0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 rode Paprika
200 gram Tomaten
2 eetlepel Citroensap
2 tenen of 1 bolletje knoflook
Paar takjes verse tijm
125 gram Kidney bonen
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijfolie
Tortilla chips
Geroosterde paprika dip

Geroosterde paprika dip

Een dipje uit duizenden

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Tortilla chips

Directions

Share

Geroosterde paprika dip!

Wat ga je maken wanneer je twee grote zakken paprika in de koelkast heb liggen. Ik (José) word altijd een beetje hebberig wanneer de verse groenten in de actie zijn. Ik trap er altijd in wanneer de tweede gratis is huppeta meenemen om er later iets mee te gaan maken.

Het probleem is alleen dat manlief absoluut geen paprika lust. Soms heb ik ook wel eens een klein beetje paprika in een wok gerecht en dan worden die kleine rode stukjes er keurig uit gevist. Die twee zakken lagen dus al een tijdje in de koelkast en als er iets zonde is om weg te gooien dan is het voedsel.

Het roosteren van groente vinden wij beide eigenlijk het allerlekkerste. Ik besloot er een heerlijke dip / spread  van te maken. Natuurlijk met een bolletje knoflook en wat leftover tomaatjes was de ovenschaal snel gevuld. Mooie olijfolie mag natuurlijk niet ontbreken en wat verse tijm uit de tuin.

Een dip mag niet vloeibaar zijn, daarom heb ik er een klein blikje kidney bonen door gedaan. Met de Italiaanse piadini die even in mooie stukken gesneden, geroosterd in de oven met olijfolie is het een fantastische combinatie geworden. Ik waande me in plaats van Italië opeens in Mexico. Nou daar is niks mis mee.

De smaak is absoluut sensationeel en ziet er zoveel lekkerder dan die kleine bakjes uit de supermarkt. Met een paar paprika’s tomaten en boontjes heb je direct een schaal vol van de lekkerste geroosterde paprika dip. Smullen maar!

Ben jij ook zo een grote fan van lekkere dipjes, probeer eens de skinny spinazie artisjok dip. Nog een vegetarische is de avocado en kruiden dip. Wil je in Mexicaanse sferen blijven dan hebben wij de allerlekkerste zelfgemaakte guacamole. Het feestje is compleet met zelfgemaakte tortilla chips.

Wij wensen je een gezellige avondje met al dit lekkers.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen.

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
5 minuten

Groenten

Neem een bakblik en doe daar de paprika, hele knoflook, tomaatjes in.
Je kunt ook ervoor kiezen om de paprika doormidden te snijden en de zaadjes al te verwijderen.
Voeg de tijmblaadjes, zout en peper toe.
Schenk er een flinke scheut olijfolie over.

3
Done
30 minuten

Oven

Zet de schaal 30 minuten in de oven.

4
Done
minuten

Mixen

Haal het velletje van de paprika af. Doe al de groenten in een mixer inclusief de olie, of pureer dit met een staafmixer.

5
Done
2 minuten

Kidney bonen

Spoel de kidney bonen even af.
Laat er een paar achter voor decoratie.
Pureer deze door de dip.
Je kiest zelf hoe grof je de tip wilt. Iets citroensap is lekker fris erdoor.

6
Done

Tortilla

Het is erg lekker om er zelfgemaakte tortilla’s chips bij te eten.
Dit is echt super makkelijk te maken met tortilla’s.
Recept in link verhaal.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Burrito's met kip
previous
Burrito’s met kip
Calzone pizza
next
Calzone pizza
Burrito's met kip
previous
Burrito’s met kip
Calzone pizza
next
Calzone pizza

Add Your Comment