0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Bloem
50 gram geraspte parmezaanse kaas
150 ml Lauwwarm water
7 gram Zeezout
3 gram Droge gist
50 gram groene olijven
2 takjes Rozemarijn
2 takjes verse tijm
beetje uit de molen Zwarte peper
Grissini

Grissini

Perfect gebakken grissini uit Italië!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Grissini op de borrelplank!

Heb je wel eens een grissini gemaakt? Je kent ze vast wel uit Italië die mooie soepstengels. Heerlijk krokant en knapperig. Vaak geserveerd bij een aperitivo of standaard in een glaasje op de tafel van een Italiaanse restaurants. Van origine komen ze uit Turijn, maar vandaag zijn ze gemaakt in het Miele Experience Center in Vianen.

Zoals jullie inmiddels weten posten we elke laatste vrijdag van de maand een recept voor Keukenspecialisten.nl Natuurlijk met een Italiaans tintje. Het bereiden van deze gerechten gebeurt in de keuken het Miele Experience Center. Hier ontdekken we telkens weer de vele extra’s die het prachtige  keukenapparatuur van Miele biedt.

Voor de bereiding van de grissini hebben we gebruik gemaakt van de Combi-Stoomoven (Type DGC 7845). Het super makkelijke deeg van bloem, gist, parmezaanse kaas, zout en water hebben we laten rijzen in de Combi-Stoomoven met de speciale toepassing Gistdeeg rijzen. De stoomoven kun je instellen op 40 graden, ideaal voor al je soorten brood en gebak. Geen gedoe meer om een warm plekje in je huis te zoeken zoals wij thuis vaak doen. Het soepele deeg hebben we gemengd met verse Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en tijm. De extra fijngesneden olijven maken het helemaal af. Vervolgens rol je kleine bolletjes deeg op eenvoudig wijze tot mooie stengels. Afgebakken in de Combi-Stoomoven met ingebouwde Hetelucht Plus oven worden ze heerlijk knapperig. Kijk maar eens naar het filmpje!

Wij zijn echt verrast door wat je allemaal kunt doen met het stoom gedeelte van de Combi- Stoomoven. Naast natuurlijk het stomen van groenten kun je ook het gerecht warm houden, chocolade smelten, inmaken, vruchtensappen en jams bereiden, eieren koken. Ook yoghurt maken, babyflessen desinfecteren, blancheren, ontdooien en sous vide koken.

ORIËNTEREN?

In het recept hieronder zullen we de stappen beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten zien en testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren?  Vraag snel de belevingsgids aan online, inclusief  een leuk interview met de CookingQueens!

Steps

1
Done
10 minuten

Combi Stoomoven type DGC 7845

Zet de Combi Stoomoven aan en selecteer speciale toepassingen - Gistdeeg rijzen

2
Done
10 minuten

Deeg

Meng de bloem en de parmezaanse kaas op het werkblad.
Maak er een hoopje van met in het midden een kuiltje.
Los het zout op in het water.
Los het gist op in het gezouten water en laat even staan zodat het activeert.
Voeg dit bij de bloem.
Kneed dit ruim 10 minuten tot een compact deeg.
Vet een kom in met ietsje olijfolie en doe de bol deeg erin.

Het deeg kun je ook in een mengkom doen en door de keuken machine laten mengen.

3
Done
45 minnuten

Rijzen

Zet de kom (niet afdekken) ongeveer 45 minuten in de Combi Stoomoven, functie Gistdeeg rijzen.

4
Done
5 minuten

Kruiden

Rits de blaadjes van de tijm, en snijd de rozemarijn takjes heel fijn.
Snijd de olijven ook fijn.
Zet klaar.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

De Combi-Stoomoven type DGC 7845 heeft een ingebouwde Hetelucht plus oven.
Selecteer Ovenfunctie Hetelucht Plus, op 185 graden en laat deze voorverwarmen.

6
Done

Deeg bewerken

Kneed de olijf en kruiden door de gerezen deegbal.
Verdeel dit in ongeveer 15 delen.
Rol deze uit met de handen tot stengels van ongeveer 20 cm en 2 cm doorsnee.
Strooi er wat extra grof zeezout over en wat zwarte peper.
Leg de grissini op het ingevette rooster met de gaatjes. Type Rooster is HBBL 60 P. Deze bakplaatjes met gaatjes gebruik je voor alles wat knapperig en krokant moet zijn.
Bv knapperig gebak, brood en krokante pizza en patat.

7
Done
20 minuten

Oven

Bak de grissini in 25 minuten op 180 graden.'
Combi-Stoomoven, Type DGC 7845 met ingebouwde Hetelucht Plus Oven.

8
Done

Serveren

Wij aten deze heerlijke grissini bij de borrelplank. Een perfecte aanvulling samen met Italiaanse ham, Italiaanse kaas, tomaatjes en olijven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Romige spinazie gnocchi
aubergine pizza
next
Aubergine pizza
previous
Romige spinazie gnocchi
aubergine pizza
next
Aubergine pizza

Add Your Comment