0 0
Geroosterde pompoen risotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Uien
2 kleine kopjes Risotto rijst
3 eetlepel Roomboter
Kwart Flespompoen
30 ml Witte wijn
8 blaadjes Salie
1 blokje de groenten bouillon
1 liter heet water
Naar smaak Zout
Naar smaak Zwarte peper
50 gram Gorgonzola kaas Of parmezaanse kaas
Scheut Olijfolie

Geroosterde pompoen risotto

De perfecte herfst risotto!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde pompoen risotto!

Hopelijk zijn jullie net zo dol op pompoen als de Queens. De komende tijd staat deze beauty weer in de hoofdrol want hij is helemaal passend bij de herfst. Voor nu is het een geroosterde pompoen risotto geworden. Terwijl ik dit filmpje aan het maken ben bedenk ik me dat we dit recept al online hebben. Een reels filmpje inspireert nog meer dus wie weet staat deze snel bij jullie op tafel.

Vandaag heeft de risotto iets grotere stukjes pompoen in plaats van gepureerde pompoen. Wel met de salie blaadjes die ook de oven in zijn gegaan. Omdat dit geheel super romig te maken mag de roomboter niet ontbreken. Jo gaat voor een lekkere gorgonzola maar Mariëlla kiest voor parmezaanse kaas. Beide is verrukkelijk. Omdat pompoen een beetje zoet is mag je lekker wat zwarte peper eraan toe voegen. Net als het zout waar ze in de Italiaanse keuken nooit zuinig mee zijn. Wil je nog een extraatje er bovenop? Dan zijn krokant gebakken stukjes parmaham of chorizo een heerlijke toevoeging!

TYPISCH ITALIAANS

in Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de perfecte omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeien deze korrels namelijk het allerbeste  en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende soorten zijn Arborio en Carnaroli.

Laat je niet afschrikken doordat men zegt dat risotto heel ingewikkeld is. Wij vinden het eigenlijk super simpel om te maken. Zeker weten wanneer je het een keer probeert je vaker risotto gaat maken. Begin eens met een hele makkelijke zoals de Risotto met doperwtjes.

Probeer ook eens de Truffel risotto met gegrilde asperges of een risotto all’amarone e radiccchio

 

Steps

1
Done
1 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
35 minuten

Pompoen

Snijd 1/4 deel van de pompoen in blokjes.
Meng bloem dit samen met salie blaadjes, zout en peper en scheutje olijfolie.
Rooster 35 minuten in voor verwarmde oven van 200 graden.
Halverwege even doorroeren met lepel.
De schil van de pompoen is prima eetbaar. Dun schillen mag altijd.

3
Done
3 minuten

Ui

Snijd een ui heel fijn en laat dit een paar minuten zachtjes bakken in een eetlepel roomboter.

4
Done
1 minuut

Risotto wijn

Voeg de risotto toe en bak dit op ietsje hoger vuur een minuut aan.
Blus af met witte wijn.

5
Done
2 minuten minuten

Bouillon

Maak een bouillon van 1 blokje groenten bouillon en 1 liter heet water.
Giet er een scheutje bij.

6
Done
15 minuten

Pompoen

Voeg de geroosterde pompoen erbij en continu met steeds scheutje bouillon.
Dit doe je ongeveer 15 minuten.
Maak op smaak met wat extra zout en zwarte peper en roer regelmatig door.

7
Done
2 minuten

Roomboter kaas

Doe de kaas en 2 eetlepel roomboter op de risotto.
De deksel mag 2 minuten op de pan.
Haal daarna de deksel eraf en roer goed door elkaar.

8
Done
15 minuten

Serveren

Wil je een niet vegetarische versie bak dan in 15 minuten op 200 graden een paar plakjes parmaham of chorizo in de oven.
Laat dit afkoelen op keukenpapier.
Kruimel de krokante plakjes over de risotto.

9
Done

Tip

Vind je gorgonzola te pittig? Gebruik dan geraspte parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen soep
previous
Pittige pompoen courgette soep
Soesjes met framboos en limoncello
next
Frambozen limoncello soezen
Pompoen soep
previous
Pittige pompoen courgette soep
Soesjes met framboos en limoncello
next
Frambozen limoncello soezen

Add Your Comment