0 0
Gevulde lasagne vellen  cannelloni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept basis saus
1 blik Kerstomaten uit blik
1x recept gnudi vulling
1 Aubergine
8 Lasagne vellen
1 bol Buffalo mozzarella
100 gram Parmezaanse kaas
Klein beetje uit de molen Zwarte peper

Gevulde lasagne vellen cannelloni

Geen gedoe met vullen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept basis saus

  • 1x recept gnudi vulling

Directions

Share

Gevulde lasagne vellen cannelloni

Gevulde lasagne vellen cannelloni is net zo lekker als we buisjes cannelloni. The Queens vinden het altijd leuk wanneer onze volgers de gerechten maken. Laatst aten we bij een vriendin en ze had van onze gnudi vulling cannelloni gemaakt van lasagne vellen. Geen zin om de buisjes te vullen en op deze manier een buisje gemaakt.
Geweldige oplossing, want inderdaad zonder een hele goede spuitzak is het vullen een drama. Kijk maar eens naar het filmpje.  Zo zie je dat de Queens elke dag nog nieuwe dingen leren. Vanaf nu af aan laten we de pasta buisjes in de kast staan en zullen vaker dit heerlijke gerechtje / recept maken. Wij zijn namelijk dol op goed gevulde ovenschalen. En hoe heerlijk is het als je deze schaal al een dag van tevoren kunt klaarmaken. Je wilt toch niet de hele avond in de keuken staan wanneer je gasten hebt.

We hebben haar recept een beetje nagemaakt, nog een extra plakje gebakken aubergine toegevoegd. En oh wat is dit een fijne combinatie. Wat extra groenten naast de spinazie is fantastisch. Aubergine is ook ons lievelings groenten dus proberen we die extra vaak te gebruiken.

Wil je vaker heerlijke ovenschalen op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pinterst. Een cavolo nero  lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig.

Bij dit recept gebruiken we onze basis tomatensaus, en gnudi ravioli vulling.

 

Steps

1
Done
40 minuten

Basis saus

Maakt het recept van onze basis tomatensaus (Zie link in tekst hierboven.)
Voeg extra blik kerstomaatjes toe van bijvoorbeeld Mutti.

2
Done
10 minuten

Gnudi vulling

Maak 1 keer het recept van gnudi vulling. (Link in tekst hierboven)

3
Done
5 minuten +30 minuten rusten

Aubergine

Snijd de aubergine in plakken, strooi er wat zout over en laat 30 minuten staan in een vergiet.
Spoel de aubergine af en dep ze droog.
Bak deze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
Zet klaar.

4
Done
4 minuten

Lasagne vellen.

Kook wanneer je gedroogde lasagne vellen hebt deze in gezouten gezouten water (4 minuten).
Kook ze niet allemaal tegelijk maar twee per keer anders plakken ze allemaal aan elkaar vast.
Verse lasagne vellen zijn zacht dus is dat is dan niet nodig.

5
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 190°.

6
Done
5 minuten

Schaal vullen

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. Snijd de lasagne vellen in tweeën leg op elk stukje een gebakken aubergine daar boven op een paar lepels gnudi vulling.
Vouw dubbel en leg ze in op de tomatensaus.
Schep een laagje tomatensaus op de pasta.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze hier boven op.
Eindig met geraspte Parmezaanse kaas.
Wat zwarte peper erover is lekker.

7
Done
30 + 10 minuten

Oven

Zet de ovenschaal bedekt met zilverfolie 30 minuten in de oven.
Haal de folie eraf en laat nog ongeveer 10 minuten na bakken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appeltaart cinnamonbuns
previous
Appeltaart cinnamonbuns
Bieten burgertjes
next
Bieten burgertjes
Appeltaart cinnamonbuns
previous
Appeltaart cinnamonbuns
Bieten burgertjes
next
Bieten burgertjes

Add Your Comment