0 0
Groene risotto met knoflook garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Risotto rijst
Scheut Olijf olie
1blokje groenten bouillon
zout en peper
10 Asperge tips
Handvol Edamame boontjes Diepvries
Handvol doperwten Diepvries
1eetlepel Roomboter
Handvol Parmezaanse kaas
1 Sjalot
10 garnalen Knoflook
Flinke scheut Witte wijn

Groene risotto met knoflook garnalen

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Glutenvrij en vegetarisch? Iedereen kan nu bij je aanschuiven!

  • 30 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Groene risotto met knoflook garnalen.

Deze groene risotto met knoflook garnalen is zalig. Het past helemaal in ons lijstje van favoriete eten. Onze favoriete kleur is namelijk groen en rood, tenminste wat eten betreft;)  Vandaag maken we een heerlijke groene risotto vol met groene groenten. Een smakelijke risotto die zowel vegetarisch als niet vegetarisch kan eten. De keus is aan jou. Ben jij nog zo gek op garnalen als wij? Voeg ze dan zeker toe. Ben je vegetarisch? Dan is deze risotto natuurlijk ook super lekker!

Deze risotto is glutenvrij en vegetarisch. Niemand kan een excuus hebben om niet bij je te komen eten.

 

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

 

Typish Italiaans.

In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto  van de Appie en is heel tevreden daarmee.

 

Steps

1
Done
3 min

Sjalotje fijn snijden

Snij je sjalotje fijn en fruit deze in de olijf olie

2
Done
2 min

Bouillon

Doe een bouillonblokje (groenten)in heet water en zet dit aan de kook

3
Done
18 min

Risotto maken

Voeg je risotto bij het uitje en bak 2 minuten aan. Blus dit af met wijn en wanneer de wijn verdampt is voeg je de bouillon toe. Voeg je groenten toe dit proces duurt 18 minuten telkens een klein beetje bouillon erbij en zachtjes blijven roeren.18 min

4
Done

Afronden

Als laatste voeg je een eetlepel roomboter toe en handvol geraspte Parmezaanse kaas. Laat dit 2 minuten staan en roer goed door. Wil je een niet vegetarische versie dan zijn gebakken knoflook garnalen er heerlijk bij. Bouon appetito!????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tomaten risotto
previous
Risotto met tomaat op drie manieren.
Boerenkool risotto met Italiaanse ham
next
Boerenkool risotto met champignons
Tomaten risotto
previous
Risotto met tomaat op drie manieren.
Boerenkool risotto met Italiaanse ham
next
Boerenkool risotto met champignons

Add Your Comment