0 0
Gevulde speculaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Zelfrijzend bakmeel
100 gr Donkere basterd suiker
100 gr Boter Koud en in stukjes
+- 30 ml Amandel melk Als het iets te droog is kun je iets meer doen
Een snuf Zout
1,5 el Koek en speculaaskruiden
250 gr Amandel spijs 1 pakje van Dokter Oetker
1 Eieren
een handje Amandel schaafsel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde speculaas

Het lekkerste Sinterklaaas koekje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een stuk gevulde speculaas kan niet ontbreken tijdens de Sinterklaas periode! Ik (Mariëlla) heb dit al zo vaak gemaakt want het is lekker, makkelijk en je maakt er iedereen blij mee!

Zo heb ik het al een aantal keer meegenomen naar mijn werk om uit te delen of bij vrienden. Altijd blije gezichtjes!

Vandaag is de Sint weer in het land gekomen en dus is het weer tijd om dit lekkernijtje te serveren. Wil jij dit vandaag of morgen ook maken? Dat kan! Begin nu en je hebt over een uurtje deze heerlijke gevulde speculaas op tafel staan!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg maken

Voeg de zelfrijzend bakmeel, suiker, zout, en koek kruiden samen in een kom en mix.
Daarna kun je de boter en melk toevoegen. Mix of kneed tot je een samenhangend deeg hebt. Wanneer het iets te droog is kun je een beetje extra melk toevoegen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
3 minuten

Deeg uitrollen

Rol het deeg uit tot je een mooie lap hebt van ongeveer 1 centimeter dik.
Bekleed een taart vorm met uitneembare bodem met het deeg. Wij hebben een kleine vorm gebruikt met een diameter van +20 cm.

3
Done
3 minuten

Amandelspijs

Breek het eitje en kluts deze met een vork. Giet de helft van het ei bij de amandelspijs en kneed met je handen tot het allemaal mooi los komt.
Besmeer de bodem nu met het amandelspijs.
Rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot ongeveer 1 cm dik en plaats dit op de amandelspijs.
Smeer de bovenkant in met het overgebleven ei en strooi wat amandelschaafsel erover heen.

4
Done
35 minuten

Oven

Plaats de gevulde speculaas in het midden van de oven en bak dit voor 35 minuten.
Laat daarna afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Flatbread met pesto parmezaan kip
previous
Flatbread met pesto parmezaan kip
Fries Oranjekoek
next
Fries Oranjekoek
Flatbread met pesto parmezaan kip
previous
Flatbread met pesto parmezaan kip
Fries Oranjekoek
next
Fries Oranjekoek

Add Your Comment