Ingredients
-
1x Basis recept voor pasta deeg
-
Vulling
-
halve FlespompoenHeb je teveel, invriezen
-
50 gram ricotta kaas
-
Takje Salie
-
Paar takjes verse tijm
-
Paar takjes Platte peterselie
-
naar smaak zout en peper
-
Halve theelepel Chili poeder
-
Pompoen saus
-
250 ml SlagroomHoudbare room
-
Handje Parmezaanse kaas
-
8 blaadjes Salie
-
Wat je over hebt mag erdoor Restant vulling
-
Naar smaak zout en peper
-
Extra
-
Voor serveren Parmezaanse kaas
-
4 eetlepel Pijnboompitten
-
1 eieren
Directions
Gevulde pompoen pasta!
Ja de Queens zijn weer bezig met heel veel pompoen en natuurlijk mag een mooie gevulde pasta met pompoen niet ontbreken. Het maken van verse pasta is het aller lekkerste om te eten en leukste om te maken. Heerlijk freubelen met vers deeg geeft zo vol zoveel voldoening. En elke keer kun je weer een nieuwe vorm maken. We moesten wel even nadenken hoe we deze pasta gaan noemen. Wij hebben deze vorm eigenlijk nog nooit gezien. Alle gevulde deegjes vallen al snel onder ravioli, dus laten we ze sterren ravioli noemen.
De naam is eigenlijk niet zo belangrijk het gaat uiteindelijk om de vulling. De geweldige smaken van gefrituurde salie, pompoenpuree, verse Italiaanse kruiden en ricotta passen helemaal bij de herfst.
De lekkerste gevulde ravioli met pompoen at ik (José) de laatste keer dat ik in Milaan was. Mario werkte daar gedurende drie jaar en Jo vloog regelmatig naar die geweldige stad. Het leven was daar geweldig en dat kan natuurlijk snel, want ja wanneer je elke dag mag eten in de meest verrukkelijke Milanese keuken wordt je al snel blij.
In het centrum vlakbij de Duomo had je bijvoorbeeld ons favoriete lunch tentje. Eentje waar je geen toeristen vindt, maar de werkende Milanezen die hun lunch daar pakken. Voor het eerst at ik de ravioli met pompoen, man man ik proef het nog steeds. Pure simpele smaken, niks is lekkerder. Met een roomsaus van dezelfde vulling is dit gewoon geweldig.
Naast deze ravioli aten we daar ook de allerlekkerste Italiaanse Osso Bucco. Een verrukkelijk stoof gerecht van kalfsschenkel met uien, wortel en bleekselderij. Afgemaakt met een verrukkelijke gremolata met knoflook, peterselie en citroenrasp. Een goede tip voor wanneer je een mooie kerst recept wilt serveren.
Nog een uit aanrader uit Milaan is de Agnoltti del plin – Pasta met stoofvlees. Een prachtig gevulde pastasoort! Kijk maar eens snel naar het gerecht.
Gebruik ons Basis recept – Pastadeeg
Steps
1
Done
10 minuten
|
Pastadeeg |
2
Done
30 minuten
|
VullingStoom of kook blokjes pompoen zacht. |
3
Done
10 minuten
|
Deeg rollen |
4
Done
10 minuten
|
Sterren vouwen |
5
Done
5 minuten
|
SausVerwarm de room samen met de overgebleven vulling en pompoen. |
6
Done
5 minuten
|
KokenKook de sterren in gezouten water. |
7
Done
|
ServerenServeer met de room, extra parmezaanse kaas en wat pijnboompitten. |
8
Done
|
Botersalie sausLaat 100 gram roomboter samen met was verse salie smelten. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen, tot het ietsje verkleurd. |