ze 20 minuten op 200°. |
3
Done
|
TipJe kunt de kastanjes ook natuurlijk in de oven poffen. |