0 0
Grote pompoen koeken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
140 gr Pompoen blokjes
1 Eiwit
50 gr Boter
0.5 tl Bakpoeder
125 gr Amandelmeel
1 tl Baking soda
1 tl Koek en speculaaskruiden This is a mixture of cinnamon, ginger, nutmeg,cardamom,
50 gr Kokosnoot suiker
1 sinaasappel Sinaasappel rasp
0.5 tl Vanille extract

Grote pompoen koeken

Pompoen in je baksel? Een geweldige manier om meer groenten te eten!

Cuisine:

We zijn gek op pompoen! jij ook?

  • 65
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pompoen is een fantastisch ingredient waar je ontzettend veel kanten mee op kan. Wij vinden het heerlijk in gerechten zoals pasta of curry’s maar ook in baksels!

Daarom hebben we deze keer grote pompoen koeken gebakken. Heerlijk van smaak ze zien er prachtig uit!

Steps

1
Done
40 minuten

De pompoen

Schil de pompoen en hak hem in stukjes. Doe de stukken in een ovenschaal en voeg wat olijfolie toe. Bak de pompoen voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Laat de pompoen daarna volledig afkoelen

2
Done
5 minuten

Het beslag

Mix de boter en suiker met een keukenmachine. Voeg daarna het eiwit toe en mix. Daarna kun je het amandelmeel, bak soda, bak poeder en speculaas kruiden toevoegen. Roer dit goed en voeg als laatste de sinaasappelschil en het vanille extract toe.

3
Done
20 minuten

Oven

Maar ronde balletjes van deeg en plaats ze op een bakplaat met bak papier.
Bak de koekjes 15 minuten op 180 graden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zalm met een korst
next
Pumpkin Gnocchi
previous
Zalm met een korst
next
Pumpkin Gnocchi

2 Comments Hide Comments

Dag dames,
Lijkt me heerlijk recept, maar paar vragen sinaasappelschil, verse of gekonfijte? Bij punt twee hebben jullie het over bloem, staat niet tussen de ingrediënten? Of moet de afgekoelde pompoen worden gemalen?
Groet Arlette

Hoi Ariette,
Bedankt voor je reactie! Ik denk dat dit recept niet helemaal goed is overgekomen met onze transformatie van website en Engels naar Nederlands. Oeps! Ik heb het recept aangepast! Met sinaasappel rasp bedoelen wij verse rasp.
Leuk als je de koekjes gaat bakken!
Liefs, Cookingqueens

Add Your Comment