Ingredients
-
Vulling
-
250 gram Ricotta cheese
-
3 handen spinazie
-
zalm uit blik zalm
-
Naar smaak zout en peper
-
Tomatensaus
-
1 blik gepelde tomaten
-
1 sjalot
-
1 blikje zalm
-
Topping
-
1 bol mozzarella
-
Hand geraspte Parmezaanse kaas
Directions
Gevulde schelpen met spinazie, ricotta en zalm!
Vandaag onze laatste post voor @princess, en onze opdracht was; vraag aan je naaste familie, vrienden of buur wat hun lievelingsgerecht met vis is #AskAFriend
Deze keer had ik (Mariëlla) de eer om wat lekkers te maken en bedacht ik me voor wie ik dit het allerliefste wil koken. Daar hoef ik geen seconde over nadenken, natuurlijk voor mijn allerliefste familie. Misschien denken jullie dat ik nog thuis woont , maar deze Queen is al 7 jaar geleden op zichzelf gaan wonen. Tijdens mijn studie at ik regelmatig met mijn familie in de weekenden, maar nu met vaste baan en 150 km verder op, zien we elkaar toch minder.
Hoe leuk om elkaar te zien en samen te eten. Quality time it is❤️
Leuke vraag dus aan paps, mams en broertje wat ze wilde eten. Stomme vraag natuurlijk, de italiaantjes willen pasta.
Het is een verrukkelijke gevulde schelpen pasta geworden, een basis zalm saus met daarop schelpjes met ricotta, spinazie en zalm vulling.
Het leuke van dit recept is dat je de zalm kan vervangen met tonijn of makreel. Het lijkt ingewikkeld maar met ons recept ernaast is het een fluitje van een cent.
WINACTIE
Natuurlijk we hebben ook weer een geweldig leuke @princessnl winactie…
Een compleet verzorgd arrangement WADLOPEN voor 2 personen, ter waarde van € 123 euro
Wil je dit winnen? Zo kun je meedoen:
-Volg ons (@cookingqueensnl) en @princessnl op Instagram
-Like deze post en tag iemand in een reactie waarvoor jij een lievelings visgerecht wil maken en wil gaan wadlopen.
-EXTRA WINKANS…Maak dan ons of een eigen visrecept en deel die dan in je insta post/story.
Vergeet niet @cookingqueensnl en @princessnl te taggen en gebruik de #AskAFriend ,zodat we je mooie creatie kunnen terug vinden.
Deze actie is voorbij.
Steps
1
Done
15 minuten
|
Tomatensaus makenFruit je fijn gesneden sjalotje in olijfolie.( in hapjespan) |
2
Done
5 minuten
|
VullingKook je spinazie in gezouten water, (3 minuten) laat dit heel goed uitlekken en hak daarna fijn met een mes. |
3
Done
7 minuten
|
Schelpen voorkokenKook je schelpen in gezouten water, ongeveer 7 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze even af met koud water zodat ze niet te warm zijn om te vullen. |
4
Done
180 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
5
Done
2 minuten
|
Ovenschaal vullenDoe je saus in een ovenschaal en leg daar op je gevulde schelpen. Snijd een bol mozzarella in kleine stukjes en leg dit op de schelpen. |
6
Done
30 minuten
|
OvenZet je schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten en er een mooi bruin gesmolten kaas korstje op zit. |
7
Done
|
TIPDeze heerlijke gevulde schelpen met zalm kun je ook met tonijn of makreel uit blik maken. Super leuk en lekker voor de variatie! |