0 0
Gevulde pompoen pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x Basis recept voor pasta deeg
Vulling
halve Flespompoen Heb je teveel, invriezen
50 gram ricotta kaas
Takje Salie
Paar takjes verse tijm
Paar takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
Halve theelepel Chili poeder
Pompoen saus
250 ml Slagroom Houdbare room
Handje Parmezaanse kaas
8 blaadjes Salie
Wat je over hebt mag erdoor Restant vulling
Naar smaak zout en peper
Extra
Voor serveren Parmezaanse kaas
4 eetlepel Pijnboompitten
1 eieren

Gevulde pompoen pasta

Kijk de sterren stralen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Pompoen saus

  • Extra

Directions

Share

Gevulde pompoen pasta!

Ja de Queens zijn weer bezig met heel veel pompoen en natuurlijk mag een mooie gevulde pasta met pompoen niet ontbreken. Het maken van verse pasta is het aller lekkerste om te eten en leukste om te maken. Heerlijk freubelen met vers deeg geeft zo vol zoveel voldoening. En elke keer kun je weer een nieuwe vorm maken. We moesten wel even nadenken hoe we deze pasta gaan noemen. Wij hebben deze vorm eigenlijk nog nooit gezien. Alle gevulde deegjes vallen al snel onder ravioli, dus laten we ze sterren ravioli noemen.

De naam is eigenlijk niet zo belangrijk het gaat uiteindelijk om de vulling. De geweldige smaken van gefrituurde salie, pompoenpuree, verse Italiaanse kruiden en ricotta passen helemaal bij de herfst.

De lekkerste gevulde ravioli met pompoen at ik (José) de laatste keer dat ik in Milaan was. Mario werkte daar gedurende drie jaar en Jo vloog regelmatig naar die geweldige stad. Het leven was daar geweldig en dat kan natuurlijk snel, want ja wanneer je elke dag mag eten in de meest verrukkelijke Milanese keuken wordt je al snel blij.

In het centrum vlakbij de Duomo had je bijvoorbeeld ons favoriete lunch tentje. Eentje waar je geen toeristen vindt, maar de werkende Milanezen die hun lunch daar pakken. Voor het eerst at ik de ravioli met pompoen, man man ik proef het nog steeds. Pure simpele smaken, niks is lekkerder. Met een roomsaus van dezelfde vulling is dit   gewoon geweldig.

Naast deze ravioli aten we daar ook de allerlekkerste Italiaanse Osso Bucco. Een verrukkelijk stoof gerecht van kalfsschenkel met uien, wortel en bleekselderij. Afgemaakt met een verrukkelijke  gremolata met knoflook, peterselie en citroenrasp. Een goede tip voor wanneer je een mooie kerst recept wilt serveren.

Nog een uit aanrader uit Milaan is de Agnoltti del plin – Pasta met stoofvlees. Een prachtig gevulde pastasoort! Kijk maar eens snel naar het gerecht.

Gebruik ons Basis recept – Pastadeeg

Steps

1
Done
10 minuten

Pastadeeg

Maak 1 x het basisrecept Pastadeeg.

2
Done
30 minuten

Vulling

Stoom of kook blokjes pompoen zacht.
Pureer die met een staafmixer. Voeg verse Italiaanse kruiden toe. (fijn gesneden)
Wil je extra salie smaak, frituur deze heel even in zonnebloemolie.
Voeg ricotta, zout en peper toe. Wees niet te zuinig. Extra chilipoeder geeft de vulling pit.
Mengen en in een plastic zakje . Knip een klein puntje van het zakje zodat je een spuitzakje hebt.
Leg in de koelkast.

3
Done
10 minuten

Deeg rollen

Halveer het deeg en rol dunne vellen.
Steek hier cirkels uit van ongeveer 6 cm doorsnee. Wij gebruiken hier een kleine kookring voor.
Je hebt restanten pasta over, kneed die direct samen en draai tot een nieuwe vel.
Wacht niet te lang want dan droogt het deeg uit.

4
Done
10 minuten

Sterren vouwen

Spuit op elk rondje een theelepel vulling.
Knijp de halve cirkel samen, duw de rest erbij en knijp de drie kanten goed vast.
Wanneer je deeg iets droger wordt dan smeer met de vinger wat eiwit om de vulling.
Het deeg plakt makkelijker aan elkaar.
Leg ze op een blik met wat semola eronder.

5
Done
5 minuten

Saus

Verwarm de room samen met de overgebleven vulling en pompoen.
Voeg zout, peper en salie blaadjes toe. Verwarm dit 5 minuten samen met geraspte Parmezaanse kaas, zodat de saus iets indikt.

6
Done
5 minuten

Koken

Kook de sterren in gezouten water.
Wanneer ze net gemaakt zijn ongeveer 5 minuten.
Naarmate ze langer gedroogd zijn is de kooktijd iets langer.

7
Done

Serveren

Serveer met de room, extra parmezaanse kaas en wat pijnboompitten.
Een boter salie saus is ook zalig

8
Done

Botersalie saus

Laat 100 gram roomboter samen met was verse salie smelten. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen, tot het ietsje verkleurd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Curry met pulled chicken en peultjes
previous
Curry met pulled chicken en peultjes
Carpaccio van biet
next
Carpaccio van chioggia biet
Curry met pulled chicken en peultjes
previous
Curry met pulled chicken en peultjes
Carpaccio van biet
next
Carpaccio van chioggia biet

Add Your Comment