0 0
Gevulde kip in tomaten roomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
Paar plakjes Kaas Provolone, mozzarella, gorgonzola op Hollandse
4 plakjes Prosciutto
10 zon gedroogde tomaten
1 Sjalot
1 teen knoflook
1 blikje Kerstomaten uit blik
200ml Slagroom Hoog verpercentage
Kaas Parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Paar takjes Peterselie
Paar takjes verse tijm
Scheutje Olijfolie
1 eetlepel Roomboter

Gevulde kip in tomaten roomsaus

Italiaanse gevulde kip a la cordon Blue

Ingredients

Directions

Share

Gevulde kip in tomaten roomsaus!

Er staat weer een verrassend lekker stukje kip voor je klaar. Wij weten dat jullie dol zijn op onze kip recepten en proberen dit steeds te vernieuwen. Onze topper is echt de kip marsala maar dit kan wel eens een nieuwe topper worden.
Jullie kennen natuurlijk allemaal de Cordon Bleu. Deze gevulde kip in tomaten roomsaus aten we vroeger altijd maar eigenlijk is deze  zomaar verdwenen van onze tafel. Tijd voor een Italiaanse comeback! Gevuld met proscuitto, provolone kaas en een zongedroogd tomaatjes. Wat een hemelse combinatie. Heb je geen provolone, gebruik dan je eigen favoriete kaas zoals mozzarella of gorgonzola, als deze maar lekker smelt.
Om het hele gerecht compleet te maken laten we deze gevulde kip verder garen in een tomatenroom saus met lekker veel parmezaanse kaas.  Geserveerd met een mooie  zelfgemaakte pappardelle.

Ben jij al om? Kijk snel even naar het filmpje om het makkelijk te maken.

Waar komt de cordon Bleu vandaan?

Waar deze naam precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De La Rousse Gastronomique verwijst naar een ordelint, een lange blauwe band van een Franse ridder orden in de 16e eeuw. Later werd de term ook gebruikt voor een buitengewone kokkin. Een kokkin die het vlees aan de buitenkant knapperig kan bakken maar ervoor zorgen dat binnen in de kaas niet te hard wordt een mooi smeuïg blijft. De cordon komt van het koortje of wikkel om de gevulde kip zodat het goed bij elkaar blijft.

Naast onze beroemde kip Marsala  -pollo al Marsala hebben we nog veel meer heerlijke kip gerechten. De romige kip met paddenstoelen, romige kip met venkel en doperwtjes vallen in de categorie comfort food. Kip piccata met een zalige citroensaus kunnen we ook elke dag wel eten. Heb je wel eens Nonna’s kippie; krokante kipvingers geprobeerd?

Haha dat wordt moeilijk kiezen met al deze lekkere gerechten. Ga jij voor de gevulde kip in tomaten roomsaus of een van de andere gerechten?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Kip

Snijd de kipfilet in tweeën. Leg deze tussen plasticfolie en sla plat met een deegroller.
Leg op één helft wat kaas, Parmaham en zon gedroogde tomaatjes, vouw dubbel en steek het vast met een stokje.
Bestrooi royaal met zout en peper, verse tijmblaadjes.

2
Done
10 minuten

Bakken

Doe een scheutje olijfolie, eetlepel roomboter in een bakpan. Bak de kip in 10 minuten aan beide zijden aan. Haal deze uit de pan.

3
Done
3 minuten

Sjalot knoflook

Snijd de sjalot en knoflookteen fijn.
Bak deze in het vet van de pan. Voeg wat extra boter toe. Doe de kers tomaatjes erbij samen met de room.
Voeg een handje Parmezaanse kaas en wat extra verse Italiaanse kruiden toe.

4
Done
30 minuten

Koken

De kip mag weer in de pan en laat dit een half uurtje zachtjes koken. De kip kan nu helemaal door garen en de saus indikken.

5
Done

Serveren

Serveer de kip in roomsaus met je favoriete lintpasta. Ook zalig met rijst of aardappelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiramisu affogato
previous
Tiramisu affogato
Tiramisu cheesecake
next
Tiramisu cheesecake kersttaart
Tiramisu affogato
previous
Tiramisu affogato
Tiramisu cheesecake
next
Tiramisu cheesecake kersttaart

Add Your Comment