Ingredients
-
2 grote rode bietOngekookt
-
1 zoete aardappel
-
2 rode ui
-
Scheut olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Handje walnoten
-
50 gram feta
-
50 gram gemengde sla
-
Dressing
-
100 ml olijfolie
-
4 eetlepel balsamico
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Geroosterde Biet en Zoete Aardappel Salade met Feta en Walnoten
Ben je op zoek naar een smaakvolle, voedzame en kleurrijke salade? Dan is deze geroosterde biet en zoete aardappel salade precies wat je nodig hebt! Een feestje op je bord en een perfecte balans tussen zoet, hartig en knapperig. En het mooiste? Hij is eenvoudig te maken én zit boordevol gezonde ingrediënten.
De perfecte combinatie van smaken
Soms heb je gewoon zin in een goed gevulde salade zonder al te veel koolhydraten. Rode biet en zoete aardappel zijn dan een gouden duo. De zachte, zoete smaak van geroosterde groenten gecombineerd met de zoute feta en knapperige walnoten zorgt voor een smaakexplosie. En dat niet alleen: deze salade is ook nog eens supergezond!
Deze week zijn we helemaal in de rode bieten vibe. We begonnen al met een heerlijke rode bietenspread met feta en hebben ook een verrukkelijke rode biet risotto op de planning staan. Maar een kleurrijke maaltijdsalade met biet mocht natuurlijk niet ontbreken!
Zo maak je deze salade
De basis van deze salade is eenvoudig: rode biet en zoete aardappel schillen en in partjes snijden. We roosteren ze ongeveer 40 minuten in de oven, samen met een paar rode uien voor extra smaak. Een beetje olijfolie, zout en peper erover en je bent al een heel eind op weg.
Waarom roosteren? Roosteren brengt de natuurlijke zoetheid van groenten naar boven en geeft ze een heerlijke diepe smaak. Dit doen we met vrijwel al onze verse groenten, simpelweg omdat het de smaak zoveel intenser maakt.
Terwijl de groenten in de oven staan, maak je de dressing. Geen kant-en-klaar flesje, maar gewoon puur en eenvoudig: een goede olijfolie, een snufje zout en peper en een scheutje balsamicoazijn. Hiermee maak je de salade nóg smaakvoller.
Tijd om alles samen te brengen
Als de groenten geroosterd zijn, meng je ze met een handjevol van je favoriete groene sla. Dit zorgt niet alleen voor extra frisheid, maar maakt de salade ook nog eens prachtig om te zien. Tot slot strooi je er stukjes Griekse feta en knapperige walnoten overheen.
Deze salade is altijd een succes! Of je hem nu serveert als lichte maaltijd, bij een barbecue of als lunch, hij valt altijd in de smaak.
Wist je dit al over zoete aardappel?
Veel mensen denken dat zoete aardappel een variant is van de gewone aardappel, maar dat is niet waar! Zoete aardappel behoort tot een compleet andere plantenfamilie en is eigenlijk een groente. En een hele gezonde ook! Boordevol vezels, vitamines en antioxidanten.
Ons favoriete gerecht met zoete aardappel? De gepofte zoete aardappel met feta uit de Airfryer. Net zo makkelijk, maar minstens zo lekker!
Wil je een salade die niet alleen fantastisch smaakt, maar er ook nog eens geweldig uitziet? Dan is deze geroosterde biet en zoete aardappel salade precies wat je zoekt. Genieten gegarandeerd!
Steps
1
Done
40 minuten
|
Rode biet zoete aardappel rode uiSchil de rode biet en zoete aardappel en snijd in partjes. |
2
Done
2 minuten
|
DressingMaak een dressing van zout, peper olijfolie en een scheutje balsamicoazijn. |
3
Done
|
Mengen |