Ingredients
-
200 gram cranberrie
-
200 gram Suiker
-
100 ml Water
-
Directions
Gesuikerde cranberry’s!
Met kerst willen we de mooiste kleurtjes op onze taartjes en toetjes. Naast het mooiste groen mag de kleur rood er echt afspatten. Gesuikerde cranberries zijn daarom reuze leuk en decoratief. Naast dat ze er mooi uitzien zijn ze ook nog eens verrukkelijk. Een complete smaak explosie wanneer je er eentje proeft. Het knapperige is geweldig, en de frisse zoet zure smaak met een klein bittertje maakt dit tot een bijzonder besje.
Ga ze zelf maar eens maken. Het is een kwestie van ze lang laten staan in suiker water, daarna drogen en nogmaals door de suiker rollen. Super leuk om te doen.
Wij hebben deze beauties gebruikt op de chocolade koffie panna cotta met pit.
VOORDELEN CRANBERRY
De cranberrie zijn zonder de suiker ook nog eens super gezond. Het is een fruit, en valt onder de bessen. Wellicht heb je wel eens gehoord wanneer je een blaas ontsteking hebt dat je dan cranberries moet eten. Er zit namelijk heel veel viatamine C in en een zogenoemde proanthocyanidinen. Dit stofje zorgt ervoor dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten, maar ook dat aan de blaaswand gehechte bacteriën worden losgeweekt. Ga niet als een malle 2 liter cranberry sap drinken, in de meesten pakken sap zit erg weinig concentraat.
Deze toverballetjes komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Hier heb ik ze ook voor het eerst gespot tijdens mijn vlieg periode als stewardess bij de KLM. Ik nam ze wel eens mee omdat ze 30 jaar geleden niet overal in Nederland te koop waren. Ze worden heel vaak gegeten met Thanksgiving. Thanksgiving is een dankfeest om de opbrengst van de oogst te vieren. Toen de eerste pelgrims uit Europa naar Amerika kwamen, leerden zij van de lokale bevolking hoe ze vreemde dieren en planten konden eten. Tijdens dit feest werd er altijd kalkoen met cranberrie saus gerserveerd.
Hoe ga jij de gesuikerde cranberries eten?
Steps
1
Done
2 minuten
|
bessen, water, suikerWas de bessen. |
2
Done
2 uur
|
suiker siroopLaat de bessen ondergedompeld ruim een uur staasn. Hoe langer je ze laat staan, des te zoeter worden ze. (4 uurtjes kan ook) |