Ingredients
-
300 gram Bloem
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
150 ml Lauwwarm water
-
7 gram Zeezout
-
3 gram Droge gist
-
50 gram groene olijven
-
2 takjes Rozemarijn
-
2 takjes verse tijm
-
beetje uit de molen Zwarte peper
Directions
Grissini op de borrelplank!
Heb je wel eens een grissini gemaakt? Je kent ze vast wel uit Italië die mooie soepstengels. Heerlijk krokant en knapperig. Vaak geserveerd bij een aperitivo of standaard in een glaasje op de tafel van een Italiaanse restaurants. Van origine komen ze uit Turijn, maar vandaag zijn ze gemaakt in het Miele Experience Center in Vianen.
Zoals jullie inmiddels weten posten we elke laatste vrijdag van de maand een recept voor Keukenspecialisten.nl Natuurlijk met een Italiaans tintje. Het bereiden van deze gerechten gebeurt in de keuken het Miele Experience Center. Hier ontdekken we telkens weer de vele extra’s die het prachtige keukenapparatuur van Miele biedt.
Voor de bereiding van de grissini hebben we gebruik gemaakt van de Combi-Stoomoven (Type DGC 7845). Het super makkelijke deeg van bloem, gist, parmezaanse kaas, zout en water hebben we laten rijzen in de Combi-Stoomoven met de speciale toepassing Gistdeeg rijzen. De stoomoven kun je instellen op 40 graden, ideaal voor al je soorten brood en gebak. Geen gedoe meer om een warm plekje in je huis te zoeken zoals wij thuis vaak doen. Het soepele deeg hebben we gemengd met verse Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en tijm. De extra fijngesneden olijven maken het helemaal af. Vervolgens rol je kleine bolletjes deeg op eenvoudig wijze tot mooie stengels. Afgebakken in de Combi-Stoomoven met ingebouwde Hetelucht Plus oven worden ze heerlijk knapperig. Kijk maar eens naar het filmpje!
Wij zijn echt verrast door wat je allemaal kunt doen met het stoom gedeelte van de Combi- Stoomoven. Naast natuurlijk het stomen van groenten kun je ook het gerecht warm houden, chocolade smelten, inmaken, vruchtensappen en jams bereiden, eieren koken. Ook yoghurt maken, babyflessen desinfecteren, blancheren, ontdooien en sous vide koken.
ORIËNTEREN?
In het recept hieronder zullen we de stappen beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten zien en testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren? Vraag snel de belevingsgids aan online, inclusief een leuk interview met de CookingQueens!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Combi Stoomoven type DGC 7845Zet de Combi Stoomoven aan en selecteer speciale toepassingen - Gistdeeg rijzen |
2
Done
10 minuten
|
DeegMeng de bloem en de parmezaanse kaas op het werkblad. Het deeg kun je ook in een mengkom doen en door de keuken machine laten mengen. |
3
Done
45 minnuten
|
RijzenZet de kom (niet afdekken) ongeveer 45 minuten in de Combi Stoomoven, functie Gistdeeg rijzen. |
4
Done
5 minuten
|
KruidenRits de blaadjes van de tijm, en snijd de rozemarijn takjes heel fijn. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenDe Combi-Stoomoven type DGC 7845 heeft een ingebouwde Hetelucht plus oven. |
6
Done
|
Deeg bewerkenKneed de olijf en kruiden door de gerezen deegbal. |
7
Done
20 minuten
|
OvenBak de grissini in 25 minuten op 180 graden.' |
8
Done
|
ServerenWij aten deze heerlijke grissini bij de borrelplank. Een perfecte aanvulling samen met Italiaanse ham, Italiaanse kaas, tomaatjes en olijven. |