Ingredients
-
4 Paprika
-
50 gram Kalamata olijven
-
10 takjes fijngesneden Platte peterselie
-
2 eetlepel Kruidenazijn Tromp & Rueb
-
1 eetlepel Kappertjes
-
1 eetlepel citroenrasp
-
2 tenen knoflook
-
1 theelepel Chili poeder
-
50 ml Olijfolie
Directions
Geroosterde paprika salade!
Niets is lekkerder dan een geroosterde paprika salade en wanneer we op Sicilië zijn eten we dit regelmatig. Deze peperoni alla Siciliana smaakt geweldig op een geroosterd stukje stokbrood, als antipasta of bij een mooi stuk vlees. De eenvoudige salade is gemaakt van geroosterde paprika’s die je roostert in de oven of op de barbecue. Nadat de paprika’s zwart geblakerd zijn stop je ze in een plastic zak die je goed afsluit. Eenmaal goed afgekoeld glijden de velletjes er heel makkelijk af. Vervolgens snijd je de paprika in reepjes. Gebruik bij voorkeur rode paprika’s. Punt paprika’s hebben een dunnere schil en daardoor gaat het ontvellen lastiger.
Om de geroosterde paprika reepjes op smaak te brengen gebruiken we de kruidenazijn van Tromp & Rueb . Deze kruidenazijn bevat acht verschillende kruiden waaronder dille, tijm, dragon en rozemarijn. Door de lange rijpingstijd geeft het de kruidenazijn een heerlijke smaak en aroma. Ook maakt het zuurtje van de azijn de paprika nog iets zachter van structuur.
Veel meer dan dat hebben deze paprika’s niet nodig, naast een teentje knoflook, verse peterselie en natuurlijk een flinke scheut olijfolie. Wanneer we dit bereiden maken we altijd een grote schaal vol. Traditioneel gezien gaan er geen olijven in, maar het zout van de olijf, het zuurtje van de kruidenazijn en het zoet van de paprika is een geweldige combinatie. Heb je iets teveel gemaakt? Geen probleem! Bewaar het restant in een goed schoongemaakte weckpot en met wat extra olijfolie erbij blijft dit een paar weken goed!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 250 graden. |
2
Done
30 minuten
|
OvenPlaats de paprika's in zijn geheel op een bakplaat in de oven. |
3
Done
10 minuten
|
KoelenStop de paprika's vanuit de oven in een goede afgesloten plastic zak. |
4
Done
2 minuten
|
MengenMeng de gesneden paprika met afgespoelde kappertjes, 2 eetlepels kruidenazijn. |
5
Done
|
ServerenServeer deze heerlijke paprika's bij een mooi stukje vlees, of als antipasta. |
6
Done
|
TipMaak een grote schaal vol. Je kunt de paprika's ook op de grill van de BBQ grill roosteren |