0 0
Groene gazpacho

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Flinke hand spinazie
Flinke hand doperwten
15 blaadjes verse basilicum
1 komkommer
1 blokje groenten bouillon
1 teentje knoflook
100 ml heet water
Halve rode peper
Flinke snuf zout en peper

Groene gazpacho

Het betoverde koude soepje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een rode gazpacho kennen we allemaal wel maar de groene gazpacho is nog wat minder bekend.

Gazpacho is een koude soep gemaakt van groenten en kruiden die vaak wordt gegeten als amuse of voorgerechtje. Omdat het koud gegeten wordt stilt het de ergste honger maar neemt het ook de dorst weg. Vroeger maakte de Spaanse herders dit vaak. Tegenwoordig is het nog een erg populair gerecht in de regio Andalusië, met name de stad Sevilla. Pas in de 19e eeuw werden de tomaten toegevoegd, tegenwoordig is dat een internationaal gebruik. Vaak zie je daarom veel de rode gazpacho op menu kaarten staan. Vroeger werden alle ingrediënten fijn gemaakt met een vijzel. Gelukkig hoeven we dat niet meer met de hand te doen. We gebruiken natuurlijk gewoon de blender of staafmixer! Vaak serveert men er nog wat leuke losse groenten bij zoals een staaf komkommer of wat croutons. Wil jij ook zelfgemaakte croutons toevoegen? Neem dan eens een kijkje bij het recept.

Zoals je ziet hebben wij een groene versie gemaakt en hebben we dus de tomaten weg gelaten. De groene kleur komt met name van de spinazie, doperwten en basilicum. De komkommer is een lekkere frisse tegenhanger, eentje die je eigenlijk in alle soorten gazpacho’s wel tegen komt.

De gazpacho is echt het lekkerst wanneer je hem super koud eet. Zet dit soepje dit zeker een paar uur in de koelkast. Je kunt hem bijvoorbeeld prima in de ochtend al klaarmaken. Het is tenslotte maar 15 minuutjes werk. Tijdens het avond eten kun je deze dan serveren als amuse of voorgerecht. Zo weet je zeker dat alle smaken goed tot hun recht komen.

Wij hebben in plaats van zelfgemaakte croutons een klein spiesje met mozzarella, tomaat en basilicum bij gegeten. Hier is denk ik geen recept voor nodig. Hoe ga jij deze groene gazpacho eten?

Steps

1
Done
2 minuten

Komkommer en spinazie

Schil de komkommer.
Snijd deze in plakjes.
Was daarna ook de de spinazie.

2
Done
1 minuut

Knoflook peper

Hak een teen knoflook en halve rode peper fijn.

3
Done
1 minuut

Bouillonblokje

Los het bouillonblokje op in het warme water.

4
Done
2 minuten

Mengen

Doe alles in een blender.
Heb je geen blender? Neem een pureer staaf.
Pas op met de hete vloeistof dus altijd de deksel goed gesloten laten.

5
Done
2 minuten

Zeven

Wil je een fijne soepstructuur schenk de soep dan door een zeef. Dit is optioneel.
Proef de soep en voeg zout en peper naar smaak.

6
Done
2 uur

Koelen

Zet de soep een paar uur in de koelkast.

7
Done

Serveren

Serveer de soep koud in een mooi glaasje. Je kunt er een lekkere soepstengel bij serveren.
Wij kozen ervoor om een prikkertje met mozzarella tomaat basilicum erbij te serveren.
Wanneer je nog kleine croutons hebt is dit leuk om er op te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Frittata met courgette
previous
Frittata met courgette
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
next
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
Frittata met courgette
previous
Frittata met courgette
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
next
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen

Add Your Comment