0 0
Geroosterde tomatensoep met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gram Trostomaten
2 middel Wortel
2 tenen knoflook
3 Sjalot
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Zout
Flinke scheut Olijfolie
1 liter heet water
1 blokje groenten bouillon

Geroosterde tomatensoep met burrata

Soep in een glas is helemaal kerst proof

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde tomatensoep met burrata!

Gaan we deze kerst heel ingewikkeld doen? Nee toch… Elk jaar wordt het voor veel mensen weer een uitdaging.  Een verrassend menu is natuurlijk heel erg leuk maar waar gaat het met kerst nou om? Bij ons gaat het vooral om een gezellig samenzijn met liefdevolle mensen om je heen. Één ding is zeker je wilt geen stress en daarom zullen we proberen de komende tijd wat stress vrije recepten te laten zien!

We beginnen met een geroosterde tomatensoep met burrata. Haha een tomatensoep staat niet eens op de website dus komt dat even goed uit. Dit soepje is heel eenvoudig te maken. Zeker weten dat oud en jong dit lekker vindt. Het roosteren van tomaatjes maakt deze weer net iets lekkerder. Samen met Italiaanse kruiden, ui en knoflook. Vergeet natuurlijk de olijfolie niet. De oven doet de rest.

Wat deze soep extra leuk met kerst maakt is de manier van serveren. Kies eens een mooi glas in plaats van een bord. Wat fijngesneden burrata erboven op. Vervolgens een theelepel basilicum pesto. Een blaadje basilicum erbij staat super. Haha die zijn we vergeten met het fotograferen. Tja het soeppie was zo lekker en hebben het daarna snel opgegeten. Daarom moeten jullie het met deze foto doen.

Heb je liever een andere soep? Dat kan natuurlijk ook. Onze wortel pompoen soep  smaakt geweldig. De tomatensoep met zoete aardappel is ook kerst proof. Wat wij gaan serveren met kerst zullen we ook snel bekend maken. Elk jaar wordt de Italiaanse familie groter. Dit jaar gaan er twintig gasten aanschuiven en dat vergt wel een soort van voorbereiding. Het zullen vast schalen vol met pasta’s uit de oven zijn. Heerlijke voorafjes op grote schalen. En stoofschotels die al een paar dagen eerder zijn gemaakt. Grote kans dat het soepje van vandaag ook langs komt!

Steps

1
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
10 minuten

Groenten

Was de tomaten en halveer in tweeën. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes.
Snijd de sjalot in vieren. Knoflook kan erbij.
Doe alle groenten in een ogenblik.
Meng met Italiaanse kruiden en scheut olijfolie.
Rooster een half uur in oven van 200 graden.

3
Done
2 minuten

Pureren

Meng de geroosterde groenten met een liter water en groenten bouillon blokje.
Pureer met staafmixer of blender.

4
Done

Serveren

Serveer met aan stukjes gesneden burrata en wat basilicum pesto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cranberry pancakes
previous
Cranberry pancakes
Tiramisu zuccotto
next
Tiramisu zuccotto
Cranberry pancakes
previous
Cranberry pancakes
Tiramisu zuccotto
next
Tiramisu zuccotto

Add Your Comment