Ingredients
-
250 gr Zelfrijzend bakmeel
-
100 gr Donkere basterd suiker
-
100 gr BoterKoud en in stukjes
-
+- 30 ml Amandel melkAls het iets te droog is kun je iets meer doen
-
Een snuf Zout
-
1,5 el Koek en speculaaskruiden
-
250 gr Amandel spijs1 pakje van Dokter Oetker
-
1 Eieren
-
een handje Amandel schaafsel
Directions
Een stuk gevulde speculaas kan niet ontbreken tijdens de Sinterklaas periode! Ik (Mariëlla) heb dit al zo vaak gemaakt want het is lekker, makkelijk en je maakt er iedereen blij mee!
Zo heb ik het al een aantal keer meegenomen naar mijn werk om uit te delen of bij vrienden. Altijd blije gezichtjes!
Vandaag is de Sint weer in het land gekomen en dus is het weer tijd om dit lekkernijtje te serveren. Wil jij dit vandaag of morgen ook maken? Dat kan! Begin nu en je hebt over een uurtje deze heerlijke gevulde speculaas op tafel staan!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenVoeg de zelfrijzend bakmeel, suiker, zout, en koek kruiden samen in een kom en mix. Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
3 minuten
|
Deeg uitrollenRol het deeg uit tot je een mooie lap hebt van ongeveer 1 centimeter dik. |
3
Done
3 minuten
|
AmandelspijsBreek het eitje en kluts deze met een vork. Giet de helft van het ei bij de amandelspijs en kneed met je handen tot het allemaal mooi los komt. |
4
Done
35 minuten
|
OvenPlaats de gevulde speculaas in het midden van de oven en bak dit voor 35 minuten. |