0 0
Gevulde aubergine uit de airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Nonna’s Ragu saus
1 Aubergine
4 eetlepel Gehaktsaus
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Scheutje Olijfolie
Zout

Gevulde aubergine uit de airfryer

Een perfect aubergine uit de airfryer

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • Nonna’s Ragu saus

Directions

Share

Gevulde aubergine uit de airfryer!

Nu even een lekkere gevulde aubergine uit de airfryer.

Heb jij ook zo’n groot apparaat in de kast staan type airfryer? Dan wordt het tijd dat je deze een keer gaat gebruiken. Een airfryer is eigenlijk een mini oventje waar je je gerechten razendsnel mee bakt. Ook bij Jo stond deze een beetje werkeloos in de kast. Een keer aangeschaft omdat Mario graag op af en toe een kroketje wilde. Aangezien we ook geen frituurpan hebben leek dit ons reuze handig.

Het gerecht van vandaag is een gevulde aubergine uit de airfryer. Dit is ideaal is om in het mini oventje te bereiden. De aubergine lag al even in de koelkast. Ook hadden we nog Nonna’s ragu saus met doperwtjes over. Tja wanneer we deze saus maken dan is het altijd een pan vol. Hiermee vullen we altijd kleine bakjes die dan de vriezer ingaan.

Ook wij hebben wel eens een dag dat we snel een bakje open trekken voor een snel bordje pasta.
Nu proberen we of de combinatie van aubergine met gehaktsaus en kaas een smakelijke combinatie is. We zullen je niet langer in spanning houden… Wij hebben gesmuld en hopelijk jij ook een keer!

Gezond airfry recept

We zijn blij dat ons eerste ‘soort van gezonde airfryer recept’ heel goed gelukt is. Vanaf nu aan zullen we af en toe met nieuwe gerechten komen zodat je dit apparaat vaker kunt gebruiken. Het voordeel is dat deze mini oven heel snel warm is en minder energie kost wanneer je een hele oven gaat opwarmen.

De lekkerste aubergine recepten

Natuurlijk staan er nog meer heerlijke gerechten online met aubergine. Veelal vegetarisch. Een Aubergine burger, snelle Aubergine pizza, plaatpizza met aubergine en courgette. Een topper is Aubergine met mozzarella uit de oven! Ohlala de Aubergine schnitzel of Aubergine torentje. Ach typ eens aubergine in de zoekbalk in en je zult versteld staan van de vele gerechten.

Steps

1
Done

Gehaktsaus

Wij gebruiken 4 eetlepel Nonna’s ragu saus met doperwtjes. (Link in verhaal)
Je hebt dan heel veel saus over maar gebruik dit voor de pasta of een lasagne. Je kunt ook je eigen gehakt saus maken met een uitje, gehakt, Italiaanse kruiden en tomaat.

2
Done
5 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine doormidden.
Snijd met een scherp mes sneden in.
Schenk een klein beetje olijfolie boven op de gehalveerde aubergine.
Een klein beetje zout erover.
Smeer de onderkant van de aubergine in met een kwastje olijfolie.
Zet ze in de airfryer.

3
Done
20 minuten

Airfryer

Zet de airfryer op 200°
Je bakt ze in 20 minuten gaar.
Haal de aubergine eruit en schep met een vork het aubergine vlees los. Niet verwijderen!
Hierop schep je op elke helft 2 eetlepel gehaktsaus en eindig met een laagje parmezaanse kaas.

4
Done
5 minuten

Na bakken

Zet het apparaat op 180°
Leg de gevulde aubergine terug in de bak van het apparaat en laat nog 5 minuten na grillen.

5
Done

Tip

Heb je geen airfryer dan kun je deze natuurlijk makkelijk in de oven maken.
Op dezelfde manier 200° en 20 minuten in de oven.
Daarna 5 minuten na bakken op 180 graden met een laag parmezaanse kaas erop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bolognese bianco
previous
Bolognese bianco
next
Pappardelle met rode pesto
Bolognese bianco
previous
Bolognese bianco
next
Pappardelle met rode pesto

Add Your Comment