0 0
Gevulde tomaatjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Tomaten
1 bol Mozzarella
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1/2 theelepel Oregano
10 blaadjes verse basilicum
1 teen geperst knoflook
4 eetlepel Broodkruim Of paneermeel
Scheutje Olijfolie

Gevulde tomaatjes

Perfect gevuld tomaatje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde tomaatjes!

Als we ergens dol op zijn dan zijn het wel tomaatjes. Er bestaan gewoon mensen die geen fan van tomaten zijn en daar snappen we echt niks van. Gelukkig zijn de meeste van onze volgers wel liefhebbers en daarom voor jullie het recept van deze lekkere gevulde tomaatjes!

Het vullen van deze tomaten is een fluitje van een cent. Met een scherp mes haal je het dakje eraf. Je gebruikt niet de zaden maar wel de stevigere binnenkant. Meng dit met blokjes mozzarella, een halve theelepel oregano, gesneden basilicum,  paneermeel, een teentje geperste knoflook en parmezaanse kaas. That’s it!
Voordat ze oven in gaan krijgen ze nog een scheutje olijfolie. Easy peasy tomato squeezy!

Het tomaatje zal heerlijk garen en zal uiteindelijk veel vocht afgeven.  Wij serveren dit als voorgerecht. De tomaatjes scheppen we op een bordje. Daarnaast serveren we een mandje met wat geroosterd brood. En nu dippen maar! Dit vocht is waanzinnig smaakvol en het het geroosterde tomaatje net zo. Super lekker en een schaal vol staat leuk op tafel.

Nu we het toch over tomaten hebben, onze Mario is dol op tomaten maar wanneer er losse schillen tussen zitten dan liggen die keurig op de rand van zijn bord. Het tomaat waar het schilletje van is afgegleden was door de keuring vandaag en het mocht online, haha!

Even kijken wat nog meer lekker is met tomaat. Wij moeten direct denken aan de Tomaten konfijt. Een schaal vol zacht gegaarde tomaten samen met knoflook, kruiden en een pittig pepertje. Ook deze serveer je met lekker brood en perfect voor een zomerse party! Je kunt ze ook lekker gratineren. De Gegratineerde tomaten uit de oven is fantastisch. Uien tomaten sausje uit oma haar keuken wil je gewoon een keer maken. Ben je ook dol op burrata probeer dan de Tomaten burrata galette! De perfecte Italiaanse combinatie.

Steps

1
Done
2 minuten

Tomaten

Snijd het dakje van de tomaten.
Leg deze in een ovenschaaltje.
Lepel de tomaten uit, alleen het harde deel in de binnenkant gebruik je en snijd je in stukjes.
Laat dit even uitlekken in een zeefje.
Strooi ietsje zout in de uitgeholde tomaten en zet op de kop even apart.

2
Done
3 minuten

Vulling

Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Meng met 1/2 theelepel oregano, een kleine geperste teen knoflook, fijn gesneden basilicum en paneermeel of broodkruim. Een beetje zwarte peper mag erbij.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

4
Done

Vullen

Schep de tomaten met de vulling vol.
Strooi er nog ietsje Parmezaanse kaas boven op.
Zet ze in een ovenschaal en schenkt een klein beetje olijfolie over elke tomaatje.

5
Done
15-20 minuten

Oven

Zet het schaaltje in de oven.
Bij de dakjes schenk je ietsje olijfolie deze mogen samen de oven in.
15-20 minuten afhankelijk van de grote van de tomaat.

6
Done

Serveren

Serveer met geroosterd brood.
Er komt veel vocht vrij maar dit is waanzinnige lekker!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Komkommer courgette salade
Raket cocktail met Aperol
next
Raket cocktail met Aperol
previous
Komkommer courgette salade
Raket cocktail met Aperol
next
Raket cocktail met Aperol

Add Your Comment