Ingredients
-
4 kippendijenKipfilet kan ook
-
10 zongedroogde tomaten
-
150 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
3 eetlepel roomboter
-
Scheut olijfolie
-
250 gram kastanjechampignons
-
200 ml slagroomHoudbare
-
2 handen spinazie
-
Klein bosje platte peterselieFijngesneden
-
1 uien
-
2 tenen knoflook
-
1 blokje paddenstoel bouillonblokje
-
50 ml heet water
Directions
Gevulde kip in champignon roomsaus!
Je hoort het goed, het is weer tijd voor kip in roomsaus! En wat voor één. Eentje die natuurlijk valt in de categorie comfort food. Willen we dit niet allemaal? Vandaag hebben we gekozen voor kippendijen. Vaak zijn die altijd iets malser, maar een dunne kipfilet kan zeker. Als vulling kozen we voor zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en natuurlijk lekker gekruid met Italiaanse kruiden. Na het bakken van deze kip mag het even de pan uit. Vervolgens fruiten we ui, knoflook en de herfstige kastanje champignons aan. Een beetje bouillon, volle room en natuurlijk Italiaanse kaas. Extra veggies met een paar handjes spinazie en smullen maar.
Deze heerlijkheid eet je met een aardappel puree, tagliatelle of rijst. Altijd makkelijk als je kunt kiezen. Dat er iets te kiezen is daar kom je achter wanneer je verder scrolled door de website. Ons meest populaire romige kip recept is de kip marsala- pollo al marsala. Inmiddels al 4300 keer bekeken. Iedereen die dit een keer gemaakt heeft blijft het serveren. Tja wat goed is komt natuurlijk terug op tafel!
Het is een makkelijk recept, er is een Reels filmpje van om het nog makkelijker te maken. Vul je liever de kip niet dan scheelt dat wel wat werk. Je kunt ervoor kiezen dit achterwege te laten. De zongedroogde tomaatjes voeg je dan aan de roomsaus toe. Wij vinden alles goed en snappen dat je aan het einde van de dag daar niet altijd tijd voor hebt!
Wil je nog meer overheerlijke kip recepten, Probeer eens de romige kip met venkel en doperwtjes, romige kip met paddenstoelen, pollo peperonchino en onze bekende kip parmigiana.
Pssst, we zien altijd graag foto’s van je gemaakte recept. Een leuke revieuw op de site mag ook. Post je het op je social dan een tag is fijn.
Pasta met champignon roomsaus is ook heerlijk met spaghetti. De kokende zussen maakt een waanzinnige spaghetti met paddenstoelen en spekjes!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Kip vullenLeg de kippendij open. |
2
Done
5 minuten
|
Kip bakkenBak de kip aan beide zijde in scheut olijfolie met eetlepel roomboter. |
3
Done
|
Ui knoflookFruit de gesneden ui en knoflook in het bakvet. |
4
Done
|
ServerenServeer met aardappel puree, pasta of rijst. |
5
Done
|
TipGeen tijd om de kip te vullen? Bak dan de kip lekker gekruid aan en voeg de zon gedroogde tomaatjes toe aan de saus. |