Ingredients
-
2 Kipfilets
-
2 Mozzarella
-
2 eetlepel Pesto basilicum
-
2 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 theelepel Paprika poeder
-
Klein beetje Zout
-
Klein beetje Olijfolie
Directions
Gevulde airfryer kip!
Dat we van kip houden dat mag duidelijk zijn. We hebben ontzettend veel kip gerechten en de gevulde airfryer kip is onze nieuwe aanwinst. Tegenwoordig gebruiken we regelmatig de airfryer en voornamelijk om uit te proberen wat heel makkelijk en snel te bereiden is. Deze gevulde kip is absoluut een succes geworden. Drie keer raden waar mij waarmee we deze kip vullen? Natuurlijk met pesto en mozzarella. Tja die ingrediënten hebben we namelijk altijd in de koelkast.
Wil je zelfgemaakte basilicum pesto maken kijk snel bij ons recept. Natuurlijk is een kant en klaar bakje prima voor wanneer je geen tijd hebt.
Het vullen van dit kippetje is super makkelijk. Even met een heel scherp mes doormidden snijden en vervolgens insmeren met Basilicum pesto. Twee plakjes mozzarella er tussenin en de basis is klaar. Natuurlijk gaan we deze kip heerlijk kruiden. Een beetje zout mag niet ontbreken en Italiaanse kruiden en paprikapoeder maken het geheel af. Een ietsje pietsje olijfolie erover is fijn.
Het geheel gaat een 25 minuten in de airfryer op 190 graden. Halverwege draaien we wel het kippetje even om zodat ook de onderkant goed gaar is. Zeker met kip wil je niet dat er aan de binnenkant nog rauw kippenvlees aanwezig is. Omdat we nog wat voorgekookte krieltjes in de koelkast hebben we deze er gewoon bij gedaan. Vervolgens een salade van Romeinse sla erbij geserveerd en voilà een perfecte maaltijd. Kijk zo simpel kan het zijn. Helemaal perfect wanneer je met ze tweeën bent en niet zo heel veel tijd hebt.
Wil je een zalige sappige kip dan is de citroenkip uit de airfryer perfecto! Met de citroen, knoflook en heerlijke kruiden de lekkerste kip ever! Aardappelpartjes uit de airfryer zijn ook verrukkelijk!
Wil je nog meer ideetjes om in de airfryer te maken kijk dan snel op de website en typ airfryer in.
De kip kregen we van De Zeeuwse kip!
Steps
1
Done
|
KipSnijd twee kipfilets half open. |
2
Done
|
VullenSmeer basilicum pesto aan de binnenkant. Leg twee plakjes mozzarella erop en vouw kipfilet dicht. |
3
Done
|
KruidenStrooi er wat zout, paprika poeder en Italiaanse kruiden over en eindig met ietsje olijfolie. |
4
Done
20 minuten
|
AirfryerBak de kipfilet in 20- 25 minuten gaar op 190°. Keer halverwege de baktijd de kipfilets om. |
5
Done
|
ServerenWij bakten er tegelijkertijd wat voorgekookte krieltjes mee. |