Ingredients
-
1 x recept Basis tomaten saus
-
Vulling
-
250 gram ricotta kaas
-
250 gram spinazie
-
150 gram mortadella
-
1 Sjalot
-
1 teen knoflook
-
halve theelepel Chili flakes
-
scheutje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
Extra
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
100 gram geraspte parmezaanse kaas
-
paar blaadjes verse basilicum
Directions
Gevulde pasta schelpen!
Gevulde pasta schelpen, is er iets lekkerder? Wij zijn helemaal verlieft op deze schelp. Een schaal met deze beauties staat geweldig op tafel. Het vullen van pasta is onze liefhebberij, zeker met een heerlijke vulling. Samen met een zalige saus en niet te vergeten heerlijke mozzarella en parmezaanse kaas er boven op.
Deze jumbo schelpen noem je conchiglioni en vaak is de basis vulling ricotta. Daardoor mag ricotta dan ook niet ontbreken in de Italiaanse koelkast.
Onze vulling is met spinazie en dit keer heerlijke mortadella. Mortadella is een grote Italiaanse worst van fijngesneden of fijngehakt varkensvlees. Oorspronkelijk uit Bologna.
Het fijne is van deze ovenschaal met gevulde schelpen is dat je het lekker van te voren klaar kunt maken en natuurlijk voor een vegetarische versie kun de mortadella achterwege laten.
Wanneer je deze grote schelpen tegenkomt moet je ze een keer meenemen. Vroeger maakte José heel vaak de kleine schelpjes, de conchiglie. Het voordeel van deze schelpjes dat door de holte de saus er lekker in blijft. Ideaal voor romige sauzen met tomaten, ricotta, pesto, pijnboompitten en doperwten. Kinderen vinden deze grappige vorm net als de vlindertjes, farfalle pasta altijd leuk. Een bordje vol gaat dan ook gemakkelijk op.
Ben jij ook zo dol op deze heerlijke pasta schalen, probeer eens de gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm. of de jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus. Liever iets zonder pasta maar meer koolydraat arm, dan zijn de aubergine rolletjes uit de oven een uitkomst.
Voor dit gerecht hebben we onze basis tomatensaus gebruikt.
Maak jij veel van onze gerechten? De Queens vinden het altijd leuk wanneer je ons tagt op je instagram account. Ook wordt een foto van je nagemaakte gerecht altijd beloond met een repost op de story! Heel veel kook en eet plezier!
Steps
1
Done
|
TOMATENSAUSMaak 1x het recept basis tomatensaus.(link in verhaal) |
2
Done
10 minuten
|
VULLINGSnijd een sjalotje en knoflookteen fijn. |
3
Done
7 minuten
|
PASTA SCHELPENKook de pasta schelpen in gezouten water. Kook ze 5 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing. |
4
Done
|
VULLENJe kunt de vulling in een spuitzak doen en de schelpen vullen. Dit kan ook met een lepeltje. |
5
Done
10 minuten
|
OVEN VOORVERWARMENVerwarm de oven voor op 180 graden. |
6
Done
4 minuten
|
SCHAALSchep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. |
7
Done
35 minuten
|
OVENZet de schaal ongeveer 35-40 minuten in de oven. |