0 0
Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Flespompoen
3 Rode ui
1 Granaatappel
100 gram Geitenkaas Met honing
1 eetlepel Tijm
Naar smaak Zout en peper
Scheutje Olijfolie

Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas

Die granaatappel pitjes zijn zijn subliem.

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas!

Jaja weer pompoen, zal je misschien denken. Dat wij groot fan zijn dat is inmiddels wel duidelijk. Ook als fooody krijgen regelmatig mooie producten opgestuurd. Een waanzinnige groentebox van @fresh.land.nl gaf deze pracht exemplaar erbij. Nou daar weten wij dan wel raad mee. We hebben al een heerlijke pompoensoep je online maar er is natuurlijk veel meer te maken met deze oranje vitamine bom. Vandaag niet alleen de pompoen in de hoofdrol maar wordt gedeeld met de rode ui. Je hebt wel van die speciale extra zoete rode uien en deze zijn perfect voor het gerecht. Ook zat er in de box een granaatappel. Deze vrucht gebruiken we niet heel veel. Je vraagt je dan ook af hoe je deze vrucht moet eten en pellen. Gelukkig had Mariëlla een collega op het werk die het haar haarfijn uitlegde.  Tja elke dag leren we.

Het is een zalige ovenschaal geworden vol  heerlijke ingrediënten. De geroosterde pompoen met ui en geitenkaas passen als broer en zus bij elkaar.  Je kunt de geiten kaas ook wijzigen voor fetakaas. Een makkelijke bulgur (glutenvrij) en de granaatappel pitjes eroverheen maakt het helemaal af. Een simpel en makkelijke maaltijd. Dat willen we toch allemaal!

GRANAATAPPEL ETEN

Het is misschien wel handig om uit te leggen hoe je de granaatappel eet. Wij snijden deze doormidden, nemen een helft van de granaatappel en slaan dan met een lepel op de buitenkant van de vrucht. De roze pitjes vallen er dan vanzelf uit.

Je kunt deze ook pellen en de pitjes er uit peuteren. Soms snijdt men de kroon er af om hem vervolgens in vijven te snijden.

Je kunt ook de vrucht in een kom  met warm water leggen, dan gaan de pitjes los van het witte vruchtvlees. Manieren genoeg. Probeer zelf maar wat jij het makkelijkste vindt.

De frisse en zoetzure pitjes zijn super lekker. Wij dronken dit granaatappelsap afgelopen zomer in Sicilië. Een van de lekkerste versgeperste sapjes. Sicilië heeft alle omstandigheden voor de teelt van de granaat appel samen met de heerlijke bloedsinaasappel. Heerlijk met wat ijsklontjes is het enorm dorstlessend. Het is ook nog eens super gezond omdat het rijk is aan sporen elementen zoals ijzer, zink, vezels, anti oxidansen en vitaminen.

Wanneer ga jij deze geroosterde pompoen met ui en geitenkaas maken?

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

2
Done
35 minuten

Pompoen ui

Schil de fles pompoen en snijd in plakken. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.
Leg deze op een bakblik en strooi er een klein beetje olijfolie over samen met zout en peper en verse tijm.
Rooster dit 35 minuten. Halverwege de baktijd keer je de pompoen even om.

3
Done
7 minuten

Bulgur

Kook de bulgur met de aangegeven hoeveelheid water (check gebruiksaanwijzing op het pakje)

4
Done
20 minuten

Oven

Schep de bulgur in een mooie schaal. Leg hierop de geroosterde uitjes en pompoen. Strooi er geitenkaas over met wat honing en eindig met de mooie granaatappel pitjes. Verwarm dit afgedekt in de oven zo’n kleine 20 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen broodjes
previous
Pompoen broodjes
next
Feestelijke gingerbeer cocktail
Pompoen broodjes
previous
Pompoen broodjes
next
Feestelijke gingerbeer cocktail

Add Your Comment