Ingredients
-
Rode pesto
-
50 gram rode pestokaas van Henri Willig
-
15 Cashewnoot
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1/2 theelepel zout
-
1/3 theelepel grof gemalen peper
-
1 teen knoflook
-
Flinke scheut olijfolie
-
Extra
-
350 gram gnocchi
-
3 eetlepel groene pestokaas Henri Willigoptioneel
-
1 uien
-
Scheutje olijfolie
-
200 ml slagroom 30% vet
Directions
Vier Nationale Pastadag met Gnocchi en Rode Pesto: Een Verrassend Recept
Vandaag is het Nationale Pastadag, dus wat is er beter dan een heerlijk bord gnocchi met rode pesto? Bij ons thuis is het trouwens altijd wel pastadag! We eten minstens een paar keer per week een gerecht uit de Italiaanse keuken. Logisch ook, want als je getrouwd bent met een Italiaanse man, weet je één ding zeker: pasta is een must.
Wist je dat Gnocchi een Pastasoort is?
Gnocchi di patate valt officieel onder de pastasoorten. Waar je traditionele pasta maakt van bloem en ei, gebruik je voor gnocchi aardappels, bloem en ei. Dat maakt het nét even anders, maar minstens zo lekker! Vooral gnocchi alla Sorrentina is een klassieker, maar vandaag delen we een andere favoriet: gnocchi met rode pesto.
Gnocchi met Rode Pesto: Een Verrassende Twist
Onze rode pesto is een beetje anders dan de klassieke versie. In plaats van pijnboompitten hebben we cashewnoten gebruikt. Niet alleen lekker zoet, maar ook een stuk voordeliger dan die prijzige pijnboompitten. Natuurlijk mag de smaak van verse basilicum en knoflook niet ontbreken. Als kers op de taart hebben we een verrassend ingrediënt gebruikt: rode pestokaas van Henri Willig. Deze kaas maakt de saus heerlijk romig en extra smaakvol.
Recept: Gnocchi met Rode Pesto in Slechts 15 Minuten
Dit gerecht staat in no-time op tafel. Hier is hoe je het maakt:
1. Maak de rode pesto: Mix in 5 minuten cashewnoten, knoflook, basilicumblaadjes, en olijfolie in de keukenmachine.
2. Fruit een uitje in een pan.
3. Voeg de pesto toe aan de pan en doe er een scheutje room bij.
4. Laat het geheel even indikken en voeg daarna de gnocchi toe.
5. Strooi er nog wat geraspte groene pestokaas van Henri Willig overheen voor een extra smaakboost.
6. Laat alles nog 5 minuten doorkoken en klaar is je maaltijd!
Tip: Dit is echt comfort food op z’n best. De romige saus in combinatie met de zachte gnocchi zorgt voor een feestje op je bord!
Wie is Henri Willig?
Henri Willig is een begrip als het gaat om traditionele Nederlandse kazen. Al meer dan 50 jaar wordt er op zijn boerderij in Katwoude de heerlijkste kaas gemaakt. Van koemelkkaas tot smaakvolle geitenkaas: ze zijn inmiddels wereldberoemd! Wil je meer weten over hoe deze kazen gemaakt worden? Dan is een bezoek aan de boerderij een echte aanrader. Ze geven met veel plezier rondleidingen en laten je zien hoe alles in z’n werk gaat.
Steps
1
Done
|
Pesto makenDoe alle ingrediënten voor de pesto in een blender/mixertje. Schenk er voorzichtig olijfolie bij. We mixen de pesto niet helemaal glad. Wat grove cashewnoot erin is fijn. |
2
Done
|
UiSnijd de ui fijn en fruit deze in een laagje olijfolie. |
3
Done
|
Gnocchi |