0 0
Groenten caprese uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 courgette
2 Tomaat
1 bol Mozzarella
Of passata 1 X recept basis tomatensaus
Handje geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak Zout
2 theelepel Italiaanse kruiden
10 blaadjes verse basilicum
Scheutje Olijfolie

Groenten caprese uit de oven

Lekker veel veggies bij elkaar!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Groenten caprese uit de oven!

Er zijn van die tijden dat wij smachten naar veel groenten. Deze week was het weer raak. Drukke dagen, en dan ook nog de keidagen in Lochem. De keidagen valt onder de feestweek waarbij het vanaf de nacht voor Hemelvaart tot na het weekend feest is. Niet dat wij echte authentieke Lochemers zijn maar na 17 jaar in dit stadje ben je een soort van beetje local haha.
Mariëlla komt er dit keer weer speciaal voor uit Amsterdam om met haar vriendinnen van de basisschool af te spreken. Samen dollen op de kermis en feesten tussen alle barretjes. José heeft wat borrels bijgewoond en heel veel fruit gegeten. Bruin fruit vooral en cocktails.
Wanneer er plotseling een koortslip ontstaat dan vraagt het lichaam naar gezonde gerechten.

Extra veggies

Nou het recept van vandaag is een goed begin. De groenten caprese uit de oven smaakt werkelijk fantastisch. Omdat we nog aubergine en courgette over hadden hebben we dit in een paar minuten gegrild tussen de grillplaat. Een restje van onze  basis tomatensaus als bodem in een oven schaaltje. Hier op om en om plakjes tomaat, aubergine en mozzarella. Met in het midden de courgette. Extra Italiaanse kruiden, een beetje zout en natuurlijk wat extra parmezaanse kaas maakt het geheel compleet.

Lekker met stokbrood

Een verrukkelijk schaaltje veggies voor alle vitamines. Deze gaan we zeker vaker maken want het staat super snel in de oven. Heerlijk met wat stokbrood! Buon Appetito! Zien is eten dus kijk snel naar dit filmpje!

Nog meer caprese

In de categorie aubergine en tomatensaus hebben we natuurlijk onze befaamde melanzane alla parmigiana. Wel ietsje meer werk maar oh zo lekker. Eigenlijk kunnen we deze Siciliaanse smaken elke dag eten. Vooral wanneer nu het zonnetje weer begint te schijnen. Natuurlijk eten we ook een gewone burrata caprese van de mooiste tomaten en burata of mozzarella. Eet je liever niet vegetarisch ga dan voor de kip caprese.

Steps

1
Done
10 minuten

Tomaten

Maakt onze basis tomatensaus klaar.(link in verhaal)
Je hebt een klein beetje nodig, de rest vries je in of gebruik je als pastasaus.
Je kunt ook kant-en-klare passata gebruiken.

2
Done
4 minuten

Aubergine courgette

Snijd de aubergine en courgette in gelijke plakjes.
Grill deze tussen een grill ijzer of in een grillpan of bak even aan in de koekenpan.

3
Done
2 minuten

Tomaten mozzarella

Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
Laat de tomaat uitlekken en dep ze ietsje droog met wat keuken papier.

4
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 190°

5
Done
3 minuten

Schaal

Vul de bodem van een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus.
Hierop verdeel je om en om de gegrilde aubergine, tomaat en mozzarella. In het midden leg je de courgette.
Stop wat basilicumblaadjes tussen de groenten.
Strooier ietsje zout en Italiaanse kruiden over. Extra Parmezaanse kaas erover. En een klein scheutje olijfolie.

6
Done
20-25 minuten

Oven

De schaal mag 20 tot 25 minuten op 190° in de oven.

7
Done

Tip

Maak extra veel, want dit gerechtje is de volgende dag nog lekkerder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
snelle garnalen curry
previous
Snelle garnalen curry
Pasta tomaat burrata saus
next
Pasta tomaat burrata saus
snelle garnalen curry
previous
Snelle garnalen curry
Pasta tomaat burrata saus
next
Pasta tomaat burrata saus

Add Your Comment