Ingredients
-
10 appelsKleine
-
10 plakjes bladerdeegRoomboter
-
100 gram amandelspijs
-
1 theelepel pumpkin spice
-
Halve citroen citroensap
-
2 eetlepel chocolade bolletjesLidl cruncy chocobolletjes
-
2 eetlepel Suiker
-
1 eieren
Directions
Gevulde appelbollen!
Er zijn van die gerechtjes die heel veel mooie herinneringen met zich mee brengen zijn gevulde appelbollen. Voor ons zijn dit de leukste gerechtjes omdat het meer is dan alleen foto. Een gevulde appelbol is daar één van.
MEMORIES
The Queens zijn opgegroeid in Noord-Holland dus daar liggen echt onze roots. Samen met het gezin zijn we 15 jaar geleden naar het oosten des lands verhuisd. Een spannende periode omdat je niet alleen de familie maar al je vrienden om je heen achterlaat. Gelukkig zijn wij wel dol op veranderingen, uitdagingen en avonturen dus dit past ook wel bij ons. Een van mijn eerste vriendinnetjes @annemarietragter nam mij naar het stadje mee om het beter te leren kennen. Koffie drinken bij café Scholten. In mijn herinneringen een donker bruin café met van die tapijten op de tafels. Hun populairste gebakje was een gevulde appel Boll. Nog proef ik deze heerlijkheid en dat is in mijn belevenis een flinke versie.
Tijd om deze appelbol zelf maar eens te maken. Ik kwam er achter dat de appelbollen van de lokale bakker kwamen en heb even gekeken of ik achter het recept kwam. Dat was lastig dus heb ik nu mijn eigen favoriete versie gemaakt. Eentje met amandelspijs en krokante karamel en witte chocoladebolletjes. Verpakt in bladerdeeg en of het smullen was… Jaaaa zalig gewoon. Het leuke en lekkere van dit bolletje is dat ze met 10 minuten in de oven staan. Een leuk idee om door je kinderen te laten maken. Natuurlijk hebben we er een reels filmpje van gemaakt dan weten we echt zeker dat het je ook lukt.
Het is ook geen XL versie geworden, met de speciale kleine kinderappeltjes uit de supermarkt wikkel je ook heel makkelijk het bladerdeeg er omheen. Met wat extra pumpkin spice kruiden, maar je kunt ook gewoon kan heel gebruiken smaakte super lekker in deze periode van het jaar.
Liever iets anders met appels? Mini appel galette’s en appel mango flapjes zijn ook zalig!
Wie ook uit Noord-Holland komen zijn de Kokende zussen. Die hebben trouwens de lekkerste appel galettes met karamel!
Steps
1
Done
5 minuten .
|
Appels |
2
Done
5 minuten
|
BladerdeegLaat het bladerdeeg ontdooien. |
3
Done
5 minuten
|
Vulling |
4
Done
175 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175°. |
5
Done
2 minuten
|
VullenVul de appel met de vulling. |
6
Done
10 minuten
|
Bladerdeeg |
7
Done
40 minuten
|
OvenZet deze appeltjes op een bakblik met bakpapier. |
8
Done
|
ServerenServeer deze heerlijke bolletjes lauw warm of koud bij de koffie. |