0 0
Grapefruit curd met munt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Grapefruit
150 gram Suiker
130 gram Roomboter
2 eieren
2 Ei dooier
5 blaadjes verse munt

Grapefruit curd met munt

Heerlijk frisse curd voor al je baksels.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Grapefruit curd met munt.

Wanneer je van bakken houdt dan staat je zelfgemaakte lemon curd standaard in de koelkast. Een frisse variant hierop is grapefruit curd met munt.  Met een paar blaadjes verse munt er doorheen maak je deze curd. nog meer bijzonder.

Dit recept is eigenlijk helemaal niet moeilijk, dus ga zelf snel je eigen potje vullen. Met deze nieuwe smaak hebben we kleine crostata tartelettes  gemaakt. Smullen hoor!

Heb je wel eens onze mandarijn curd geprobeerd?

Steps

1
Done
4 minuten

Grapefruit

Was de grapefruit erg goed vaak zit er een waslaagje overheen en die wil je niet in de curd. Rasp de hele schil.
Snijd de grapefruit in tweeën en pers deze goed uit.

2
Done
5 minuten

Ei, suiker, munt, rasp en sap

Klop de 2 eieren en eidooier samen met het sap, rasp, verse munt en suiker in een glazen kom.
Warm dit au bain-marie, dus opwarmen op een grote pan heet water waar je je kleinere kom op zet. Goed roeren tot de suiker gesmolten is.

3
Done
10 minuten

Boter

Draai het vuur wat zachter, en voeg telkens twee blokjes boter toe, als dit gesmolten is weer twee boterblokjes erbij en dit blijven roeren, totdat al je boter is gesmolten.
Blijf roeren zodat de saus langzaam indikt.
Dit kan wel 10 minuten duren.

4
Done
5 minuten

Zeven

Schenk direct de ingedikte saus door een zeef in een goed schoon gemaakt potje.
Zet het koud in de koelkast.
Je kunt het een paar maanden bewaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Okonomiyaki
previous
Okonomiyaki
Bao buns met crispy chicken
next
Bao buns met crispy chicken
Okonomiyaki
previous
Okonomiyaki
Bao buns met crispy chicken
next
Bao buns met crispy chicken

Add Your Comment