0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Cherry tomaten
Blikje Fagioli bonen
Halve courgette
Peterselie, tijm Verse Italiaanse kruiden
Flinke scheut Olijfolie
Naar smaak Chili poeder Voor ietsje pit
Naar smaak zout en peper
Stukje Gorgonzola kaas
Geroosterde groenten met fagioli bonen

Geroosterde groenten met fagioli bonen

De lekkerste pasta, bruschetta saus

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde groenten met fagioli bonen!

Vandaag de hoofdrol voor de fagioli cannellini bonen. Een verrukkelijke bonensoort die in de Italiaanse keuken heel veel wordt gebruikt. Een echte klassieker en in Nederland vind je deze alleen maar in het klein. Deze grote bonen kun je in alle Italiaanse supermarkten vinden dus tijdens onze vakantie hebben we natuurlijk wat ingeslagen. De nootachtige structuur en zachte zoete textuur maakt het dat je het in veel gerechten kunt gebruiken.

Wanneer  je veel vegetarische gerechten eet dan zijn bonen een natuurlijke bron van vezels en een prima vervanger voor vlees of eieren. Omdat we een makkelijk gerechtje wilde maken hebben we deze toppertjes samen met courgette slierten en tomaatjes geroosterd in de oven. Natuurlijk met Italiaanse kruiden en een prachtige olijfolie en  zalige gorgonzola over erover.

Natuurlijk vraag je je nu af waar je deze geroosterde groenten met fagioli bonen bij eet.. Wij hebben het als voorgerechtje gebruikt met mooie getoast brood en daarop een schepje van deze zaligheid. Super smaakvol. Kijk hier het filmpje!

Wat ons ook leuk en vooral lekker lijkt is een wrap hiermee te vullen. Dit vinden wij altijd een leuke manier om samen te eten allemaal een eigen wrap en daar op je vulling scheppen. Omdat er olijfolie is gebruikt heb je ook een mooie saus, en laten we de Queens niet zijn dat we deze saus door de pasta hebben gemengd en oh la la  een verrukkelijke maaltijd. Kortom een receptje waarmee  je drie heerlijke gerechten mee kunt van bereiden.

Maak, wanneer je dan toch aan de slag, gaat een grote pan die je zo in de oven kunnen schuiven!

Wanneer je de grote bonen in Nederland niet  kunt vinden, koop dan de kleine cannellini bonen, die smaken net zo lekker. Maak je wel eens een lekkere groentesoep? Dan mogen deze daar ook bij en creëer je een echte maaltijd soep!

Wanneer maak jij deze geroosterde groenten met fagioli bonen? Dol op vegetarische gerechten met heel veel veggies? Probeer deze ultieme comfort soep Toscaanse ribollita soep.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done

Tomaten bonen

Was de tomaten in spoel de bonen af met water.
Snijd de verse kruiden.
Snijd de courgette in slierten.
Doe dit samen in een koekenpan die in de oven kan of ovenschaal.
Lekker veel olijfolie erbij.
Wil je een pittigere versie dan mag er wat Chili flakes of poeder bij.
Voeg ook ietsje zout en peper toe.

3
Done
30 minuten

Oven

Zet de schaal in de oven ongeveer half uur.
Mocht het ietsje indrogen halverwege extra olie toevoegen.

4
Done

Serveren

Wanneer de schaal uit de oven komt kruimel de gorgonzola erover die nu smelt.
Ben je niet vd gorgonzola, mozzarella kan ook.
Is ook iets kindvriendelijker.

5
Done

Eten

Eet dit met lekker brood, of roer er je favoriete pasta door. Denk eens aan een wrap.
Ook met rijst zeer smakelijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cavatoni pasta met courgette en aubergine
previous
Cavatoni pasta met courgette en aubergine
Saffraan risotto met courgette bloemen
next
Saffraan risotto met courgette bloemen
Cavatoni pasta met courgette en aubergine
previous
Cavatoni pasta met courgette en aubergine
Saffraan risotto met courgette bloemen
next
Saffraan risotto met courgette bloemen

Add Your Comment