Ingredients
-
250 gram Cherry tomaten
-
Blikje Fagioli bonen
-
Halve courgette
-
Peterselie, tijm Verse Italiaanse kruiden
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Naar smaak Chili poederVoor ietsje pit
-
Naar smaak zout en peper
-
Stukje Gorgonzola kaas
-
Directions
Geroosterde groenten met fagioli bonen!
Vandaag de hoofdrol voor de fagioli cannellini bonen. Een verrukkelijke bonensoort die in de Italiaanse keuken heel veel wordt gebruikt. Een echte klassieker en in Nederland vind je deze alleen maar in het klein. Deze grote bonen kun je in alle Italiaanse supermarkten vinden dus tijdens onze vakantie hebben we natuurlijk wat ingeslagen. De nootachtige structuur en zachte zoete textuur maakt het dat je het in veel gerechten kunt gebruiken.
Wanneer je veel vegetarische gerechten eet dan zijn bonen een natuurlijke bron van vezels en een prima vervanger voor vlees of eieren. Omdat we een makkelijk gerechtje wilde maken hebben we deze toppertjes samen met courgette slierten en tomaatjes geroosterd in de oven. Natuurlijk met Italiaanse kruiden en een prachtige olijfolie en zalige gorgonzola over erover.
Natuurlijk vraag je je nu af waar je deze geroosterde groenten met fagioli bonen bij eet.. Wij hebben het als voorgerechtje gebruikt met mooie getoast brood en daarop een schepje van deze zaligheid. Super smaakvol.
Wat ons ook leuk en vooral lekker lijkt is een wrap hiermee te vullen. Dit vinden wij altijd een leuke manier om samen te eten allemaal een eigen wrap en daar op je vulling scheppen. Omdat er olijfolie is gebruikt heb je ook een mooie saus, en laten we de Queens niet zijn dat we deze saus door de pasta hebben gemengd en oh la la een verrukkelijke maaltijd. Kortom een receptje waarmee je drie heerlijke gerechten mee kunt van bereiden.
Maak, wanneer je dan toch aan de slag, gaat een grote pan die je zo in de oven kunnen schuiven!
Wanneer je de grote bonen in Nederland niet kunt vinden, koop dan de kleine cannellini bonen, die smaken net zo lekker. Maak je wel eens een lekkere groentesoep? Dan mogen deze daar ook bij en creëer je een echte maaltijd soep!
Wanneer maak jij deze geroosterde groenten met fagioli bonen?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
|
Tomaten bonenWas de tomaten in spoel de bonen af met water. |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet de schaal in de oven ongeveer half uur. |
4
Done
|
ServerenWanneer de schaal uit de oven komt kruimel de gorgonzola erover die nu smelt. |
5
Done
|
EtenEet dit met lekker brood, of roer er je favoriete pasta door. Denk eens aan een wrap. |