1 0
Gevulde croissant met ei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 croissant
6 eieren
Klein bakje pesto basilicum
3 plakjes parmaham
naar smaak zout en peper
50 gram geraspte mozzarella

Gevulde croissant met ei

Perfect voor het Paasontbijt/brunch!

Ingredients

Directions

Share

Paasontbijt-tip: Verrukkelijk gevulde croissant met ei

Wil je jouw paasontbijt of paasbrunch dit jaar extra feestelijk maken? Dan is deze hartige croissant met ei een absolute aanrader! Knapperig, smaakvol en binnen no-time op tafel. Dit heerlijke hapje is zo’n succes dat je het elk weekend wilt maken, niet alleen met Pasen!

Een croissantje boordevol smaak

Dit luxe croissantje is gevuld met een romige lepel pesto, een flinterdun plakje Parmaham, een vers eitje en een laagje gesmolten mozzarella. De combinatie van hartig, romig en krokant maakt dit een echte smaakexplosie.

Zo eenvoudig en snel op tafel

Na het halveren van het croissantje vorm je met je vingers een kuipje en plaats je het in een ingevet muffinblik. Vul het met een beetje zelfgemaakte basilicum pesto, leg er een plakje Parmaham in en breek het ei voorzichtig in het midden. Een snufje zout en peper maakt het nog lekkerder! Strooi er tot slot royaal geraspte mozzarella over en voeg nog een klein beetje pesto toe. Na 15 minuten in de oven heb je een schitterend gerecht dat perfect op de ontbijttafel pronkt.

Wil je extra gemak? Maak de gevulde croissant met ei  de avond van tevoren klaar en bewaar ze in de koelkast. ’s Ochtends hoeven ze alleen nog maar de oven in. Serveer ze op een bedje van rucola voor een feestelijk effect.

Meer heerlijke Paasinspiratie

Ben je op zoek naar nog meer lekkers voor Pasen? Laat je inspireren door deze smakelijke gerechten:

  • Torta Pasqualina – Een prachtige Italiaanse hartige taart gevuld met spinazie en ei.
  • Zalmkrans met ei – Een feestelijke en smaakvolle traktatie.
  • Paashaasjes van ei – Grappige en schattige hapjes die perfect zijn voor een vrolijk Paasfeest.
  • Paas tulband – Een heerlijk luchtige tulband die natuurlijk niet mag ontbreken!

Wil je deze en nog meer paasrecepten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze website en maak van jouw paasontbijt een culinair feestje!

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
Done

Croissant

Vet een muffin vorm in met een beetje boter of olie.
Halveer de croissant.
Duw het deeg naar de buitenkant en druk het bakje in een muffin bakblik.

3
Done

Vullen

Schep een theelepel pesto in het bakje. Hier op een half plakje Parmaham.
Breek een eitje in een klein bakje. Schenk dit in het croissant bakje.
Wanneer er veel eiwit bij de dooier zit dan giet je ietsje eruit. Je wilt niet dat het bakje overloopt.
Eindig met zout en peper naar smaak. Extra geraspte mozzarella erop en een klein kloddertje pesto.

4
Done

Bakken

Bak de croissant af in 13 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C.

5
Done

Serveren

Wij serveren we dit op een nestje van rucola.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
italiaanse sushi
previous
Italiaanse sushi
Meghan Markle's makkelijke spaghetti
next
Meghan Markle’s makkelijke spaghetti
italiaanse sushi
previous
Italiaanse sushi
Meghan Markle's makkelijke spaghetti
next
Meghan Markle’s makkelijke spaghetti

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here