0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Paprika
50 gram Kalamata olijven
10 takjes fijngesneden Platte peterselie
2 eetlepel Kruidenazijn Tromp & Rueb
1 eetlepel Kappertjes
1 eetlepel citroenrasp
2 tenen knoflook
1 theelepel Chili poeder
50 ml Olijfolie
Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade

De lekkerste paprika salade uit Sicilië!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde paprika salade!

Niets is lekkerder dan een geroosterde paprika salade en wanneer we op Sicilië zijn eten we dit regelmatig. Deze peperoni alla Siciliana smaakt geweldig op een geroosterd stukje stokbrood, als antipasta of bij een mooi stuk vlees. De eenvoudige salade is gemaakt van geroosterde paprika’s die je roostert in de oven of op de barbecue. Nadat de paprika’s zwart geblakerd zijn stop je ze in een plastic zak die je goed afsluit. Eenmaal goed afgekoeld glijden de velletjes er heel makkelijk af. Vervolgens snijd je de paprika in reepjes. Gebruik bij voorkeur rode paprika’s. Punt paprika’s hebben een dunnere schil en daardoor gaat het ontvellen lastiger.

Om de geroosterde paprika reepjes op smaak te brengen gebruiken we de kruidenazijn van Tromp & Rueb . Deze kruidenazijn bevat acht verschillende kruiden waaronder dille, tijm, dragon en rozemarijn. Door de lange rijpingstijd geeft het de kruidenazijn een heerlijke smaak en aroma. Ook maakt het zuurtje van de azijn de paprika nog iets zachter van structuur.

Veel meer dan dat hebben deze paprika’s niet nodig, naast een teentje knoflook, verse peterselie en natuurlijk een flinke scheut olijfolie. Wanneer we dit bereiden maken we altijd een grote schaal vol. Traditioneel gezien gaan er geen olijven in, maar het zout van de olijf, het zuurtje van de kruidenazijn en het zoet van de paprika is een geweldige combinatie. Heb je iets teveel gemaakt? Geen probleem! Bewaar het restant in een goed schoongemaakte weckpot en met wat extra olijfolie erbij blijft dit een paar weken goed!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor tot 250 graden.

2
Done
30 minuten

Oven

Plaats de paprika's in zijn geheel op een bakplaat in de oven.
Laat deze 30 minuten garen, draai ze na 15 minuten om zodat alle kanten goed zwart worden.

3
Done
10 minuten

Koelen

Stop de paprika's vanuit de oven in een goede afgesloten plastic zak.
Na 10 minuten haal je de paprika's uit de zak en trek je de kern eruit en glijd de schil van de paprika er makkelijk vanaf.
Snijd de paprika in reepjes.

4
Done
2 minuten

Mengen

Meng de gesneden paprika met afgespoelde kappertjes, 2 eetlepels kruidenazijn.
Voeg daarna ook de geraspte of fijngehakte knoflook, citroenrasp, zout, peper, chilipoeder, olijfolie, olijven en fijn gesneden peterselie toe.
Roer dit goed door en laat het een nachtje in de koelkast staan voor extra smaak.

5
Done

Serveren

Serveer deze heerlijke paprika's bij een mooi stukje vlees, of als antipasta.
Heerlijk door de salade en op een geroosterd stokbroodje.

6
Done

Tip

Maak een grote schaal vol.
Door te bewaren in een goed schoongemaakte weckpot kun je het restant ook nog eens een paar weken bewaren in de koelkast.

Je kunt de paprika's ook op de grill van de BBQ grill roosteren

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vitello tonnato
previous
Vitello tonnato
next
Ontbijt pizza
Vitello tonnato
previous
Vitello tonnato
next
Ontbijt pizza

Add Your Comment