Ingredients
-
500 gram GnocchiLa Molisana
-
2 Sjalot
-
250 gram Cantharel
-
250 gram Kastanje champignons
-
Bosje Italiaanse kruidenTijm, peterselie
-
Grote eetlepel Crème fraiche
-
1 teen knoflook
-
2 bakjes Paddenstoelen mix
-
1 bakje Kastanje champignons
-
150 ml heet water
-
Scheut Olijfolie
-
3 eetlepel Roomboter
-
2 handjes Parmezaanse kaasGeraspt
-
Scheut Marsala ( wijn)
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Smaakexplosie alert!
Nu de herfst voor de deur staat beginnen we weer met heerlijke gerechten die vallen in de categorie comfort food. Het zonnetje laat zich wat vaker afweten, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt alweer snel donker. Dit betekent dan ook dat wij ‘s middags al onze gerechtjes klaar moeten hebben want fotograferen met minder licht werkt niet altijd prettig. Maar daar hebben jullie natuurlijk geen boodschap aan. Het enige wat telt zijn heerlijke gerechten en vandaag laten we er weer eentje zien. We zijn er achtergekomen dat jullie dol zijn op romige paddenstoelen sauzen. Het grote succes van kip Marsala – Pollo al Marsala heeft ons verrast. En staat nu in de top 10 van onze favoriete meest bekeken recepten online!
Maar niet iedereen eet kip dus vonden wij dat er ook een vegetarische versie moest komen. Het is onze gnocchi al Marsala geworden met de heerlijke gnocchi van La Molisana en we moeten bekennen deze is misschien net zo lekker. Sowieso heb je na het maken van dit snelle recept, het staat in 30 minuten op tafel, een volwaardige maaltijd. Het is ook fijn om deze al eerder te maken en s’avonds in de oven op te warmen. Super makkelijk wanneer je laat thuiskomt en geen zin meer hebt in te koken.
Dit basis gnocchi pannetje kun je natuurlijk aanvullen met wat groenten zoals broccoli, sperzieboontjes of misschien wel Hollandse spruitjes. Ook kun je zelf je favoriete champignon’s/ paddenstoelen kiezen. Wij zagen een prachtig doosje cantharellen op de markt en omdat deze niet altijd verkrijgbaar zijn hebben we ze vandaag gebruikt. Ook hebben we de slagroom vervangen in crème fraiche zodat lichter sausje de toch wat vullende gnocchi compenseert. Natuurlijk wel lekker veel parmezaanse kaas door de saus.
Heb je nog de fles Marsala staan van de vorige keer dan kun je die gelukkig weer gebruiken. Marsala is een Siciliaanse wijn die je kunt vergelijken met port of sherry. Ook kun je het gerechtje afblussen met wat witte of rode wijn. Wij vinden dat dit altijd net een extra smaakje geven. Wil je liever een kindvriendelijke versie dan sla je gewoon de stap over. Helemaal niet erg!
Natuurlijk kun je de Gnocchi di patata-basisrecept ook zelf maken. Wanneer ga jij deze Gnocchi al Marsala maken?
De fles Marsala heb je ook nodig voor de Cannoli Siciliani. Een onweerstaanbaar gebakje van Sicilië!
Steps
1
Done
1 minuut
|
Sjalot en knoflookSnijd de sjalotjes en knoflook fijn. |
2
Done
5 minuten
|
ChampignonsSnijd de paddenstoelen in grove stukken. |
3
Done
15 minuten
|
AanbakkenBak de sjalotjes zachtjes samen met het knoflook aan in een paar eetlepels roomboter samen met een scheut olijfolie. |
4
Done
2 minuten
|
MarsalaBlus het af met een scheut Marsala. |
5
Done
5 minuten
|
BouillonblokjeLos het bouillonblokje op in 150 ml heet water. En voeg dit toe. |
6
Done
25 minuten
|
PruttelenLaat de saus zachtjes pruttelen terwijl je er geraspte Parmezaanse kaas bij doet. De saus wordt nu extra romig. |
7
Done
|
Gnocchi zelf makenWil je verse zelfgemaakte nu ook in gebruiken klik dan op de link in het verhaal. Verse gnocchi is vaak iets zachter en bak deze apart aan en voeg deze toe wanneer je je saus als laatste stap laten pruttelen. |