0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 Courgette bloemen
Vulling
250 gram ricotta kaas
100 gram Parmezaanse kaas
Tijm, peterselie Verse Italiaanse kruiden
1 eetlepel citroenrasp
Naar smaak zout en peper
Beetje Chili poeder
350 ml Zonnebloem olie
Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen

De prachtige gele courgette bloem kun je vullen

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Gevulde courgettebloemen!

Wist je dat je courgettebloem kan eten? Echt waar! Die prachtige mooie gele bloemen die aan de courgette groeien  zijn een specialiteit uit Italië. Het maken van deze beauties staan al heel lang op ons lijstje. Toen we deze zomer in Sicilië waren lagen daar bakken vol op de markt. Helaas konden we ze niet meenemen..

Vorig jaar zag ik ze al bij mijn buurman in de tuin, maar die mocht ik niet plukken. Toevallig kwam ik er deze week pas achter, dat een vriend van ons een tuin vol had en ik mocht er zoveel meenemen als ik wilde. Dat liet me ik me geen twee keer zeggen en heb er een paar meegenomen.

Wat een feestje om deze te vullen en te frituren, en eigenlijk niet heel ingewikkeld! Een vulling maken van jou favo kazen en een beslagje van bloem met bier voor een krokant laagje. Het is wel belangrijk dat je in de ochtend de bloemen plukt, dan staan ze mooi open en is het vullen een makkie.
Super leuk om te maken en heerlijk om een keer te eten!

 

Steps

1
Done
3 minuten

Bloemen

Blaas de stofjes af van de courgettebloemen. Knip het stampertje er uit. Wanneer je in de ochtend de courgette bloem van de plant knipt, dan staan de bloemen open, en kun je ze makkelijk vullen.

2
Done
4 minuten

Vulling maken

Meng dee ricotta kaas met parmezaanse kaas. Andere kazen mag natuurlijk ook. Denk aan pecorino of geitenkaas.
Snijd de verse kruiden en rasp citroen. Roer dit erdoor. Wil je iets pittiger smaak, voeg dan wat chilipoeder toe.
Doe het mengsel in spuitzak of diepvrieszakje waar je het puntje kan afknippen.
Zet klaar.

3
Done
4 minuten

Beslag

Meng 100 gram bloem met 125 ml bier. Wil je geen bier kun je ook bruisend water gebruiken als alternatief. Bier geeft wel een fijn krokant korstje. Roer het goed door met een garde. Het mengsel mag een beetje dik zijn, maar ongeveer gelijk aan pannenkoek beslag.
Zet klaar.

4
Done
2 minuten

Vullen

Spuit de kaas in de bloem. Niet al te vol. Je duwt de toppen van de bloembladen bij elkaar waarbij je de bloem mee dichtdraait.

5
Done
5 minuten

Bakken

Doe wat olie in de koekenpan en verhit dit.
Wikkel de gevulde bloem door het beslag en bak ze per twee in de olie. 2 minuten frituren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Anolini pasta
previous
Anolini pasta
Citroen limonade met zout
next
Citroen limonade met zout
Anolini pasta
previous
Anolini pasta
Citroen limonade met zout
next
Citroen limonade met zout

Add Your Comment