0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
250 gram Ricotta cheese
3 handen spinazie
zalm uit blik Zalm
Naar smaak zout en peper
Tomatensaus
1 blik Gepelde tomaten
1 Sjalot
1 blikje Zalm
Topping
1 bol Mozzarella
Hand geraspte Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm

Gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm

Deze combinatie is verrukkelijk!

Ingredients

  • Vulling

  • Tomatensaus

  • Topping

Directions

Share

Gevulde schelpen met spinazie, ricotta en zalm!

Vandaag onze laatste post voor @princess, en onze opdracht was; vraag aan je naaste familie, vrienden of buur wat hun lievelingsgerecht met vis is #AskAFriend

Deze keer had ik (Mariëlla) de eer om wat lekkers te maken en bedacht ik me voor wie ik dit het allerliefste wil koken. Daar hoef ik geen seconde over nadenken, natuurlijk voor mijn allerliefste familie. Misschien denken jullie dat ik nog thuis woont , maar deze Queen is al 7 jaar geleden op zichzelf gaan wonen. Tijdens mijn studie at ik regelmatig met mijn familie in de weekenden, maar nu met vaste baan en 150 km verder op, zien we elkaar toch minder.
Hoe leuk om elkaar te zien en samen te eten. Quality time it is❤️

Leuke vraag dus aan paps, mams en broertje wat ze wilde eten. Stomme vraag natuurlijk, de italiaantjes willen pasta.

Het is een verrukkelijke gevulde schelpen pasta geworden, een basis zalm saus met daarop schelpjes met ricotta, spinazie en zalm vulling.

Het leuke van dit recept is dat je de zalm kan vervangen met tonijn of makreel. Het lijkt ingewikkeld maar met ons recept ernaast is het een fluitje van een cent.

 

WINACTIE

Natuurlijk we hebben ook weer een geweldig leuke @princessnl winactie…

Een compleet verzorgd arrangement WADLOPEN voor 2 personen, ter waarde  van € 123 euro

Wil je dit winnen? Zo kun je meedoen:

-Volg ons (@cookingqueensnl) en @princessnl op Instagram

-Like deze post en tag iemand in een reactie waarvoor jij een lievelings visgerecht wil maken en wil gaan wadlopen.
-EXTRA WINKANS…Maak dan ons of een eigen visrecept en deel die dan in je insta post/story.

Vergeet niet @cookingqueensnl en @princessnl te taggen en gebruik de #AskAFriend ,zodat we je mooie creatie kunnen terug vinden.

Deze actie is voorbij.

Steps

1
Done
15 minuten

Tomatensaus maken

Fruit je fijn gesneden sjalotje in olijfolie.( in hapjespan)
Voeg daarbij een blik gezeefde gepelde tomaten of kant en klare passata .
En natuurlijk een blikje zalm
Zout en peper naar smaak.
Laat dit 15 minuten pruttelen

2
Done
5 minuten

Vulling

Kook je spinazie in gezouten water, (3 minuten) laat dit heel goed uitlekken en hak daarna fijn met een mes.
Meng dit met een uitgelekt blikje zalm samen met 250 g ricotta. Voeg lekker wat zout en peper toe.
Om je schelpen goed te kunnen vullen hebben wij het ricotta mengsel in een spuitzak gedaan.

3
Done
7 minuten

Schelpen voorkoken

Kook je schelpen in gezouten water, ongeveer 7 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze even af met koud water zodat ze niet te warm zijn om te vullen.

4
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

5
Done
2 minuten

Ovenschaal vullen

Doe je saus in een ovenschaal en leg daar op je gevulde schelpen. Snijd een bol mozzarella in kleine stukjes en leg dit op de schelpen.
Neem een hand geraspte parmezaanse kaas en strooi dit erover.

6
Done
30 minuten

Oven

Zet je schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten en er een mooi bruin gesmolten kaas korstje op zit.

7
Done

TIP

Deze heerlijke gevulde schelpen met zalm kun je ook met tonijn of makreel uit blik maken. Super leuk en lekker voor de variatie!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zuurdesem starter
previous
Zuurdesem starter
Tuscan shrimps met honingtomaten
next
Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ
Zuurdesem starter
previous
Zuurdesem starter
Tuscan shrimps met honingtomaten
next
Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ

Add Your Comment