0 0
Gevulde courgette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 courgette
250 gram Cherry tomaten
1 bol Mozzarella
1 teentje knoflook
50 gram geraspte parmezaanse kaas
5 eetlepel Paneermeel
1 theelepel Oregano
Naar smaak zout en peper
Scheut Olijfolie
10 blaadjes verse basilicum Of gedroogde

Gevulde courgette

Snel, makkelijk en smakelijk

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde courgette!

Het is weer tijd voor een gevulde courgette! Er zullen waarschijnlijk nog wel recepten hiermee verschijnen  want de moestuin staat er vol mee. Met de heerlijke en niet al te grote verse courgette kun je alle kanten mee op. Hier een filmpje!

Tijdens de vakantie op Sicilië zocht ik naar een lekker makkelijk gerechtje. Iets wat smaakt wanneer het warm is en niet al te ingewikkeld is. Het is deze gevulde courgette geworden. Met een vulling van tomaatjes, mozzarella en een schepje oregano. De courgette  is geroosterd in de oven met nog wat extra Parmezaanse kaas en paneermeel erover. Met 10 minuten stonden ze in de oven en in no time heb je een heerlijk vegetarische schaal vol. Nu het lekker weer is als past deze ook prima bij de barbecue.

Courgette

Wist je dat de courgette ook heel gezond is. Ze zijn niet alleen calorie-arm maar zitten ook boordevol met gezonde stofjes. Zoals vitamine C, foliumzuur en calcium kalium en magnesium. Ze behoren tot de familie van de komkommer, net als de pompoen, augurk en meloen. Je kunt ze lekker bakken of koken maar rauw smaakt het ook prima. Probeer eens onze Courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.

Onze laatste courgette topper zijn de Courgette pakketjes met feta. Een heerlijk heerlijke ovenschaal waarbij je de courgette schaaft, gevuld feta en pesto. Samen met een tomatensaus en mozzarella on top. Smullen maar. De Courgette alla Parmigiana is ook waanzinnig!

Heb je net zoals wij heel veel courgette in de tuin dan is het fijn om Courgette en komkommer in het zuur te maken. Een perfecte manier om ze in te maken en je hebt voor langere tijd een heerlijk bijgerechtje. Voor nog meer recepten toets courgette  in de zoekbalk van onze website en je zult verrast worden.

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Oven voorverwarmen op 200 graden

2
Done

Courgette

Was de courgette en snijd deze doormidden. Schraap met een lepel de zaden er uit.

3
Done
2 minuten

Tomaten

Snijd de tomaatjes in vieren en laat deze even uitlekken.

4
Done
1 minuut

Mozzarella

Snijd een bol mozzarella in kleine blokjes en meng deze met de tomaatjes. Voeg hierbij een theelepel oregano toe, zout en peper. Pers een half teentje knoflook.
Meng dit met de tomaatjes.

5
Done
2 minuten

Vullen

Schep de vulling in de courgette schuitjes. Strooi er wat wanneer paneermeel over en geraspte Parmezaanse kaas.

6
Done
40 minuten

Oven

Smeer een heel klein laagje olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg je de gevulde courgette in.
Schenk er ook ietsje olijfolie overheen.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven van 200° en laat het ongeveer 40 minuten garen tot dat ze klaar zijn.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine hamburger
previous
Aubergine hamburger
next
Gegrilde abrikoos met burrata
aubergine hamburger
previous
Aubergine hamburger
next
Gegrilde abrikoos met burrata

Add Your Comment