0 0
Gesuikerde cranberries

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram cranberrie
200 gram Suiker
100 ml Water

Gesuikerde cranberries

Dit betoverde rode besje is super decoratief

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Gesuikerde cranberries!

Met kerst willen we de mooiste kleurtjes op onze taartjes en toetjes. Naast het mooiste groen mag de kleur rood er echt afspatten. Gesuikerde cranberries zijn daarom reuze leuk en decoratief. Naast dat ze er mooi uitzien zijn ze ook nog eens verrukkelijk. Een complete smaak explosie wanneer je er eentje proeft. Het knapperige is geweldig, en de frisse zoet zure smaak met een klein bittertje maakt dit tot een bijzonder besje. Je noemt ze ook wel veenbessen.

Ga ze zelf maar eens maken. Het is een kwestie van ze lang laten staan in suiker water, daarna drogen en nogmaals door de suiker rollen. Super leuk om te doen.

Wij hebben deze beauties gebruikt op de chocolade chocolade koffie panna cotta met pit en natuurlijk op onze feestelijke kersteditie, Tiramisu cheesecake taart!

VOORDELEN CRANBERRY

De cranberrie zijn zonder de suiker ook nog eens super gezond. Het is een fruit, en valt onder de bessen. Wellicht heb je wel eens gehoord wanneer je een blaas ontsteking hebt dat je dan cranberries moet eten. Er zit namelijk heel veel viatamine C in en een zogenoemde proanthocyanidinen. Dit stofje zorgt ervoor dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten, maar ook dat aan de blaaswand gehechte bacteriën worden losgeweekt. Ga niet als een malle 2 liter cranberry sap drinken, in de meesten pakken  sap zit erg weinig concentraat.

Deze toverballetjes komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Hier heb ik ze ook voor het eerst gespot tijdens mijn vlieg periode als stewardess bij de KLM. Ik nam ze wel eens mee omdat ze 30 jaar geleden niet overal in Nederland te koop waren. Ze worden heel vaak gegeten met Thanksgiving. Thanksgiving is een dankfeest om de opbrengst van de oogst te vieren. Toen de eerste pelgrims uit Europa naar Amerika kwamen, leerden zij van de lokale bevolking hoe ze vreemde dieren en planten konden eten. Tijdens dit feest werd er altijd kalkoen met cranberrie saus gerserveerd.

Hoe ga jij de gesuikerde cranberries eten?

Steps

1
Done
2 minuten

bessen, water, suiker

Was de bessen.
Neem een pannetje en doe er de suiker en water in.
Verwarm het water en los de suiker op.
Doe de bessen erbij *(laat het suikerwater iets afkoelen, anders barsten de besjes)

2
Done
2 uur

suiker siroop

Laat de bessen ondergedompeld ruim een uur staan. Hoe langer je ze laat staan, des te zoeter worden ze. (4 uurtjes kan ook)
Haal de bessen uit het vocht en verdeel ze op bakpapier.
De bessen een uur laten drogen.
Haal de bessen wederom door een bakje met suiker.
Dit laat je nog een uurtje drogen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amaretto stoofpeertjes
previous
Amaretto stoofpeertjes
Kerstkrans van bladerdeeg
next
Kerstkrans van bladerdeeg
Amaretto stoofpeertjes
previous
Amaretto stoofpeertjes
Kerstkrans van bladerdeeg
next
Kerstkrans van bladerdeeg

Add Your Comment