0 0
Geroosterde tomaatjes met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Trostomaten
1 bol of 2 tenen knoflook
1 burrata
naar smaak zout en peper
2 el Balsamico
sheut Olijfolie
tl rode pepertjes uit Sicilië
decoratie verse basilicum

Geroosterde tomaatjes met burrata

Burrata en geroosterde tomaatjes een match made in heaven!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde tomaatjes met burrata.

Als wij ergens verslaafd zijn aan iets dan zijn het tomaatjes. Vandaag de lekkerste geroosterde tomaatjes met burrata. Super simpel met wat zout en peper, en als extraatje een beetje balsamico. Een bolletjes knoflook mag niet ontbreken. Natuurlijk een scheutje mooie olijfolie en dan een half uurtje in de oven. Deze heerlijke smaakbommetjes smaken perfect bij een salade, of op een mooi stuk brood. Wij serveren ze vandaag met onze andere lieveling. De kaas onder de kazen Burrata. Hierover strooien we onze rode peper besjes uit Sicilië. Een beetje zwarte peper mag ook. Met deze heerlijke bol burrata erbij heb je een prachtig voor gerecht!

Tomaatjes mogen niet ontbreken op ons boodschappenlijstje. Onze voorkeur gaat uit naar kleine tros tomaatjes, want onze ervaring dat de Nederlandse grote tomaat nog niet veel smaak heeft. Gelukkig kun je op een hele eenvoudige manier deze groenten extra smaak geven door ze te roosteren. Het roosteren van groenten is sowieso iets wat we graag doen. Wanneer je op zoek gaat naar een bol burrata, kies dan het liefst eentje van goede kwaliteit. Vind je deze te kostbaar, kies dan voor en mooie buffelmozzarella. Ook daarvoor geldt kies eentje die iets duurder is. De goedkope versies smaken naar plastic en daar wordt niemand blij van.

Heb je een groot gezelschap en wil je een verrukkelijk tomaten gerecht maken, kies eens voor een  Tomaten konfijt. Dit is een iets pittigere versie van geroosterde tomaten. Hier maken we ook heerlijke Bruschetta met tomaten konfijt mee. De zomerse Caprese bruscetta is altijd een succes. Een zalig voorgerecht is het vegetarische Caprese taartje met gegrilde groenten.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden

2
Done

tomaten

Was de tomaten en doe deze in een ovenschaal.
Doe er wat zout en peper op, een 2 eetlepel balsamico en scheutje olijfolie.
Leg er een bolletje knoflook bij.

3
Done

Oven

Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

4
Done

Serveren

Serveer samen met een bol burrata. een mooie buffelmozzarella mag ook.
Wat extra zwarte peper erover of de prachtige Siciliaanse pepertjes.
Wat extra olijfolie en verse basilicum en smullen maar.
Lekker geroosterd brood erbij is zalig.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Broodje asperge met guacomole
previous
Broodje asperge met guacamole
Italiaanse tonijn salade
next
Italiaanse tonijn salade
Broodje asperge met guacomole
previous
Broodje asperge met guacamole
Italiaanse tonijn salade
next
Italiaanse tonijn salade

Add Your Comment