Ingredients
-
Bakblik
-
Paar eetlepels kokos olie
-
3 eetlepels Paneermeel
-
Deeg
-
300 gram Spelt bloem
-
1 half ei eierenKluts het ei in een bakje, restant gebruik je later
-
1 eetlepel Vanille extract
-
40 gram Amandelmeel
-
225 gram Roomboter
-
Van halve citroen Citroen rasp
-
Vulling
-
6 AppelCombinatie van Elstar en Goudrenet
-
2 eetlepels Kaneel
-
50 gram Rozijnen
-
Halve citroen citroenrasp
-
Halve citroen Citroensap
-
3 eetlepels Abrikozen jam
-
Topping
-
1 half geklust ei eieren
Directions
Gezondere appeltaart!
Jo en appeltaart, een geweldige combinatie. Vroeger had ik altijd appeltaart in huis, meestal gemaakt met een Koopmans mix, dat lukt namelijk altijd. Ik merkte wel dat mijn suikers altijd flink stegen dus ben overgestapt naar een tikkie gezonder baksel.
Lekker met een deeg van spelt- en amandelmeel. Met de appels een beetje abrikozen jam is het ook echt zoet genoeg. Wij keuren deze dus helemaal goed!
Steps
1
Done
5 minuten
|
BakblikVet het bakblik in met olie. |
2
Done
5 minuten
|
AppelsSchil de appels en snijd ze in kleine blokjes. |
3
Done
10 minuten
|
DeegDoe de spelt meel + amandelmeel in een kom |
4
Done
5 minuten
|
VullenVerdeel je deeg in drie delen. |
5
Done
|
VullenSchep het appelmengsel in de vorm en laat dit staan. |
6
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 165°. |
7
Done
5 minuten
|
BovenkantRol van het restant van de deegbal weer een mooie lap en snijd of rol de strepen waarmee je een mooie raster op de bakblik taart maakt. |
8
Done
1 minuut
|
EiGebruik het restant van het geklutste ei en smeer er de bovenkant mee in. |
9
Done
55 minuten
|
OvenDoe het taartje in de oven voor ongeveer 55 minuten. |
10
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met een lekker kopje koffie en misschien een klodder slagroom erbij is toch ook wel lekker. |