Ingredients
-
8 Courgette bloemen
-
Vulling
-
250 gram ricotta kaas
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
Tijm, peterselie Verse Italiaanse kruiden
-
1 eetlepel citroenrasp
-
Naar smaak zout en peper
-
Beetje Chili poeder
-
350 ml Zonnebloem olie
Directions
Gevulde courgettebloemen!
Wist je dat je courgettebloem kan eten? Echt waar! Die prachtige mooie gele bloemen die aan de courgette groeien zijn een specialiteit uit Italië. Het maken van deze beauties staan al heel lang op ons lijstje. Toen we deze zomer in Sicilië waren lagen daar bakken vol op de markt. Helaas konden we ze niet meenemen..
Vorig jaar zag ik ze al bij mijn buurman in de tuin, maar die mocht ik niet plukken. Toevallig kwam ik er deze week pas achter, dat een vriend van ons een tuin vol had en ik mocht er zoveel meenemen als ik wilde. Dat liet me ik me geen twee keer zeggen en heb er een paar meegenomen.
Wat een feestje om deze te vullen en te frituren, en eigenlijk niet heel ingewikkeld! Een vulling maken van jou favo kazen en een beslagje van bloem met bier voor een krokant laagje. Het is wel belangrijk dat je in de ochtend de bloemen plukt, dan staan ze mooi open en is het vullen een makkie.
Super leuk om te maken en heerlijk om een keer te eten!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Bloemen |
2
Done
4 minuten
|
Vulling makenMeng dee ricotta kaas met parmezaanse kaas. Andere kazen mag natuurlijk ook. Denk aan pecorino of geitenkaas. |
3
Done
4 minuten
|
Beslag |
4
Done
2 minuten
|
Vullen |
5
Done
5 minuten
|
BakkenDoe wat olie in de koekenpan en verhit dit. Eetsmakelijk! |