0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept Basis tomaten saus
Vulling
250 gram ricotta kaas
250 gram spinazie
150 gram mortadella
1 Sjalot
1 teen knoflook
halve theelepel Chili flakes
scheutje Olijfolie
naar smaak zout en peper
Extra
1 bol Buffalo mozzarella
100 gram geraspte parmezaanse kaas
paar blaadjes verse basilicum
Gevulde pasta schelpen

Gevulde pasta schelpen

De lekkerste pasta schalen!

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept Basis tomaten saus

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Gevulde pasta schelpen!

Gevulde pasta schelpen, is er iets lekkerder? Wij zijn helemaal verlieft op deze schelp. Een schaal met deze beauties staat geweldig op tafel. Het vullen van pasta is onze liefhebberij, zeker met een heerlijke vulling. Samen met een zalige saus en niet te vergeten heerlijke mozzarella en parmezaanse kaas er boven op.
Deze jumbo schelpen noem je conchiglioni en vaak is de basis vulling ricotta. Daardoor mag ricotta dan ook niet ontbreken in de Italiaanse koelkast.
Onze vulling is met spinazie en dit keer heerlijke mortadella. Mortadella is een grote Italiaanse worst van fijngesneden of fijngehakt varkensvlees. Oorspronkelijk uit Bologna.
Het fijne is van deze ovenschaal met gevulde schelpen is dat je het lekker van te voren klaar kunt maken en natuurlijk voor een vegetarische versie kun de mortadella achterwege laten.

Wanneer je deze grote schelpen tegenkomt moet je ze een keer meenemen. Vroeger maakte José heel vaak de kleine schelpjes, de conchiglie. Het voordeel van deze schelpjes dat door de holte de saus er lekker in blijft. Ideaal voor romige sauzen met tomaten, ricotta, pesto, pijnboompitten en doperwten. Kinderen vinden deze grappige vorm net als de vlindertjes, farfalle pasta altijd leuk. Een bordje vol gaat dan ook gemakkelijk op.

Ben jij ook zo dol op deze heerlijke pasta schalen, probeer eens de gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm.  of de jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus. Liever iets zonder pasta maar meer koolydraat arm, dan zijn de aubergine rolletjes uit de oven een uitkomst.

Voor dit gerecht hebben we onze basis tomatensaus gebruikt.

Maak jij veel van onze gerechten? De Queens vinden het altijd leuk wanneer je ons tagt op je instagram account. Ook wordt een foto van je nagemaakte gerecht altijd beloond met een repost op de story! Heel veel kook en eet plezier!

Steps

1
Done

TOMATENSAUS

Maak 1x het recept basis tomatensaus.(link in verhaal)
Je kunt natuurlijk ook een fles passata gebruiken.

2
Done
10 minuten

VULLING

Snijd een sjalotje en knoflookteen fijn.
Bak deze zachtjes aan in de olijfolie, en voeg de spinazie toe.
Wanneer de spinazie geslonken is laat je het uitlekken in een vergiet.
Hak het super fijn.
Snijd de mortadella fijn en meng dit met het spinazie mengsel en ricotta.
Breng op smaak met zout en peper, chili flakes of poeder.

3
Done
7 minuten

PASTA SCHELPEN

Kook de pasta schelpen in gezouten water. Kook ze 5 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing.
Giet de schelpen af en spoel even met koud water, dan kun je makkelijk vullen.

4
Done

VULLEN

Je kunt de vulling in een spuitzak doen en de schelpen vullen. Dit kan ook met een lepeltje.

5
Done
10 minuten

OVEN VOORVERWARMEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Done
4 minuten

SCHAAL

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
Leg hierop de gevulde schelpen.
Hierop een klein laagje tomatensaus, plakjes mozzarella en geraspte kaas.

7
Done
35 minuten

OVEN

Zet de schaal ongeveer 35-40 minuten in de oven.
Wanneer de kaas goed gesmolten is mag het eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Doradefilets Italiaanse stijl
Normandische kip
next
Normandische kip met appel
previous
Doradefilets Italiaanse stijl
Normandische kip
next
Normandische kip met appel

Add Your Comment