Ingredients
-
1 knolselderij
-
Klein bosje verse kruidenPaar takjes tijm, peterselie,rozemarijn ( droge kruiden kan ook
-
50 ml olijfolie
-
Klein beetje zout en peper
-
10 tomaatjes tomaat
-
50 gram rucola
-
Dressing
-
50 ml olijfolie
-
Het vocht van alle tomaatjes tomatenvocht
-
3 eetlepels citroensap
-
1 theelepel dijonmosterd
-
Halve theelepel chilipoeder
Directions
Geroosterde knolselderij steak
Sinds kort hebben wij de knolselderij ontdekt. Vroeger zag ik deze groente alleen in moeders erwtensoep, maar deze topper is veel veelzijdiger dan je denkt. We hebben er al heerlijke frietjes meegemaakt. De groente steak is helemaal hip op tafel, kijk maar eens naar onze bloemkool steak.
Maar waarom niet een steak van knolselderij??
We gebruiken de tomatensap uit de fijngesneden tomaatjes, en dat geeft een verrassende smaak in de dressing.
Een heerlijk lunch gerecht of als bijgerecht op tafel!
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
|
SnijdenSnijd de knolselderie in mooie plakken. Wees voorzichtig want de knol is erg hard. |
3
Done
|
TomatenSnijd de tomaatjes in kleine stukken. Doe de stukjes in een klein vergiet en laat het uitlekken. Dit vocht ga je gebruiken voor je dressing. |
4
Done
|
OliemengselMaak een mengsel van de kruiden, olie, zout en peper en beetje chilipoeder. |
5
Done
|
OvenZet de bakplaat in de oven, ongeveer een half uur.(Wanneer je plakken iets dikker zijn zal het wellicht iets langer duren.) Keer halverwege de plakken om en wanneer ze goed geroosterd zijn en wanneer je er met een vork goed in kan prikken haal je de plaat er uit. |
6
Done
|
DressingMeng alle ingrediënten samen met het uitgelekte tomatenvocht voor de dressing in een mixertje of met kleine garde of goed schudden in een beker. |
7
Done
|
ServerenServeer de steaks op een bedje van rucola, schep de tomaatjes er bovenop samen met de dressing. |