0 0
Gevulde bolcourgette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Bolcourgette
150 g ram Flespompoen
100 gram Kastanje champignons
1 kleine gedroogde basilicum
1 tl Tijm
5 takjes Platte peterselie
1 tl Oregano
1 tl gedroogde basilicum
100 gram Gorgonzola kaas pikante
100 gram geraspte parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
flinke scheu Olijfolie

Gevulde bolcourgette

De perfecte groenten bol!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde bolcourgette

Niks lekkerder dan een gevulde bolcourgette dit keer gevuld met  pompoen, kastanje champignons en natuurlijk de inhoud van de courgette. Deze bolletjes willen we al tijden vullen maar je vind deze prachtige bolletjes niet altijd in de supermarkt of groenteboer. De vulling is vandaag heel puur, lekker geroosterd  met Italiaanse kruiden en uiteindelijk afgemaakt met kaas. Jo gebruikt hiervoor een pittige gorgonzola samen met een parmezaanse kaas. Dit bolletje mag wel extra smaak krijgen met kaas. Mariëlla kiest liever een mengsel van mozzarella en parmezaanse kaas. Prima, beide kan!

Wanneer je deze bolcourgette eens tegenkomt dan zeker een keer meenemen in je mandje. Je maakt dit vegetarische gerechtje best wel snel. Boordevol met groenten, en perfect als bij gerecht. Wil je een niet vegetarische versie dan kun je deze mooie bol ook eens vullen met extra gehakt. Als vegetarisch hoofd gerecht stellen wij voor om deze gevulde courgette bollen in een tomatensaus te serveren. Dit voeg je toe wanneer de gevulde courgette bollen  de oven in gaan. Dit lijkt ons ook verrukkelijk en deze staat ook op de planning. Hier het recept van onze basis tomatensaus.

De Jumbo heeft dus vaak deze bolletjes dus weten we ze nu te vinden. Courgette ligt sowieso vaak in onze koelkast. Een perfecte groente die maar al te vaak gebruiken. Heerlijk om te verwerken in ovenschalen.

Ons favoriete ovenschaal met courgette is de courgette alla parmigiana. Een supersnelle plaatpizza met aubergine en courgette is een topper in het weekend. Zoete aardappel en courgette hassselback steelt de show. Courgette frietjes zijn zeker een aanrader. Doe eens gek maak eens de courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
10 minuten

Groenten snijden

Snijd het dekseltje van de courgette en lepel deze uit.
Een meloen bolletjes schepje is handig.
Snijd een schijf pompoen in kleine blokjes.
De kastanje champignons en uitje fijn.
Doe dit in een bakblik met de oregano, tijm en basilicum erover.
Met een flinke scheut olijfolie hussel je dit door elkaar en zet dit 35 minuten in de oven op 200 graden.
Schep halverwege even door elkaar.

3
Done
2 minuten

Courgette vullen

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en roer samen met de helft van de parmezaanse kaasdoor de geroosterde groenten.
Vul de bolletjes.
Strooi er de rest van de kaas over.

4
Done
35 minuten

Oven

Zet de gevulde bollen ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden.

5
Done

Serveren

Serveer de gevulde bollen als bijgerecht bij kip of vlees.
Je kunt ook een tomatensaus bij de ovenschaal doen en dan als hoofd of lunch gerecht serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Dutch baby vruchten pancake
next
Torta Pasqualina
previous
Dutch baby vruchten pancake
next
Torta Pasqualina

Add Your Comment