Ingredients
-
Bakblik
-
Paar eetlepels kokosolie
-
3 eetlepels Paneermeel
-
Deeg
-
300 gram Spelt bloem
-
1 half EiKluts het ei in een bakje, restant gebruik je later
-
1 eetlepel Vanille extract
-
40 gram Amandelmeel
-
225 gram Roomboter
-
Rasp van 1 Citroen
-
Vulling
-
6 AppelCombinatie van Elstar en Goudrenet
-
2 eetlepels Kaneel
-
50 gram Rozijnen
-
Halve citroen citroenrasp
-
Halve citroen Citroensap
-
2 handjes gemengde notenmix
-
3 eetlepels abrikozenjam
-
Topping
-
1 half geklust Ei
Directions
Gezondere appeltaart!
José en appeltaart, een geweldige combinatie. Vroeger had ik altijd appeltaart in huis, meestal gemaakt met een Koopmans mix, dat lukt namelijk altijd. Ik merkte wel dat mijn suikers altijd flink stegen dus ben overgestapt naar een tikkie gezonder baksel. We denken dat wel meerdere van jullie deze periode over zijn gestapt op gezondere opties. Januari blijft een maand waarin we weer het beste uit onszelf naar boven proberen te halen! Deze appeltaart is daarom gemaakt zonder suikers en met volkoren speltmeel. Oke oke.. er zit nog wel boter door het deeg maar goed.. Het moet wel lekker blijven 😉
De zoete vulling van deze heerlijke taart is gemaakt met natuurlijk appels maar ook met een beetje abrikozenjam, gemengde noten en rozijnen en natuurlijk kaneel! Zo is de vulling net even iets anders en toch lekker zoet én fris!
Deze heerlijke appeltaart is afgebakken in de combi-stoom oven van Miele. Zoals jullie weten hebben we al enkele jaren een mooie samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele en we gebruiken dit apparatuur maar al te graag. Deze taart is natuurlijk afgebakken in een hetelucht stand met 30% stoom. Zo droogt de taart niet uit maar krijgt de korst wel een mooi krokantje! Wij keuren deze dus helemaal goed!
In de categorie iets minder gezondere appeltaart hebben we inmiddels van alles gemaakt. Tja tijdens de herfst worden weer de lekkerste appeltjes geplukt voor de beste appelsnacks. Krijg je bijvoorbeeld veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken maak je de appel plaattaart met amandelspijs. Lekker simpel en het resultaat is zeker fantastisch. José maak je elke keer zo blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in Lochem gegeten en het is werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op een soort van Franse manier, maar dan anders.
Steps
1
Done
5 minuten
|
BakblikVet het bakblik in met olie. |
2
Done
5 minuten
|
AppelsSchil de appels en snijd ze in kleine blokjes. |
3
Done
10 minuten
|
DeegDoe de speltmeel + amandelmeel in een kom |
4
Done
5 minuten
|
VullenVerdeel je deeg in drie delen. |
5
Done
|
VullenSchep het appelmengsel in de vorm en laat dit staan. |
6
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 165°. |
7
Done
5 minuten
|
BovenkantRol van het restant van de deegbal weer een mooie lap en snijd of rol de strepen waarmee je een mooie raster op de bakblik taart maakt. |
8
Done
1 minuut
|
EiGebruik het restant van het geklutste ei en smeer er de bovenkant mee in. |
9
Done
55 minuten
|
OvenDoe het taartje in de oven voor ongeveer 55 minuten. |
10
Done
1 minuut
|
Serveren |