Ingredients
-
200 gram bloem
-
1 flesje bier
-
Halve theelepel zout
-
Kies je favoriete veggie groenten
-
400 ml zonnebloemolie
-
Bakje zoete chilisaus
Directions
Groenten tempura
Als er iets is wat de Queens graag eten zijn in tempura gebakken vis en groenten. Jo heeft het vaak gegeten toen ze nog de hele wereld over vloog, want Japanse restaurants hebben dit altijd op het menu staan. Tegenwoordig een waanzinnig populair gerecht.
In Italië vind je het ook veel en voor ons een perfecte borrelhap. Onze favoriet is de calimari fritti, die gaan we zeker nog een keer maken. Wanneer wij op vakantie gaan met het gezin of gewoon naar een restaurant in Nederland mag iedereen altijd een voorgerecht kiezen. Een tafel vol voorgerechten en dan samen delen is onze manier van tafelen. Zo proef je altijd verschillende dingen, want het kan soms ook moeilijk zijn om maar 1 gerecht te kiezen.. Een vegetarische gerechtje staat er in ieder geval altijd wel bij. Deze vegetarische groenten tempura is een goed voorbeeld van wat wij zeker zouden kiezen van de menu kaart. Want dit lusten wij allemaal graag.
Vandaag onze favoriete veggies in de tempura. In Japan gebruiken ze voor het beslag ijskoud water. Wij hebben een flesje bier gebruikt, het geheime recept van een Italiaanse chef voor een krokant laagje. Het bier zelf proef je eigenlijk niet.
VERSCHILLENDE GROENTEN
Eigenlijk kun je alle groenten hiervoor gebruiken, wij hadden courgette, rode en gele paprika, venkel en rode ui in de koelkast. Maar ook bloemkool, is heerlijk om in een krokant jasje te eten!
En of het lekker was? Onweerstaanbaar zalig, we hebben ons bijna misselijk gegeten want er was een mega grote bak hahaha. Kijk, dan zijn ze opeens niet meer zo gezond! Maar ach, genieten mag!
Moeilijk om te maken? Absoluut niet, met onze tips en tricks staan ze ook bij jou op de borrelplank.
Wil je nog meer ideeën voor de borrelplank? Italiaanse loempia’s bruschetta van paprika en feta bruschetta met champignons snelle risotto bitterballen
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenWij hebben vandaag gekozen voor wortel, rode en gele paprika, rode ui venkel en courgette. |
2
Done
3 minuten
|
BeslagHet beslag maak je ter plekken. |
3
Done
5 minuten
|
FriturenVerwarm de olie tot ongeveer 180°. Wanneer er een grof korreltje zeezout mooi bruist kun je je groente gaan frituren. Wikkel de groente door het beslag laat het ietsje uitlekken en frituur ze. |
4
Done
|
ServerenWij eten dit graag met een stukje citroen, of een iets zoetere chilisaus. |