Ingredients
-
2 Kipfilets
-
Paar plakjes KaasProvolone, mozzarella, gorgonzola op Hollandse
-
4 plakjes Prosciutto
-
10 zon gedroogde tomaten
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
1 blikje Kerstomaten uit blik
-
200ml SlagroomHoog verpercentage
-
Kaas Parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Paar takjes Peterselie
-
Paar takjes verse tijm
-
Scheutje Olijfolie
-
1 eetlepel Roomboter
Directions
Gevulde kip in tomaten roomsaus!
Er staat weer een verrassend lekker stukje kip voor je klaar. Wij weten dat jullie dol zijn op onze kip recepten en proberen dit steeds te vernieuwen. Onze topper is echt de kip marsala maar dit kan wel eens een nieuwe topper worden.
Jullie kennen natuurlijk allemaal de Cordon Bleu. Deze gevulde kip in tomaten roomsaus aten we vroeger altijd maar eigenlijk is deze zomaar verdwenen van onze tafel. Tijd voor een Italiaanse comeback! Gevuld met proscuitto, provolone kaas en een zongedroogd tomaatjes. Wat een hemelse combinatie. Heb je geen provolone, gebruik dan je eigen favoriete kaas zoals mozzarella of gorgonzola, als deze maar lekker smelt.
Om het hele gerecht compleet te maken laten we deze gevulde kip verder garen in een tomatenroom saus met lekker veel parmezaanse kaas. Geserveerd met een mooie zelfgemaakte pappardelle.
Ben jij al om? Kijk snel even naar het filmpje om het makkelijk te maken.
Waar komt de cordon Bleu vandaan?
Waar deze naam precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De La Rousse Gastronomique verwijst naar een ordelint, een lange blauwe band van een Franse ridder orden in de 16e eeuw. Later werd de term ook gebruikt voor een buitengewone kokkin. Een kokkin die het vlees aan de buitenkant knapperig kan bakken maar ervoor zorgen dat binnen in de kaas niet te hard wordt een mooi smeuïg blijft. De cordon komt van het koortje of wikkel om de gevulde kip zodat het goed bij elkaar blijft.
Naast onze beroemde kip Marsala -pollo al Marsala hebben we nog veel meer heerlijke kip gerechten. De romige kip met paddenstoelen, romige kip met venkel en doperwtjes vallen in de categorie comfort food. Kip piccata met een zalige citroensaus kunnen we ook elke dag wel eten. Heb je wel eens Nonna’s kippie; krokante kipvingers geprobeerd?
Haha dat wordt moeilijk kiezen met al deze lekkere gerechten. Ga jij voor de gevulde kip in tomaten roomsaus of een van de andere gerechten?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Kip |
2
Done
10 minuten
|
BakkenDoe een scheutje olijfolie, eetlepel roomboter in een bakpan. Bak de kip in 10 minuten aan beide zijden aan. Haal deze uit de pan. |
3
Done
3 minuten
|
Sjalot knoflookSnijd de sjalot en knoflookteen fijn. |
4
Done
30 minuten
|
KokenDe kip mag weer in de pan en laat dit een half uurtje zachtjes koken. De kip kan nu helemaal door garen en de saus indikken. |
5
Done
|
ServerenServeer de kip in roomsaus met je favoriete lintpasta. Ook zalig met rijst of aardappelen. |