Ingredients
-
1 Flespompoen
-
3 Rode ui
-
1 Granaatappel
-
100 gram GeitenkaasMet honing
-
1 eetlepel Tijm
-
Naar smaak Zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Geroosterde pompoen met ui en geitenkaas!
Jaja weer pompoen, zal je misschien denken. Dat wij groot fan zijn dat is inmiddels wel duidelijk. Ook als fooody krijgen regelmatig mooie producten opgestuurd. Een waanzinnige groentebox van @fresh.land.nl gaf deze pracht exemplaar erbij. Nou daar weten wij dan wel raad mee. We hebben al een heerlijke pompoensoep je online maar er is natuurlijk veel meer te maken met deze oranje vitamine bom. Vandaag niet alleen de pompoen in de hoofdrol maar wordt gedeeld met de rode ui. Je hebt wel van die speciale extra zoete rode uien en deze zijn perfect voor het gerecht. Ook zat er in de box een granaatappel. Deze vrucht gebruiken we niet heel veel. Je vraagt je dan ook af hoe je deze vrucht moet eten en pellen. Gelukkig had Mariëlla een collega op het werk die het haar haarfijn uitlegde. Tja elke dag leren we.
Het is een zalige ovenschaal geworden vol heerlijke ingrediënten. De geroosterde pompoen met ui en geitenkaas passen als broer en zus bij elkaar. Je kunt de geiten kaas ook wijzigen voor fetakaas. Een makkelijke bulgur (glutenvrij) en de granaatappel pitjes eroverheen maakt het helemaal af. Een simpel en makkelijke maaltijd. Dat willen we toch allemaal!
GRANAATAPPEL ETEN
Het is misschien wel handig om uit te leggen hoe je de granaatappel eet. Wij snijden deze doormidden, nemen een helft van de granaatappel en slaan dan met een lepel op de buitenkant van de vrucht. De roze pitjes vallen er dan vanzelf uit.
Je kunt deze ook pellen en de pitjes er uit peuteren. Soms snijdt men de kroon er af om hem vervolgens in vijven te snijden.
Je kunt ook de vrucht in een kom met warm water leggen, dan gaan de pitjes los van het witte vruchtvlees. Manieren genoeg. Probeer zelf maar wat jij het makkelijkste vindt.
De frisse en zoetzure pitjes zijn super lekker. Wij dronken dit granaatappelsap afgelopen zomer in Sicilië. Een van de lekkerste versgeperste sapjes. Sicilië heeft alle omstandigheden voor de teelt van de granaat appel samen met de heerlijke bloedsinaasappel. Heerlijk met wat ijsklontjes is het enorm dorstlessend. Het is ook nog eens super gezond omdat het rijk is aan sporen elementen zoals ijzer, zink, vezels, anti oxidansen en vitaminen.
Wanneer ga jij deze geroosterde pompoen met ui en geitenkaas maken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
2
Done
35 minuten
|
Pompoen uiSchil de fles pompoen en snijd in plakken. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren. |
3
Done
7 minuten
|
BulgurKook de bulgur met de aangegeven hoeveelheid water (check gebruiksaanwijzing op het pakje) |
4
Done
20 minuten
|
OvenSchep de bulgur in een mooie schaal. Leg hierop de geroosterde uitjes en pompoen. Strooi er geitenkaas over met wat honing en eindig met de mooie granaatappel pitjes. Verwarm dit afgedekt in de oven zo’n kleine 20 minuten. |