Ingredients
-
4 rode paprika
-
200 gram tomaten
-
2 eetlepel citroensap
-
2 tenen of 1 bolletje knoflook
-
Paar takjes verse tijm
-
125 gram kidneybonen
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut olijfolie
-
Tortilla chips
Directions
Geroosterde paprika dip!
Wat ga je maken wanneer je twee grote zakken paprika in de koelkast heb liggen. Ik (José) word altijd een beetje hebberig wanneer de verse groenten in de actie zijn. Ik trap er altijd in wanneer de tweede gratis is huppeta meenemen om er later iets mee te gaan maken.
Het probleem is alleen dat manlief absoluut geen paprika lust. Soms heb ik ook wel eens een klein beetje paprika in een wok gerecht en dan worden die kleine rode stukjes er keurig uit gevist. Die twee zakken lagen dus al een tijdje in de koelkast en als er iets zonde is om weg te gooien dan is het voedsel.
Het roosteren van groente vinden wij beide eigenlijk het allerlekkerste. Ik besloot er een heerlijke dip / spread van te maken. Natuurlijk met een bolletje knoflook en wat leftover tomaatjes was de ovenschaal snel gevuld. Mooie olijfolie mag natuurlijk niet ontbreken en wat verse tijm uit de tuin.
Een dip mag niet vloeibaar zijn, daarom heb ik er een klein blikje kidney bonen door gedaan. Met de Italiaanse piadini die even in mooie stukken gesneden, geroosterd in de oven met olijfolie is het een fantastische combinatie geworden. Ik waande me in plaats van Italië opeens in Mexico. Nou daar is niks mis mee.
De smaak is absoluut sensationeel en ziet er zoveel lekkerder dan die kleine bakjes uit de supermarkt. Met een paar paprika’s tomaten en boontjes heb je direct een schaal vol van de lekkerste geroosterde paprika dip. Smullen maar!
Ben jij ook zo een grote fan van lekkere dipjes, probeer eens de skinny spinazie artisjok dip. Nog een vegetarische is de avocado en kruiden dip. Wil je in Mexicaanse sferen blijven dan hebben wij de allerlekkerste zelfgemaakte guacamole. Het feestje is compleet met zelfgemaakte tortilla chips.
Wij wensen je een gezellige avondje met al dit lekkers.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmen.Verwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenNeem een bakblik en doe daar de paprika, hele knoflook, tomaatjes in. |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet de schaal 30 minuten in de oven. |
4
Done
minuten
|
MixenHaal het velletje van de paprika af. Doe al de groenten in een mixer inclusief de olie, of pureer dit met een staafmixer. |
5
Done
2 minuten
|
Kidney bonenSpoel de kidney bonen even af. |
6
Done
|
TortillaHet is erg lekker om er zelfgemaakte tortilla’s chips bij te eten. |