0 0
Groene lasagne al ragu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Groene lasagne vellen
350 gram Semolina bloem
150 gram Bloem type ‘OO‘
2 Eieren
3 Ei dooier
250 gram Spinazie
1 theelepel Zout
Bechamelsaus
Ragu alla bolognese
150 gram geraspte kaas Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Groene lasagne al ragu

Heerlijke lasagne met groene pasta vellen

Cuisine:

Ingredients

  • Groene lasagne vellen

  • Bechamelsaus

  • Ragu alla bolognese

Directions

Share

Groene lasagne al ragu!

Wie is er nu niet dol op lasagne, nou de Queens maken het regelmatig.

Vandaag hebben we een lasagne gemaakt met groene pasta vellen. Leuk voor de variatie. We hebben niet onze ragu van Nonna gebruikt , maar de originele ragu alla bolognese, samen met de eigengemaakte bechamelsaus.

Ook voor de lasagne vellen hebben we een ander recept gebruikt, namelijk semola gemengd met type 00 bloem.

 

 

Steps

1
Done
25 minuten

Deeg maken

Kook je spinazie 3 minuten, laat het heel goed uitlekken en snijd of hak het is hakmixer zo fijn mogelijk.
Meng de twee soorten bloem met de zout, en zeven dit op je werk blad. Maak een kuiltje.
Meng in een bakje de drie eieren dooiers samen met de twee eieren en je spinazie.
Schenk het eimengsel in het kuiltje en werk dit door de bloem.
Kneed dit ongeveer 10 minuten zodat je een soepel deeg hebt.
Wikke de deegbal in met plasticfolie en laat dit een half uur rusten op je werk blad.
Draai nu je lasagne vellen.
Laat ze liggen op een bestoven werkblad.
Je kunt natuurlijk ook groene kant en klaar lasagne vellen kopen.

2
Done

Saus maken

Maak de saus volgens het ragu alla bolognese recept hierboven.

3
Done

Bechamelsaus saus

Maak de bechamelsaus volgens het recept hierboven

4
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 180 graden.

5
Done

Ovenschaal vullen

Begin met laagje bechamelsaus, gevolgd door een laagje saus, en groene pasta vellen.
Hierop laagje bechamelsaus en ragu plus wat parmezaans kaas en pasta vellen. 2 x
Eindig met ragu en bechamelsaus,en lekker veel parmezaanse kaas.

6
Done

Oven

Zet de schaal 40 minuten in de oven, 25 minuten bedekt met folie, en de laatste 15 minuten zonder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Italiaanse ragu alla bolognese
Taco met witvis
next
Frisse taco met witvis
previous
Italiaanse ragu alla bolognese
Taco met witvis
next
Frisse taco met witvis

Add Your Comment