Ingredients
-
1 hokkaido pompoenKleine
-
Naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Scheut olijfolie
-
80 gram rucola
-
2 eetlepel pesto basilicum
-
2 bol burrata
-
2 eetlepel pompoenpitten/zaden
-
1 stokbrood
Directions
Geroosterde Pompoen met Burrata en Pesto. Een Herfstfavoriet die je Moet Proberen
Op zoek naar een verrukkelijk pompoenrecept? Dan is deze geroosterde pompoen met burrata en pesto een absolute aanrader! Als echte Burrata Queens zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze favoriete kaas te gebruiken, en gecombineerd met de heerlijke herfstpompoen is dit gerecht werkelijk een smaaksensatie. Het ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook superleuk om te serveren! Maak een indrukwekkende schaal voor op tafel, of serveer kleine bordjes voor je gasten – hoe dan ook, succes gegarandeerd.
Naast burrata zijn we ook dol op pompoen, en oktober is dé maand om volop te genieten van deze prachtige groente. Er zijn veel soorten pompoenen te koop, maar wij geven de voorkeur aan de flespompoen en de Hokkaido-pompoen. Het fijne aan deze pompoensoorten? Je kunt ze gewoon met schil en al roosteren. Handig én lekker!
Hoe rooster je pompoen?
Dit gerecht is echt supermakkelijk te maken! Snijd de pompoen in mooie, gelijkmatige schijven of plakken. Leg ze op een bakplaat en strooi er wat zout en peper overheen. Besprenkel alles met een flinke scheut olijfolie. Rooster de pompoen in de oven op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. De geuren die uit je oven komen, zijn alvast veelbelovend!
Terwijl de pompoen roostert, kun je wat rucola aanmaken met zout, peper en olijfolie. Zodra de pompoen klaar is, leg je dit erop. Wij vinden het heerlijk om er een schepje pesto overheen te doen – of je nu zelfgemaakte basilicum pesto gebruikt of een goede kant-en-klare versie. Maak het helemaal af met wat zonnebloempitten voor een lekkere crunch.
Hoe serveer je geroosterde pompoen met burrata en pesto?
Serveer dit gerecht met vers brood of geroosterd stokbrood, zodat je de burrata en pompoen lekker kunt opscheppen. Het resultaat? Heerlijke Italiaanse bruschetta’s met een herfstige twist! Dit gerecht is niet alleen perfect als hoofdgerecht, maar ook een geweldig voorgerecht of luxe borrelhapje.
Meer heerlijke bruschetta-variaties
Bruschetta’s zijn altijd een hit tijdens de borrel of als voorgerecht. Deze herfst maakten we ook gebakken ricotta met druiven, en wow – dat smaakte fantastisch op een broodje! Wil je nog meer inspiratie voor heerlijke bruschetta’s? Bekijk dan ons recept “5 x Italiaanse bruschetta”, of onze allernieuwste met gebakken ricotta en druiven.
Wat maken we nog meer met Burrata:
Steps
1
Done
30 minuten
|
Pompoen |
2
Done
1 minuut
|
RucolaBesprenkel de rucola met ietsje zout en peper en klein scheutje olijfolie. |
3
Done
|
ServerenLeg de pompoen op een mooi bord. |