Ingredients
-
500 gram spruitjes
-
Flinke scheut olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
4 eetlepel gehakte hazelnotenOf walnoten
-
100 gram Truffelkaas van Henri WilligOf andere kaas
Directions
Geschaafde spruitjes uit de oven: zo lekker heb je ze nog nooit gegeten!
Op zoek naar een verrassend en smaakvol recept met spruitjes? Deze geschaafde spruitjes uit de oven met kaas en walnoten zijn onweerstaanbaar lekker. Of het nu zomer of winter is, dit gerecht staat voortaan standaard op onze menukaart. Benieuwd hoe je dit maakt? Lees snel verder!
Waarom geschaafde spruitjes een must-try zijn
Spruitjes worden vaak gezien als een typisch wintergroente, maar als je ze op deze manier klaarmaakt, smaken ze in elk seizoen heerlijk. Het geheim? Heel dun gesneden spruitjes, gecombineerd met de juiste ingrediënten en goudbruin geroosterd in de oven. Dit recept bewijst dat spruitjes allesbehalve saai hoeven te zijn.
Geschaafde spruitjes uit de oven maken: zo doe je dat
Het is makkelijker dan je denkt om dit heerlijke bijgerecht te maken. Wat heb je nodig?
•Ingrediënten: spruitjes, olijfolie, walnoten (of hazelnoten), en een smaakvolle kaas zoals truffelkaas of Parmezaan.
•Bereiding:
1.Schaaf de spruitjes heel dun met een mandoline (of gebruik een scherp mes als je dat prettiger vindt).
2.Meng de spruitjes met een scheutje olijfolie, de fijngehakte noten en geraspte kaas.
3.Spreid alles uit op een bakplaat en rooster het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Resultaat: goudbruine, knapperige spruitjes boordevol smaak!
Waarmee serveer je deze spruitjes?
Deze geschaafde spruitjes zijn ideaal als bijgerecht bij een feestelijke risotto, zoals onze truffelrisotto met geschaafde spruitjes – een echte aanrader voor kerst. Ze combineren ook fantastisch met vlees, vis, of andere hoofdgerechten. Liever vegetarisch? Maak er een frisse spruitjessalade van. Hoe je ze ook serveert, de schaal is gegarandeerd zo leeg.
Spruitjes: een gezonde keuze
Naast dat ze heerlijk smaken, zijn spruitjes ook ontzettend gezond. Ze zitten boordevol vitamine C, K, ijzer en calcium. En door ze in de oven te roosteren, behouden ze al hun voedingswaarden. Het perfecte excuus om ze wat vaker op tafel te zetten!
Meer recepten met spruitjes
Ben je fan van spruitjes? Dan hebben we goed nieuws: onze top 10 spruitjesrecepten staat voor je klaar! Probeer bijvoorbeeld:
•Geplette aardappel en spruitjes
•Hartige pompoentaart met spruitjes
•Pasta al forno met gehaktballetjes en spruitjes
•Gehaktschotel met spruitjes, aardappel en druiven
Conclusie
Geschaafde spruitjes uit de oven zijn hét bewijs dat spruitjes lekker én veelzijdig kunnen zijn. Perfect als bijgerecht, vegetarische salade of onderdeel van een luxe diner. En met al die vitamines krijg je ook nog een gezonde boost! Wat houdt je nog tegen? Ga snel aan de slag en ontdek zelf hoe lekker spruitjes kunnen zijn.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSchaaf de spruitjes heel dun met een mandoline (of gebruik een scherp mes als je dat prettiger vindt). |
2
Done
2 minuten
|
MengenMeng de spruitjes met een scheutje olijfolie, de fijngehakte noten en geraspte kaas. |
3
Done
20 minuten
|
OvenSpreid alles uit op een bakplaat en rooster het 20 -25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. |