Ingredients
-
3 PaprikaWij vinden het leuk om verschillende kleuren te gebruiken
-
90 gr RijstZilvervliesrijst
-
300 gr RundergehaktMager
-
100 gr doperwten
-
1 Ui
-
1 teentje knoflook
-
1 tl Paprikapoeder
-
1 tl Cayennepeper
-
0,5 tl Sambal oelek
-
Een handje Platte peterselie
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak Geraspte kaas
Directions
Gevulde paprika’s met gehakt!
Ik (Mariëlla) was opzoek naar een gezonde maar lekkere maaltijd met voldende groenten. Ik dacht aan gevulde paprika’s maar ik wist dat mijn vriend Maks dit eigenlijk niet zag zitten. Toch heb ik de ingrediënten bij de Appie bestellen gedaan en het gewoon gemaakt. Toen hij de vulling proefde wist ie meteen dat dit toch wel lekker zou worden! Ik heb het gehakt en rijst mengsel namelijk lekker gekruid met wat paprika poeder, cayenne peper, sambal en zout en peper. Niks geks maar hierdoor maak je je gehakt zoveel smaakvoller! Klein beetje kaas erover en in de oven en hup je voedzame maaltijd is klaar!
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
13 minuten
|
Rijst kokenKook de (zilvervlies) rijst volgens de verpakking. |
2
Done
3 minuten
|
UiSnijd de ui fijn en bak deze aan in een grote koekenpan met wat olijfolie. |
3
Done
5 minuten
|
GehaktVoeg het gehakt toe en roer goed. |
4
Done
2 minuten
|
MixenVoeg nu ook de rijst en doperwtjes toe en bak kort mee. |
5
Done
5 minuten
|
Paprika'sSnijd de paprika's in tweeën. Verwijder de zaadjes. Leg de paprika's in een ovenschaal waar ze mooi tegen elkaar aan liggen. |