Ingredients
-
Flinke hand spinazie
-
Flinke hand doperwten
-
15 blaadjes verse basilicum
-
1 komkommer
-
1 blokje groenten bouillon
-
1 teentje knoflook
-
100 ml heet water
-
Halve rode peper
-
Flinke snuf zout en peper
Directions
Een rode gazpacho kennen we allemaal wel maar de groene gazpacho is nog wat minder bekend.
Gazpacho is een koude soep gemaakt van groenten en kruiden die vaak wordt gegeten als amuse of voorgerechtje. Omdat het koud gegeten wordt stilt het de ergste honger maar neemt het ook de dorst weg. Vroeger maakte de Spaanse herders dit vaak. Tegenwoordig is het nog een erg populair gerecht in de regio Andalusië, met name de stad Sevilla. Pas in de 19e eeuw werden de tomaten toegevoegd, tegenwoordig is dat een internationaal gebruik. Vaak zie je daarom veel de rode gazpacho op menu kaarten staan. Vroeger werden alle ingrediënten fijn gemaakt met een vijzel. Gelukkig hoeven we dat niet meer met de hand te doen. We gebruiken natuurlijk gewoon de blender of staafmixer! Vaak serveert men er nog wat leuke losse groenten bij zoals een staaf komkommer of wat croutons. Wil jij ook zelfgemaakte croutons toevoegen? Neem dan eens een kijkje bij het recept.
Zoals je ziet hebben wij een groene versie gemaakt en hebben we dus de tomaten weg gelaten. De groene kleur komt met name van de spinazie, doperwten en basilicum. De komkommer is een lekkere frisse tegenhanger, eentje die je eigenlijk in alle soorten gazpacho’s wel tegen komt.
De gazpacho is echt het lekkerst wanneer je hem super koud eet. Zet dit soepje dit zeker een paar uur in de koelkast. Je kunt hem bijvoorbeeld prima in de ochtend al klaarmaken. Het is tenslotte maar 15 minuutjes werk. Tijdens het avond eten kun je deze dan serveren als amuse of voorgerecht. Zo weet je zeker dat alle smaken goed tot hun recht komen.
Wij hebben in plaats van zelfgemaakte croutons een klein spiesje met mozzarella, tomaat en basilicum bij gegeten. Hier is denk ik geen recept voor nodig. Hoe ga jij deze groene gazpacho eten?
Steps
1
Done
2 minuten
|
Komkommer en spinazieSchil de komkommer. |
2
Done
1 minuut
|
Knoflook peperHak een teen knoflook en halve rode peper fijn. |
3
Done
1 minuut
|
BouillonblokjeLos het bouillonblokje op in het warme water. |
4
Done
2 minuten
|
MengenDoe alles in een blender. |
5
Done
2 minuten
|
ZevenWil je een fijne soepstructuur schenk de soep dan door een zeef. Dit is optioneel. |
6
Done
2 uur
|
KoelenZet de soep een paar uur in de koelkast. |
7
Done
|
ServerenServeer de soep koud in een mooi glaasje. Je kunt er een lekkere soepstengel bij serveren. |