0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bakblik
Paar eetlepels kokos olie
3 eetlepels Paneermeel
Deeg
300 gram Spelt bloem
1 half ei eieren Kluts het ei in een bakje, restant gebruik je later
1 eetlepel Vanille extract
40 gram Amandelmeel
225 gram Roomboter
Van halve citroen Citroen rasp
Vulling
6 Appel Combinatie van Elstar en Goudrenet
2 eetlepels Kaneel
50 gram Rozijnen
Halve citroen citroenrasp
Halve citroen Citroensap
3 eetlepels Abrikozen jam
Topping
1 half geklust ei eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gezondere appeltaart

Gezondere appeltaart

Appeltaart met ietwat gezondere ingrediënten

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bakblik

  • Deeg

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Gezondere appeltaart!

Jo en appeltaart, een geweldige combinatie. Vroeger had ik altijd appeltaart in huis, meestal gemaakt met een Koopmans mix, dat lukt namelijk altijd. Ik merkte wel dat mijn suikers (diabetes type1) altijd flink stegen dus ben overgestapt naar een tikkie gezonder baksel.

Lekker met een deeg van spelt- en amandelmeel. Met de appels een beetje abrikozen jam is het ook echt zoet genoeg. Wij keuren deze dus helemaal goed!

Steps

1
Done
5 minuten

Bakblik

Vet het bakblik in met olie.
Schep er vier eetlepels paneermeel bij zodat je de vorm kan bedekken met een laag je paneermeel.
Dit voorkomt vastplakken.
Wij hebben een 18 cm vorm gebruikt, je kunt ook een 24 cm voor gebruiken, je houdt nog wat deeg over.
Ik vind het fijn om met een kleinere vorm te werken zodat je niet hele dunne laagjes deeg krijg maar een wat dikkere korst

2
Done
5 minuten

Appels

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Doe deze in een kom.
Meng de appels met rozijnen, abrikozenjam, citroenrasp, sap en kaneel.
Goed doorroeren en laten staan.

3
Done
10 minuten

Deeg

Doe de spelt meel + amandelmeel in een kom klus een ei, en gebruik de helft hiervan. Bewaar de rest van het ei voor het einde.
Sap van de halve citroen erbij en wat vanilleextract.
Snijd de boter in blokjes en doe erbij.
Kneed dit met een keukenmachine of met de hand tot een mooi vast compact deeg.

4
Done
5 minuten

Vullen

Verdeel je deeg in drie delen.Neem een deel van de deegbal en rol dit uit op een bebloemd werkblad uit tot een mooie plak ter grootte van de bodem van het bakblik. Maak van het 2e deel deeg een dunne lap voor de zijkant.
Bekleed het bakblik.

5
Done

Vullen

Schep het appelmengsel in de vorm en laat dit staan.

6
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 165°.
Wanneer je een oven hebt met stoom functie voeg dan 30% toe.

7
Done
5 minuten

Bovenkant

Rol van het restant van de deegbal weer een mooie lap en snijd of rol de strepen waarmee je een mooie raster op de bakblik taart maakt.

8
Done
1 minuut

Ei

Gebruik het restant van het geklutste ei en smeer er de bovenkant mee in.

9
Done
55 minuten

Oven

Doe het taartje in de oven voor ongeveer 55 minuten.
Houd de taart goed in de gaten.
Ik heb na 25 minuten een stuk folie op de taart gelegd want het ging erg hard.

10
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met een lekker kopje koffie en misschien een klodder slagroom erbij is toch ook wel lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bagels
previous
Volkeren Bagels
Jachtschotel
next
Jachtschotel
Bagels
previous
Volkeren Bagels
Jachtschotel
next
Jachtschotel

Add Your Comment