0 1
Gnocchi di Patate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Aardappelen Kruimig
150 gram Bloem type ‘OO‘
Snuf Zout
De helft van een geklutst ei eieren
Naar smaak Nootmuskaat
Naar smaak Zwarte peper

Gnocchi di Patate

Eigen gemaakte gnocchi

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gnocchi di Patate

Italiaans eten is het allerlekkerste toch? Nouja bij ons tenminste wel en daar kan je best druk mee zijn als je niks kant en klaar wilt kopen. Heb je wel eens gnocchi di patate gemaakt?

Door alle drukte koken we ook wel eens pasta uit een pakje… Mariëlla is helemaal gek van gnocchi (zeg njokkie) en heeft al een paar heerlijke receptjes gepost. Alleen kocht ze dan wel voorverpakt.?

Foei zeggen ze hier in het Oosten (toen ik 15 jaar geleden in het Oosten ging wonen moest ik erg aan het woord FOEI wennen. Nu betrap ik mezelf erop dat ik het ook soms gebruik)

We dwalen af, het gaat om de gnocchi, die moesten we echt een keer zelf maken. Eigenlijk moet Mariëlla dit maken, want ik José ben niet echt een grote fan.

Jo is het gaan proberen en het is best makkelijk en ook meteen zo’n leuk plankje gekocht!

Met de tip van onze foodiefriend @danoi_pasqualine_pauline dat je beter wat oude aardappel kan gebruiken ben ik aan de slag gegaan.

Super leuk en niet echt moeilijk en ze zijn goed gelukt!
Ik heb er wel een heerlijke amatriciana saus bij gemaakt. Alleen de gnocchi balletjes is niks aan. Maar dat is persoonlijk .

Tip, vries ze in als je ze niet allemaal opmaakt. Wanneer je ze volgende dag uit de koelkast haalt, zijn ze allemaal plakkerig.

Inmiddels staan er al lekker recepten online. De romige spinazie gnocchi. De verrukkelijke gnocchi al marsala is inmiddels heel populair. Deze zijn gemaakt met de kussentjes uit een pakje. Ik ben benieuwd wanneer Mariëlla ze gaat maken, voor haar heerlijke gnocchi alla Sorrentina 

 

Tja, van die heerlijke Amatriciana saus is een reels filmpje, van het gnocchi proces niet want die kun je vinden bij Pauline en Pasqualnino van DaNoi.

Buon Appetito !

 

 

Steps

1
Done
15 minuten

Koken

Kook je aardappel in de schil in gezouten water.
Laat deze helemaal afkoelen, om daarna de schil eraf te halen.
Prak de aardappel helemaal fijn, in Italië gebruiken ze een aardappel pers schiacciapatate’, maar met vork of stamper is prima.
Kluts je ei en neem de helft hiervan.
Strooi wat bloem op je werkblad, en kruimel daar je aardappel over, meng het samen met het ei en de rest van de bloem. Begin met 100 gram bloem, en doe er iets bij wanneer je deeg nog niet compact is.
Een ei hoef je niet persé te gebruiken, maar met het ei erbij, drijven ze straks mooi in de pan.

2
Done
10 minuten

Gnocchi maken

Verdeel je deeg in 4 stukken waar je mooie slierten van maakt. Snijd met een mes kleine stukje af. Niet te groot want ze groeien ook nog tijdens het koken.
Wanneer je een gnocchi plankje hebt, rol je ze één voor één over het plankje zodat je een mooie ribbel krijg. Dit is niet alleen voor de leuk maar daardoor blijft je saus ook lekker plakken.
Geen plankje? Geen probleem rollen over de tanden van een vork kan ook?
Laat ze even rusten.

3
Done

Koken

Kook ze in gezouten water. Doe ze niet allemaal te gelijk in de pan..
Wanneer ze naar boven komen drijven kook ze nog een minuutje door en klaar zijn je kussentjes.

4
Done

Serveren

Serveer met jou favoriete saus, Amatriciana, pesto of alla Sorentina.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase Pompoensoep
previous
Pompoensoep met Indiase twist
hüttenkase paneer ricotta
next
Hüttenkase Paneer Ricotta
Indiase Pompoensoep
previous
Pompoensoep met Indiase twist
hüttenkase paneer ricotta
next
Hüttenkase Paneer Ricotta

Add Your Comment