Ingredients
-
1 Uien
-
2 kleine kopjes Risotto rijst
-
3 eetlepel Roomboter
-
Kwart Flespompoen
-
30 ml Witte wijn
-
8 blaadjes Salie
-
1 blokje de groenten bouillon
-
1 liter heet water
-
Naar smaak Zout
-
Naar smaak Zwarte peper
-
50 gram Gorgonzola kaasOf parmezaanse kaas
-
Scheut Olijfolie
Directions
Geroosterde pompoen risotto!
Hopelijk zijn jullie net zo dol op pompoen als de Queens. De komende tijd staat deze beauty weer in de hoofdrol want hij is helemaal passend bij de herfst. Voor nu is het een geroosterde pompoen risotto geworden. Terwijl ik dit filmpje aan het maken ben bedenk ik me dat we dit recept al online hebben. Een reels filmpje inspireert nog meer dus wie weet staat deze snel bij jullie op tafel.
Vandaag heeft de risotto iets grotere stukjes pompoen in plaats van gepureerde pompoen. Wel met de salie blaadjes die ook de oven in zijn gegaan. Omdat dit geheel super romig te maken mag de roomboter niet ontbreken. Jo gaat voor een lekkere gorgonzola maar Mariëlla kiest voor parmezaanse kaas. Beide is verrukkelijk. Omdat pompoen een beetje zoet is mag je lekker wat zwarte peper eraan toe voegen. Net als het zout waar ze in de Italiaanse keuken nooit zuinig mee zijn. Wil je nog een extraatje er bovenop? Dan zijn krokant gebakken stukjes parmaham of chorizo een heerlijke toevoeging!
TYPISCH ITALIAANS
in Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de perfecte omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeien deze korrels namelijk het allerbeste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende soorten zijn Arborio en Carnaroli.
Laat je niet afschrikken doordat men zegt dat risotto heel ingewikkeld is. Wij vinden het eigenlijk super simpel om te maken. Zeker weten wanneer je het een keer probeert je vaker risotto gaat maken. Begin eens met een hele makkelijke zoals de Risotto met doperwtjes.
Probeer ook eens de Truffel risotto met gegrilde asperges of een risotto all’amarone e radiccchio
Steps
1
Done
1 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
35 minuten
|
PompoenSnijd 1/4 deel van de pompoen in blokjes. |
3
Done
3 minuten
|
UiSnijd een ui heel fijn en laat dit een paar minuten zachtjes bakken in een eetlepel roomboter. |
4
Done
1 minuut
|
Risotto wijnVoeg de risotto toe en bak dit op ietsje hoger vuur een minuut aan. |
5
Done
2 minuten minuten
|
BouillonMaak een bouillon van 1 blokje groenten bouillon en 1 liter heet water. |
6
Done
15 minuten
|
PompoenVoeg de geroosterde pompoen erbij en continu met steeds scheutje bouillon. |
7
Done
2 minuten
|
Roomboter kaasDoe de kaas en 2 eetlepel roomboter op de risotto. |
8
Done
15 minuten
|
Serveren |
9
Done
|
TipVind je gorgonzola te pittig? Gebruik dan geraspte parmezaanse kaas. |