Ingredients
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
2 tomaat
-
1 bol mozzarella
-
Of passata 1 X recept basis tomatensaus
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout
-
2 theelepel Italiaanse kruiden
-
10 blaadjes verse basilicum
-
Scheutje olijfolie
Directions
Groenten caprese uit de oven!
Er zijn van die tijden dat wij smachten naar veel groenten. Deze week was het weer raak. Drukke dagen, en dan ook nog de keidagen in Lochem. De keidagen valt onder de feestweek waarbij het vanaf de nacht voor Hemelvaart tot na het weekend feest is. Niet dat wij echte authentieke Lochemers zijn maar na 17 jaar in dit stadje ben je een soort van beetje local haha.
Mariëlla komt er dit keer weer speciaal voor uit Amsterdam om met haar vriendinnen van de basisschool af te spreken. Samen dollen op de kermis en feesten tussen alle barretjes. José heeft wat borrels bijgewoond en heel veel fruit gegeten. Bruin fruit vooral en cocktails.
Wanneer er plotseling een koortslip ontstaat dan vraagt het lichaam naar gezonde gerechten.
Extra veggies
Nou het recept van vandaag is een goed begin. De groenten caprese uit de oven smaakt werkelijk fantastisch. Omdat we nog aubergine en courgette over hadden hebben we dit in een paar minuten gegrild tussen de grillplaat. Een restje van onze basis tomatensaus als bodem in een oven schaaltje. Hier op om en om plakjes tomaat, aubergine en mozzarella. Met in het midden de courgette. Extra Italiaanse kruiden, een beetje zout en natuurlijk wat extra parmezaanse kaas maakt het geheel compleet.
Lekker met stokbrood
Een verrukkelijk schaaltje veggies voor alle vitamines. Deze gaan we zeker vaker maken want het staat super snel in de oven. Heerlijk met wat stokbrood! Buon Appetito! Zien is eten dus kijk snel naar dit filmpje!
Nog meer caprese
In de categorie aubergine en tomatensaus hebben we natuurlijk onze befaamde melanzane alla parmigiana. Wel ietsje meer werk maar oh zo lekker. Eigenlijk kunnen we deze Siciliaanse smaken elke dag eten. Vooral wanneer nu het zonnetje weer begint te schijnen. Natuurlijk eten we ook een gewone burrata caprese van de mooiste tomaten en burata of mozzarella. Eet je liever niet vegetarisch ga dan voor de kip caprese.
Steps
1
Done
10 minuten
|
TomatenMaakt onze basis tomatensaus klaar.(link in verhaal) |
2
Done
4 minuten
|
Aubergine courgetteSnijd de aubergine en courgette in gelijke plakjes. |
3
Done
2 minuten
|
Tomaten mozzarellaSnijd de tomaten en mozzarella in plakjes. |
4
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 190° |
5
Done
3 minuten
|
SchaalVul de bodem van een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. |
6
Done
20-25 minuten
|
Oven |
7
Done
|
TipMaak extra veel, want dit gerechtje is de volgende dag nog lekkerder. |