Ingredients
-
1 x recept basis saus
-
1 blik kerstomaat uit blik
-
1x recept gnudi vulling
-
1 aubergine
-
8 lasagnevellen
-
1 bol buffalo mozzarella
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
Klein beetje uit de molen zwarte peper
Directions
Gevulde lasagne vellen cannelloni
Gevulde lasagne vellen cannelloni is net zo lekker als we buisjes cannelloni. The Queens vinden het altijd leuk wanneer onze volgers de gerechten maken. Laatst aten we bij een vriendin en ze had van onze gnudi vulling cannelloni gemaakt van lasagne vellen. Geen zin om de buisjes te vullen en op deze manier een buisje gemaakt.
Geweldige oplossing, want inderdaad zonder een hele goede spuitzak is het vullen een drama. Kijk maar eens naar het filmpje. Zo zie je dat de Queens elke dag nog nieuwe dingen leren. Vanaf nu af aan laten we de pasta buisjes in de kast staan en zullen vaker dit heerlijke gerechtje / recept maken. Wij zijn namelijk dol op goed gevulde ovenschalen. En hoe heerlijk is het als je deze schaal al een dag van tevoren kunt klaarmaken. Je wilt toch niet de hele avond in de keuken staan wanneer je gasten hebt.
We hebben haar recept een beetje nagemaakt, nog een extra plakje gebakken aubergine toegevoegd. En oh wat is dit een fijne combinatie. Wat extra groenten naast de spinazie is fantastisch. Aubergine is ook ons lievelings groenten dus proberen we die extra vaak te gebruiken.
Wil je vaker heerlijke ovenschalen op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pinterst. Een cavolo nero lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig.
Bij dit recept gebruiken we onze basis tomatensaus, en gnudi ravioli vulling.
Steps
1
Done
40 minuten
|
Basis sausMaakt het recept van onze basis tomatensaus (Zie link in tekst hierboven.) |
2
Done
10 minuten
|
Gnudi vullingMaak 1 keer het recept van gnudi vulling. (Link in tekst hierboven) |
3
Done
5 minuten +30 minuten rusten
|
AubergineSnijd de aubergine in plakken, strooi er wat zout over en laat 30 minuten staan in een vergiet. |
4
Done
4 minuten
|
Lasagne vellen.Kook wanneer je gedroogde lasagne vellen hebt deze in gezouten gezouten water (4 minuten). |
5
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 190°. |
6
Done
5 minuten
|
Schaal vullenSchep een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. Snijd de lasagne vellen in tweeën leg op elk stukje een gebakken aubergine daar boven op een paar lepels gnudi vulling. |
7
Done
30 + 10 minuten
|
Oven |