0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 Appels Kleine
10 plakjes bladerdeeg Roomboter
100 gram Amandel spijs
1 theelepel Pumpkin spice
Halve citroen Citroensap
2 eetlepel Chocolade bolletjes Lidl cruncy chocobolletjes
2 eetlepel Suiker
1 eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde appelbollen

Gevulde appelbollen

De lekkerste appelbollen uit het Oosten

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde appelbollen!

Er zijn van die gerechtjes die heel veel mooie herinneringen met zich mee brengen. Voor ons zijn dit de leukste gerechtjes omdat het meer is dan alleen foto. Een gevulde appelbol is daar één van.

MEMORIES

The Queens zijn opgegroeid in Noord-Holland dus daar liggen echt onze roots.  Samen met het gezin zijn we 15 jaar geleden naar het oosten des lands verhuisd. Een spannende periode omdat je niet alleen de familie maar al je vrienden om je heen achterlaat. Gelukkig zijn wij wel dol op veranderingen, uitdagingen en avonturen dus dit past ook wel bij ons. Een van mijn eerste vriendinnetjes @annemarietragter nam mij naar het stadje mee om het beter te leren kennen. Koffie drinken bij café Scholten. In mijn herinneringen een donker bruin café met van die tapijten op de tafels. Hun populairste gebakje was een gevulde appel Boll. Nog proef ik deze heerlijkheid en dat is in mijn belevenis een flinke versie.

Tijd om deze appelbol zelf maar eens te maken. Ik kwam er achter dat de appelbollen van de lokale bakker kwamen en heb even gekeken of ik achter het recept kwam. Dat was lastig dus heb ik nu mijn eigen favoriete versie gemaakt. Eentje met amandelspijs en krokante karamel en witte chocoladebolletjes. Verpakt in bladerdeeg en of het smullen was… Jaaaa zalig gewoon. Het leuke en lekkere van dit bolletje is dat ze met 10 minuten in de oven staan. Een leuk idee om door je kinderen te laten maken. Natuurlijk hebben we er een reels filmpje van gemaakt dan weten we echt zeker dat het je ook lukt.

Het is ook geen XL versie geworden, met de speciale kleine kinderappeltjes uit de supermarkt wikkel je ook heel makkelijk het bladerdeeg er omheen. Met wat extra pumpkin spice kruiden, maar je kunt ook gewoon kan heel gebruiken smaakte super lekker in deze periode van het jaar.

Liever iets anders met appels? Mini appel galette’s en appel mango flapjes zijn ook zalig!

Steps

1
Done
5 minuten .

Appels

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Smeer ze met citroensap in.

2
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

3
Done
5 minuten

Vulling

Meng het amandelspijs met een klein beetje geklutst ei. Voeg een theelepel pumpkin spice of kaneel toe.
De crunchy chocolade bolletjes ( voor op de boterham)mogen er ook door.
Deze vond ik bij de Lidl Delicieux artikel. Je kunt dit ook vervangen door stukjes karamel en chocola.

4
Done
175 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175°.

5
Done
2 minuten

Vullen

Vul de appel met de vulling.

6
Done
10 minuten

Bladerdeeg

Wikkel de gevulde appeltjes in met bladerdeeg.
Smeer ze in met de rest van het geklutste ei.
Strooi er wat suiker en kaneel/pumpkin spice over.

7
Done
40 minuten

Oven

Zet deze appeltjes op een bakblik met bakpapier.
Deze mogen 40 minuten in de oven.
Zet deze wel op een rooster dan verhit je namelijk ook de onderkant van de appeltjes goed.

8
Done

Serveren

Serveer deze heerlijke bolletjes lauw warm of koud bij de koffie.
Het is ook een ideaal nagerechtje en heerlijk met een bolletje ijs ernaast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cavalo Nero pesto
Curry met pulled chicken en peultjes
next
Curry met pulled chicken en peultjes
previous
Cavalo Nero pesto
Curry met pulled chicken en peultjes
next
Curry met pulled chicken en peultjes

Add Your Comment