0 0
Groenten Tajine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
halve Aubergine
halve courgette
halve Zoete ui Paarse of oranje
1 Geweckte citroen
10 takjes Koriander Je kunt ook peterselie gebruiken
1 Bouillonblokje groenten
350 ml Heet water
Marinade
100 ml Olijfolie
1 teen Knoflook
1 theelepel ras el hanout
1 eetlepel Citroenharissa

Groenten Tajine

Deze smaken bij elkaar zijn geweldig

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Marinade

Directions

Share

Groenten Tajine!

Voor mijn verjaardag heb ik van Mariëlla  deze prachtige Tajine gekregen. Ik kijk er al weken verliefd naar want het lijkt me echt een feestje om ermee te koken. Ik ben dol op de Noord-Afrikaanse smaken. Vandaag is het dan zover om met deze slowcooker aan de slag te gaan.

Vooraf gaande heb ik een maand geleden citroenen geweckt. Gisteren de aardewerken Tajine een nachtje in water gedompeld, dit om te voorkomen dat deze gaat barsten. Deze tajine mag op het vuur, maar omdat wij met inductie koken gaat de pot in de oven.

Door het verhitten van de Tajine gaar je als het ware je ingrediënten in zijn kookvocht waardoor de smaken heel intens worden en wanneer je vlees gebruikt heerlijk sappig en mals wordt.

Vandaag een vegetarische versie, het is namelijk #weekzondervlees.

Het is verrukkelijk geworden, met onder andere een paarse zoete aardappel, venkel, courgette en aubergine een heerlijke combinatie. Natuurlijk met wat bijpassende kruiden zoals ras el hanout en harissa.

Ik kon het niet laten om er ook een broodje bij te bakken, dit platte broodje uit Marokko is super simpel te maken en past geweldig erbij. Zeker weten dat ik de tajine nog vaker ga gebruiken, ik kan nu al niet wachten om iets met kip te proberen.

Steps

1
Done
1 nachtje

Tajine

Wanneer je een aardewerken tajine gebruikt voor het eerst, laat deze een nachtje ondergedompeld in het water.

2
Done
10 minuten

Groenten

Was de groenten en snijd deze in wat grove stukken. Ik heb de paarse zoete aardappel geschild maar in principe kun je die ook heel goed wassen.
Zet dit klaar.

3
Done
30 minuten

Marinade

Voeg alle ingrediënten voor de marinade in een mixertje, of meng dit heel goed. Roer dit door de gesneden groenten en laat dit een half uurtje intrekken.
Voeg wat fijn gesneden koriander toe, wanneer je dit niet lust kun je ook wat peterselie toevoegen.

4
Done

Oven opwarmen

Verwarm de oven samen met de koude tajine op 180°.

5
Done
5 minuten

Bakken

Haal de tajine er uit en doe twee eetlepels olijfolie op de bodem. Doe de gemarineerde groente erbij en zet dit 5 minuten in de oven. Wanneer je de tajine op het vuur gebruikt bak je als het ware de groenten heel even aan.

6
Done
2minuten

Bouillon

Maak een bouillon van het bouillon blokje en het hete water.

7
Done
3 minuten

Bouillon erbij

Haal de bodem van de tajine met de groenten uit de oven en giet de bouillon erbij.
Zorg dat de bouillon nooit over het randje komt waar de deksel op leunt.
Neem een citroen uit de weckpot, verwijder het vruchtvlees en snijd dit in stukken voeg dit tussen de groenten.

8
Done
30 minuten

Deksel

Doe nu de deksel op de tajine en zet dit compleet in de oven, ongeveer een half uur.
Haal de tajine eruit en kijk of je groenten goed gaar zijn, desnoods doe je nog 10 minuten extra.

9
Done

Serveren

Deze heerlijke vegetarische schotel serveer je met je eigen gebakken plat brood die je echt heel snel kan bakken.
Kijk in het verhaal en klik op de link. Je kunt dit ook serveren met rijst of bulger.
Eventueel wat verse koriander over de schotel serveren.

10
Done

Presenteren

Deze schaal staat ontzettend leuk op je tafel tijdens het diner. De deksel erop houdt ook de schotel heerlijk warm.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Arancini alla norma
previous
Arancini alla Norma
next
Platbrood-flatbread
Arancini alla norma
previous
Arancini alla Norma
next
Platbrood-flatbread

Add Your Comment