0 0
Gnocchi alla Sorrentina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pakje a 500 gr gnocchi Wij gebruiken altijd het merk De Cecco
1 x ons recept met 2 blikken zelfgemaakte tomatensaus Of 500 ml passata
250 gram buffalo mozzarella
Een handje verse basilicum
Naar smaak Peper

Gnocchi alla Sorrentina

Het ultime comfort food recept!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento, Italie. Gnocchi is gemaakt van aardappelen en smaken een beetje als zachte deegballetjes.

De klassieke gnocchi alla sorrentina is gemaakt met onze basis tomaten saus en mozzarella. Een heel simpel gerechtje die je super snel op tafel zet! Wanneer je dit gerechtje maakt met zelfgemaakte gnocchi is hij natuurlijk nog lekkerder maar kost het wel meer tijd. Het recept voor zelfgemaakte gnocchi zullen wij snel online zetten!
José heeft het na 5 jaar eindelijk een keer gemaakt met natuurlijk een filmpje. De eerste opmerking was: waarom heb ik dit toch nooit eerder gemaakt. De lekkerste schaal ever!!

Omdat deze gnocchi een van de lekkerste is aten ik (Mariëlla) en mijn nicht Graziëlla dit elke week wel een keer toen wij nog roommates waren. Het liefst aten we dit dan in een grote kom met extra veel mozzarella op de bank, kijkend naar een lekkere romantische film. Ja.. Graziëlla en ik hadden een prima leven samen haha!

Waar komt gnocchi oorspronkelijk vandaan?
Gnocchi is sterk verbonden aan carnaval in Verona. In de week van carnaval is de vrijdag voor Aswoensdag benoemd tot gnocchi vrijdag. Voor deze traditie moeten we eeuwen terug in de tijd. De orginele gnocchi komt uit 1531. Het Veronese volk had last van zware overstromingen en er was een hongersnood. Rijke edelman, Tommaso da Vico besloot om geld te doneren om gnocchi te laten uitdelen aan de uitgehongerde bevolking. In zijn testament heeft hij vast laten leggen dat deze traditie elk jaar moet worden voortgezet op de laatste vrijdag van de carnaval.

Wil jij dit ultieme  comfort food recept ook maken? Hieronder het recept. Probeer ook eens de gnocchi al Marsala, pesto gnocchi met kip uit de oven. Gnocchi met zelfgemaakte pesto is ook waanzinnig lekker.

Wil jij de gnocchi zelf maken? Gebruikt dan dit recept! 

Steps

1
Done
30 minuten

Tomaten saus

Maak onze tomaten saus. De link naar het recept staat hierboven of zoek op 'tomatensaus' op de website.
Wil je snel snel dan gebruik je kant en klare passata ( 500 ml)

2
Done
3 minuten

Gnocchi koken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de gnocchi kort in gezouten water. Na 3 minuten zijn ze al klaar.
Je kunt dit zien doordat de gnocchi's naar boven komen drijven.

3
Done
2 minuten

Mengen

Giet de gnocchi af en roer door de saus. Meng goed en giet alles in een grote ovenschaal.
Scheur nu de mozzarella kapot en verdeel deze over de schaal. Voeg ook nog wat extra basilicum blaadjes en grof gemalen peper toe.
Stop nu de schaal in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
De mozzarella zal nu lekker smelten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cheesecake
previous
Aardbeien cheesecake
next
Rode vis curry
Cheesecake
previous
Aardbeien cheesecake
next
Rode vis curry

Add Your Comment