0 0
Geroosterde knolselderij steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Knolselderij
Klein bosje Verse kruiden Paar takjes tijm, peterselie,rozemarijn ( droge kruiden kan ook
50 ml Olijfolie
Klein beetje zout en peper
10 tomaatjes Tomaat
50 gram rucola
Dressing
50 ml Olijfolie
Het vocht van alle tomaatjes Tomaten vocht
3 eetlepels Citroensap
1 theelepel Dyon mosterd
Halve theelepel Chili poeder

Geroosterde knolselderij steak

Heerlijk deze vegetarische gerechtjes!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Geroosterde knolselderij steak

Sinds kort hebben wij de knolselderij ontdekt.  Vroeger zag ik deze groente alleen in moeders erwtensoep, maar deze topper is veel veelzijdiger dan je denkt. We hebben er al heerlijke frietjes meegemaakt. De groente steak is helemaal hip op tafel, kijk maar eens naar onze bloemkool steak.

Maar waarom niet een steak van knolselderij??

We gebruiken de tomatensap uit de fijngesneden tomaatjes, en dat geeft een verrassende smaak in de dressing.
Een heerlijk lunch gerecht of als bijgerecht op tafel!

 

Steps

1
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done

Snijden

Snijd de knolselderie in mooie plakken. Wees voorzichtig want de knol is erg hard.
Verwijder nu de buitenrand van de plakken.
Leg ze op bakplaat met bakpapier.

3
Done

Tomaten

Snijd de tomaatjes in kleine stukken. Doe de stukjes in een klein vergiet en laat het uitlekken. Dit vocht ga je gebruiken voor je dressing.
Zet apart

4
Done

Oliemengsel

Maak een mengsel van de kruiden, olie, zout en peper en beetje chilipoeder.
Smeer de plakken aan beide zijde in met de olie.

5
Done

Oven

Zet de bakplaat in de oven, ongeveer een half uur.(Wanneer je plakken iets dikker zijn zal het wellicht iets langer duren.) Keer halverwege de plakken om en wanneer ze goed geroosterd zijn en wanneer je er met een vork goed in kan prikken haal je de plaat er uit.

6
Done

Dressing

Meng alle ingrediënten samen met het uitgelekte tomatenvocht voor de dressing in een mixertje of met kleine garde of goed schudden in een beker.

7
Done

Serveren

Serveer de steaks op een bedje van rucola, schep de tomaatjes er bovenop samen met de dressing.
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gehakt saus met doperwtjes
previous
Nonna’s ragu saus met doperwtjes
pasta al forno
next
Pasta al forno
Gehakt saus met doperwtjes
previous
Nonna’s ragu saus met doperwtjes
pasta al forno
next
Pasta al forno

Add Your Comment