Ingredients
-
3 croissant
-
6 eieren
-
Klein bakje pesto basilicum
-
3 plakjes parmaham
-
naar smaak zout en peper
-
50 gram geraspte mozzarella
Directions
Paasontbijt-tip: Verrukkelijk gevulde croissant met ei
Wil je jouw paasontbijt of paasbrunch dit jaar extra feestelijk maken? Dan is deze hartige croissant met ei een absolute aanrader! Knapperig, smaakvol en binnen no-time op tafel. Dit heerlijke hapje is zo’n succes dat je het elk weekend wilt maken, niet alleen met Pasen!
Een croissantje boordevol smaak
Dit luxe croissantje is gevuld met een romige lepel pesto, een flinterdun plakje Parmaham, een vers eitje en een laagje gesmolten mozzarella. De combinatie van hartig, romig en krokant maakt dit een echte smaakexplosie.
Zo eenvoudig en snel op tafel
Na het halveren van het croissantje vorm je met je vingers een kuipje en plaats je het in een ingevet muffinblik. Vul het met een beetje zelfgemaakte basilicum pesto, leg er een plakje Parmaham in en breek het ei voorzichtig in het midden. Een snufje zout en peper maakt het nog lekkerder! Strooi er tot slot royaal geraspte mozzarella over en voeg nog een klein beetje pesto toe. Na 15 minuten in de oven heb je een schitterend gerecht dat perfect op de ontbijttafel pronkt.
Wil je extra gemak? Maak de gevulde croissant met ei de avond van tevoren klaar en bewaar ze in de koelkast. ’s Ochtends hoeven ze alleen nog maar de oven in. Serveer ze op een bedje van rucola voor een feestelijk effect.
Meer heerlijke Paasinspiratie
Ben je op zoek naar nog meer lekkers voor Pasen? Laat je inspireren door deze smakelijke gerechten:
- Torta Pasqualina – Een prachtige Italiaanse hartige taart gevuld met spinazie en ei.
- Zalmkrans met ei – Een feestelijke en smaakvolle traktatie.
- Paashaasjes van ei – Grappige en schattige hapjes die perfect zijn voor een vrolijk Paasfeest.
- Paas tulband – Een heerlijk luchtige tulband die natuurlijk niet mag ontbreken!
Wil je deze en nog meer paasrecepten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze website en maak van jouw paasontbijt een culinair feestje!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°C. |
2
Done
|
CroissantVet een muffin vorm in met een beetje boter of olie. |
3
Done
|
VullenSchep een theelepel pesto in het bakje. Hier op een half plakje Parmaham. |
4
Done
|
BakkenBak de croissant af in 13 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C. |
5
Done
|
Serveren |