0 0
Groenten tempura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Bloem
1 flesje Bier
Halve theelepel Zout
Kies je favoriete veggie groenten
400 ml Zonnebloem olie
Bakje Zoete chilisaus

Groenten tempura

Een verrukkelijke borrel hapje

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Groenten tempura

Als er iets is wat de Queens graag eten zijn in tempura gebakken vis en groenten. Jo heeft het vaak gegeten toen ze nog de hele wereld over vloog, want Japanse restaurants hebben dit altijd op het menu staan. Tegenwoordig een waanzinnig populair gerecht.
In Italië vind je het ook veel en voor ons een perfecte borrelhap. Onze favoriet is de calimari fritti, die gaan we zeker nog een keer maken. Wanneer wij op vakantie gaan met het gezin of gewoon naar een restaurant in Nederland mag iedereen altijd een voorgerecht kiezen. Een tafel vol voorgerechten en dan samen delen is onze manier van tafelen. Zo proef je altijd verschillende dingen, want het kan soms ook moeilijk zijn om maar 1 gerecht te kiezen.. Een vegetarische gerechtje staat er in ieder geval altijd wel bij. Deze vegetarische groenten tempura is een goed voorbeeld van wat wij zeker zouden kiezen van de menu kaart. Want dit lusten wij allemaal graag.

Vandaag onze favoriete veggies in de tempura. In Japan gebruiken ze voor het beslag ijskoud water. Wij hebben een flesje bier gebruikt, het geheime recept van een Italiaanse chef voor een krokant laagje. Het bier zelf proef je eigenlijk niet.

VERSCHILLENDE GROENTEN

Eigenlijk kun je alle groenten hiervoor gebruiken, wij hadden courgette, rode en gele paprika, venkel en rode ui in de koelkast. Maar ook bloemkool, is heerlijk om in een krokant jasje te eten!
En of het lekker was? Onweerstaanbaar zalig, we hebben ons bijna misselijk gegeten want er was een mega grote bak hahaha. Kijk, dan zijn ze opeens niet meer zo gezond! Maar ach, genieten mag!

Moeilijk om te maken? Absoluut niet, met onze tips en tricks staan ze ook bij jou op de borrelplank.

Wil je nog meer ideeën voor de borrelplank? Italiaanse loempia’s bruschetta van paprika en feta  bruschetta met champignons snelle risotto bitterballen

 

Steps

1
Done
10 minuten

Groenten

Wij hebben vandaag gekozen voor wortel, rode en gele paprika, rode ui venkel en courgette.
Was de groenten en snijd ze in de gewenste vorm. Je kunt kiezen om slierten, ronde plakjes of ingetjes te snijden.
Droog de groenten met keukenpapier.
Zet klaar.

2
Done
3 minuten

Beslag

Het beslag maak je ter plekken.
Weeg het bloem af en gebruik een koud biertje. Meng langzaam het bier in het beslag en wanneer het beslag lijkt op pannenkoek beslag stop je met bier toevoegen.
Voeg zout naar smaak toe. Je kunt er ook voor kiezen om na het frituren direct wat zeezout erover te strooien.
Ga niet eindeloos met een garde er door want dan sla je hebt beslag dood.

3
Done
5 minuten

Frituren

Verwarm de olie tot ongeveer 180°. Wanneer er een grof korreltje zeezout mooi bruist kun je je groente gaan frituren. Wikkel de groente door het beslag laat het ietsje uitlekken en frituur ze.
Frituur niet te veel tegelijk anders gaan ze elkaar plakken
Het duurt ongeveer 2 minuten, waarbij je ook de groente even omdraait.
Schep met een schuimspaan de groenten uit het vet en laat dit op keukenpapier uitlekken.

4
Done

Serveren

Wij eten dit graag met een stukje citroen, of een iets zoetere chilisaus.
Ook een sojasaus met wat verse fijn gesneden rode peper voor wat pit is ook lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Passievrucht panna cotta
previous
Passievrucht panna cotta
Pasta alla chitarra
next
Pasta alla chitarra
Passievrucht panna cotta
previous
Passievrucht panna cotta
Pasta alla chitarra
next
Pasta alla chitarra

Add Your Comment