Ingredients
-
6 Tomaten
-
1 bol Mozzarella
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
1/2 theelepel Oregano
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1 teen geperst knoflook
-
4 eetlepel BroodkruimOf paneermeel
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Gevulde tomaatjes!
Als we ergens dol op zijn dan zijn het wel tomaatjes. Er bestaan gewoon mensen die geen fan van tomaten zijn en daar snappen we echt niks van. Gelukkig zijn de meeste van onze volgers wel liefhebbers en daarom voor jullie het recept van deze lekkere gevulde tomaatjes!
Het vullen van deze tomaten is een fluitje van een cent. Met een scherp mes haal je het dakje eraf. Je gebruikt niet de zaden maar wel de stevigere binnenkant. Meng dit met blokjes mozzarella, een halve theelepel oregano, gesneden basilicum, paneermeel, een teentje geperste knoflook en parmezaanse kaas. That’s it!
Voordat ze oven in gaan krijgen ze nog een scheutje olijfolie. Easy peasy tomato squeezy!
Het tomaatje zal heerlijk garen en zal uiteindelijk veel vocht afgeven. Wij serveren dit als voorgerecht. De tomaatjes scheppen we op een bordje. Daarnaast serveren we een mandje met wat geroosterd brood. En nu dippen maar! Dit vocht is waanzinnig smaakvol en het het geroosterde tomaatje net zo. Super lekker en een schaal vol staat leuk op tafel.
Nu we het toch over tomaten hebben, onze Mario is dol op tomaten maar wanneer er losse schillen tussen zitten dan liggen die keurig op de rand van zijn bord. Het tomaat waar het schilletje van is afgegleden was door de keuring vandaag en het mocht online, haha!
Even kijken wat nog meer lekker is met tomaat. Wij moeten direct denken aan de Tomaten konfijt. Een schaal vol zacht gegaarde tomaten samen met knoflook, kruiden en een pittig pepertje. Ook deze serveer je met lekker brood en perfect voor een zomerse party! Je kunt ze ook lekker gratineren. De Gegratineerde tomaten uit de oven is fantastisch. Uien tomaten sausje uit oma haar keuken wil je gewoon een keer maken. Ben je ook dol op burrata probeer dan de Tomaten burrata galette! De perfecte Italiaanse combinatie.
Steps
1
Done
2 minuten
|
TomatenSnijd het dakje van de tomaten. |
2
Done
3 minuten
|
VullingSnijd de mozzarella in kleine blokjes. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175 graden. |
4
Done
|
VullenSchep de tomaten met de vulling vol. |
5
Done
15-20 minuten
|
OvenZet het schaaltje in de oven. |
6
Done
|
Serveren |