Ingredients
-
10 wortels
-
Scheutje olijfolie
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Geroosterde Parmezaan wortels: de ultieme snack
Deze geroosterde Parmezaan wortels zijn echt om van te smullen! Het enige nadeel? Zodra je er eentje hebt gegeten, kun je niet meer stoppen. Maar hé, is dat echt een probleem? Wortels zijn supergezond, en een beetje Parmezaanse kaas kan best, het maakt deze snack juist extra lekker.
Wanneer eet je geroosterde Parmezaanse wortels?
Wij genieten van deze krokante worteltjes vaak als borrelhapje, samen met andere groenten zoals paprika, komkommer en venkel. Door hun knapperige laagje en zachte, zoete binnenkant zijn ze een geweldige aanvulling op de borrelplank. Maar ook als bijgerecht bij het diner staan ze prachtig op tafel.
Hoe maak je deze heerlijke wortels?
Het verhaal van dit heerlijke ovenrecept begint met verse wortels die je doormidden snijdt. Vervolgens besprenkel je ze met een scheutje olijfolie en bestrooi je ze royaal met Parmezaanse kaas. Terwijl de oven op 200°C voorverwarmt, vullen de aromas van de wortels de keuken met een uitnodigende geur, en in ongeveer 20 tot 25 minuten transformeren ze tot een goudbruine, knapperige lekkernij. Wist je dat we ook al geplette spruitjes zo hebben gemaakt?
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van wortels?
Wortels zitten boordevol vitamines en antioxidanten. Ze zijn rijk aan betacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Dit helpt bij een gezonde huid, goede weerstand en scherpe ogen. Daarnaast bevatten wortels vezels, die goed zijn voor de spijsvertering.
Meer heerlijke wortelgerechten
Kun je geen genoeg krijgen van wortelrecepten? Probeer dan ook eens:
Wortel frietjes : Knapperig en snel gemaakt in de oven of Airfryer.
Wortel pompoensoep. Een verwarmende soep vol smaak.
Wortel banaan muffins: Heerlijk zoet en perfect als gezond tussendoortje.
Probeer deze geroosterde Parmezaanse wortels snel zelf en ontdek hoe lekker gezond kan zijn!
Steps
1
Done
|
WortelWas en halveer de wortels. Latat er een klein stukje groen aan. |
2
Done
|
OvenBak de wortels in 20-25 minuten goudbruin en knapperig op 200°C. |
3
Done
|
TipWil je een extra kick? Voeg een snufje knoflookpoeder of paprikapoeder toe. |