0 0
Gnocchi al marsala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Gnocchi La Molisana
2 Sjalot
250 gram Cantharel
250 gram Kastanje champignons
Bosje Italiaanse kruiden Tijm, peterselie
Grote eetlepel Crème fraiche
1 teen knoflook
2 bakjes Paddenstoelen mix
1 bakje Kastanje champignons
150 ml heet water
Scheut Olijfolie
3 eetlepel Roomboter
2 handjes Parmezaanse kaas Geraspt
Scheut Marsala ( wijn)
Naar smaak zout en peper

Gnocchi al marsala

Gnocchi op zijn best

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Smaakexplosie alert!

Nu de herfst voor de deur staat beginnen we weer met heerlijke gerechten die vallen in de categorie comfort food. Het zonnetje laat  zich wat vaker afweten, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt alweer snel donker. Dit betekent dan ook dat wij ‘s middags al onze gerechtjes klaar moeten hebben want fotograferen met minder licht werkt niet altijd prettig. Maar daar hebben jullie natuurlijk geen boodschap aan. Het enige wat telt zijn heerlijke gerechten en vandaag laten we er weer eentje zien. We zijn er achtergekomen dat jullie dol zijn op romige paddenstoelen sauzen. Het grote succes van kip Marsala – Pollo al Marsala heeft ons verrast. En staat nu in de top 10 van onze favoriete meest bekeken recepten online!

Maar niet iedereen eet kip dus vonden wij dat er ook een vegetarische versie moest komen. Het is onze gnocchi al Marsala geworden met de heerlijke gnocchi van La Molisana en we moeten bekennen deze is misschien net zo lekker. Sowieso heb je na het maken van dit snelle recept, het staat in 30 minuten op tafel, een volwaardige maaltijd. Het is ook fijn om deze al eerder te maken en  s’avonds in de oven op te warmen. Super makkelijk wanneer je laat thuiskomt en geen zin meer hebt in te koken.

Dit basis gnocchi pannetje kun je natuurlijk aanvullen met wat groenten zoals broccoli, sperzieboontjes of misschien wel Hollandse spruitjes. Ook kun je zelf je favoriete champignon’s/ paddenstoelen kiezen. Wij zagen een  prachtig doosje cantharellen op de markt en omdat deze niet altijd verkrijgbaar zijn hebben we ze vandaag  gebruikt. Ook hebben we de slagroom vervangen in crème fraiche zodat lichter sausje de toch wat vullende gnocchi compenseert. Natuurlijk wel lekker veel parmezaanse kaas door de saus.

Heb je nog de fles Marsala staan van de vorige keer dan kun je die gelukkig weer gebruiken. Marsala is een Siciliaanse wijn die je kunt vergelijken met port of sherry. Ook kun je het gerechtje afblussen met wat witte of rode wijn. Wij vinden dat dit altijd net een extra smaakje geven. Wil je liever een kindvriendelijke versie dan sla je gewoon de stap over. Helemaal niet erg!

Natuurlijk kun je de Gnocchi di patata-basisrecept ook zelf maken. Wanneer ga jij deze Gnocchi al Marsala maken?
De fles Marsala heb je ook nodig voor de Cannoli Siciliani. Een onweerstaanbaar gebakje van Sicilië!

Steps

1
Done
1 minuut

Sjalot en knoflook

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.

2
Done
5 minuten

Champignons

Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Wanneer je cantharellen gebruikt, veeg ze heeeel goed af, want deze hebben vaak verborgen zand.

3
Done
15 minuten

Aanbakken

Bak de sjalotjes zachtjes samen met het knoflook aan in een paar eetlepels roomboter samen met een scheut olijfolie.
De gnocchi, paddenstoelen en fijngesneden tijm peterselie kun je nu ook meebakken. Tot de gnocchi iets bruin aangebakken is. Doe er voldoende zout en peper erbij.

4
Done
2 minuten

Marsala

Blus het af met een scheut Marsala.
Dit mag je ook vervangen door sherry of witte wijn. Wil je een kind vriendelijke versie laat je deze stap achterwege.

5
Done
5 minuten

Bouillonblokje

Los het bouillonblokje op in 150 ml heet water. En voeg dit toe.
Laat de saus iets afkoelen voordat je er de crème fraiche bij doet. crème fraiche schift minder snel dan of slagroom.

6
Done
25 minuten

Pruttelen

Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je er geraspte Parmezaanse kaas bij doet. De saus wordt nu extra romig.

7
Done

Gnocchi zelf maken

Wil je verse zelfgemaakte nu ook in gebruiken klik dan op de link in het verhaal. Verse gnocchi is vaak iets zachter en bak deze apart aan en voeg deze toe wanneer je je saus als laatste stap laten pruttelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fruit salade
previous
Fruit salade
Bananenbrood met frambozen
next
Bananenbrood met frambozen
Fruit salade
previous
Fruit salade
Bananenbrood met frambozen
next
Bananenbrood met frambozen

Add Your Comment