0 0
Gnocchi traybake met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
2 Winterpeen Dikke
250 gram Trostomaten
250 gram Gnocchi
1 lepel Italiaanse kruiden
Naar smaak zout en peper
3 eetlepel Pesto
1 of 2 burrata

Gnocchi traybake met burrata

Met groenten als sterretjes!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Gnocchi traybake met burrata.

Wat maakt dit heerlijke gerechtje nu een typisch kerst gerecht? Dit zie je natuurlijk direct, alle veggies zijn in een ster vormpje! Haha. Verder staat dit kleurrijke geheel prachtig op tafel. Lekker als bij gerecht bij vlees of vis want je hebt nu aardappel gnocchi en verse groenten bij elkaar. Dan kun je de burrata achterwege laten. Als lekker voorafje serveer je dit met die prachtige bol. Feestelijk nietwaar.

Wil je dit alleen serveren als hoofdgerecht, helemaal fantastisch. Een gnocchi traybake met burrata is makkelijk en snel  te maken. Oké wanneer je alle courgette en worteltjes door een kerst vormpje moet drukken ben je wel iets langer bezig. Vind je het niet spannend genoeg voor eerste kerstdag dan hebben we altijd tweede kerstdag!

Gnocchi

Gnocchi (spreek uit als njokkie) wordt meestal vers gemaakt in Italië. Ze vallen in de categorie pasta maar zijn niet helemaal gemaakt van semola of bloem. Gnocchi wordt bestaat uit gekookte aardappelen en bloem. Vaak met een simpele saus van tomaat of een boter sausjes en vervolgens met veel gesmolten kaas gegeten. Oei, zo lekker met gorgonzola.

Een gnocchi betekent letterlijk zoiets als klontje of brokje. Vroeger bestond de gnocchi wel helemaal uit ei en bloem maar door de armoede gingen ze aardappel toevoegen. Wil je zelf een gnocchi di patate maken? Het is eigenlijk best wel makkelijk en een leuk werkje wanneer je geduld en tijd hebt. Een gnocchi bordje is dan handig ( online overal te koop bv Dille & Kamille.

Als er iemand een groot gnocchi fan is dan is het Queens Mariëlla. Haar meest populaire gnocchi is de gnocchi alla Sorrentina. Heerlijk met tomatensaus en natuurlijk heel veel kaas. Ook super snel klaar, dus begrijp je dat dit vaak op tafel staat. Mariëlla haar andere favoriet is de pesto gnocchi uit de oven. Een basis recept gnocchi di patate maken is fijn om een keer te bekijken.

Wie ook de lekkerste traybakes kan maken zijn de Kokende Zussen.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Groenten

Was en schil de winterpeen. Snijd in plakjes. Wil je een kerst editie druk er dan een kerstster koekjes vorm door. Doe hetzelfde met de courgette.

2
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

3
Done

Traybake

Leg de groenten samen met de gnocchi op de bakplaat. Strooi er Italiaanse kruiden over een royale olijfolie.

4
Done
40 minuten

Oven

Zet het bakblik 25 minuten in de oven. De tros tomaatjes mogen er na 25 minuten bij en samen nog 15 minuten garen in de oven.
Je kunt er ook voor kiezen om ze iets minder lang te roosteren. Wij vinden het fijn wanneer de gnocchi een beetje krokant wordt.

5
Done

Serveren

Serveer de traybake met een bol burrata en basilicum pesto.

6
Done

Tip

Wanneer je dit als hoofdmaaltijd wilt eten is dit recept voor twee personen voldoende.
Gebruik je dit als bijgerecht bijvoorbeeld zonder de burrata dan is het geschikt voor vier personen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gedroogde sinaasappels
previous
Gedroogde sinaasappelschijfjes uit airfryer
smeuïg ompoen bananenbrood
next
Smeuïg pompoen bananenbrood
Gedroogde sinaasappels
previous
Gedroogde sinaasappelschijfjes uit airfryer
smeuïg ompoen bananenbrood
next
Smeuïg pompoen bananenbrood

Add Your Comment