0 0
Gevulde kip in champignon roomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kippendijen Kipfilet kan ook
10 zon gedroogde tomaten
150 gram geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepel Roomboter
Scheut Olijfolie
250 gram Kastanje champignons
200 ml Slagroom Houdbare
2 handen spinazie
Klein bosje Platte peterselie Fijngesneden
1 Uien
2 tenen knoflook
1 blokje Paddenstoel bouillonblokje
50 ml heet water

Gevulde kip in champignon roomsaus

Comfort food

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Gevulde kip in champignon roomsaus!

Je hoort het goed, het is weer tijd voor kip in roomsaus! En wat voor één. Eentje die natuurlijk valt in de categorie comfort food. Willen we dit niet allemaal? Vandaag hebben we gekozen voor kippendijen. Vaak zijn die altijd iets malser, maar een dunne kipfilet kan zeker. Als vulling kozen we voor zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en natuurlijk lekker gekruid met Italiaanse kruiden. Na het bakken van deze kip mag het even de pan uit. Vervolgens fruiten we ui, knoflook en de herfstige kastanje champignons aan. Een beetje bouillon, volle room en natuurlijk Italiaanse kaas. Extra veggies met een paar handjes spinazie en smullen maar.

Deze heerlijkheid eet je met een aardappel puree, tagliatelle of rijst. Altijd makkelijk als je kunt kiezen. Dat er iets te kiezen is daar kom je achter wanneer je verder scrolled door de website. Ons meest populaire romige kip recept is de kip marsala- pollo al marsala. Inmiddels al 4300 keer bekeken. Iedereen die dit een keer gemaakt heeft blijft het serveren. Tja wat goed is komt natuurlijk terug op tafel!

Het is een makkelijk recept, er is een Reels filmpje van om het nog makkelijker te maken. Vul je liever de kip niet dan scheelt dat wel wat werk. Je kunt ervoor kiezen dit achterwege te laten. De zongedroogde tomaatjes voeg je dan aan de roomsaus toe. Wij vinden alles goed en snappen dat je aan het einde van de dag daar niet altijd tijd voor hebt!

Wil je nog meer overheerlijke  kip recepten, Probeer eens de romige kip met venkel en doperwtjes, romige kip met paddenstoelen, pollo peperonchino en onze bekende kip parmigiana.

Pssst, we zien  altijd graag foto’s van je gemaakte recept. Een leuke revieuw op de site mag ook. Post je het op je social dan een tag is fijn.

Pasta met champignon roomsaus is ook heerlijk met spaghetti. De kokende zussen maakt een waanzinnige spaghetti met paddenstoelen en spekjes!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Kip vullen

Leg de kippendij open.
Het is nog makkelijker om even de kippen tussen plastic folie plat te slaan met een deegroller. Wanneer je kipfilet gebruikt ook even half open snijden en plat slaan.
Verdeel de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes over de kippendij samen met een eetlepel parmezaanse kaas . Een beetje Italiaanse kruiden erbij en je kunt het dicht vouwen.
Prik vast met een saté prikker.
Besprenkel de buiten zijde met extra kruiden zout en peper

2
Done
5 minuten

Kip bakken

Bak de kip aan beide zijde in scheut olijfolie met eetlepel roomboter.
Na het bakken mag de kip even uit de pan.

3
Done

Ui knoflook

Fruit de gesneden ui en knoflook in het bakvet.
Bak de gesneden champignons mee en blus af met 50 ml bouillon. (heet water + bouillon blokje)
De room kan erbij samen met de parmezaanse kaas.
Wanneer dat zachtjes kookt mag de kip terug in de pan en mag een half uurtje zachtjes garen.
Als laatste voeg je spinazie en gesneden peterselie toe.

4
Done

Serveren

Serveer met aardappel puree, pasta of rijst.

5
Done

Tip

Geen tijd om de kip te vullen? Bak dan de kip lekker gekruid aan en voeg de zon gedroogde tomaatjes toe aan de saus.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
smeuïg ompoen bananenbrood
previous
Smeuïg pompoen bananenbrood
Appel peer tarte tartin
next
Appel peer Tarte Tartin
smeuïg ompoen bananenbrood
previous
Smeuïg pompoen bananenbrood
Appel peer tarte tartin
next
Appel peer Tarte Tartin

Add Your Comment