Ingredients
-
140 gr Pompoen blokjes
-
1 Eiwit
-
50 gr Boter
-
0.5 tl Bakpoeder
-
125 gr Amandelmeel
-
1 tl Baking soda
-
1 tl Koek en speculaaskruidenThis is a mixture of cinnamon, ginger, nutmeg,cardamom,
-
50 gr Kokosnoot suiker
-
1 sinaasappel Sinaasappel rasp
-
0.5 tl Vanille extract
Directions
Pompoen is een fantastisch ingredient waar je ontzettend veel kanten mee op kan. Wij vinden het heerlijk in gerechten zoals pasta of curry’s maar ook in baksels!
Daarom hebben we deze keer grote pompoen koeken gebakken. Heerlijk van smaak ze zien er prachtig uit!
Steps
1
Done
40 minuten
|
De pompoenSchil de pompoen en hak hem in stukjes. Doe de stukken in een ovenschaal en voeg wat olijfolie toe. Bak de pompoen voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. |
2
Done
5 minuten
|
Het beslagMix de boter en suiker met een keukenmachine. Voeg daarna het eiwit toe en mix. Daarna kun je het amandelmeel, bak soda, bak poeder en speculaas kruiden toevoegen. Roer dit goed en voeg als laatste de sinaasappelschil en het vanille extract toe. |
3
Done
20 minuten
|
OvenMaar ronde balletjes van deeg en plaats ze op een bakplaat met bak papier. |
2 Comments Hide Comments
Dag dames,
Lijkt me heerlijk recept, maar paar vragen sinaasappelschil, verse of gekonfijte? Bij punt twee hebben jullie het over bloem, staat niet tussen de ingrediënten? Of moet de afgekoelde pompoen worden gemalen?
Groet Arlette
Hoi Ariette,
Bedankt voor je reactie! Ik denk dat dit recept niet helemaal goed is overgekomen met onze transformatie van website en Engels naar Nederlands. Oeps! Ik heb het recept aangepast! Met sinaasappel rasp bedoelen wij verse rasp.
Leuk als je de koekjes gaat bakken!
Liefs, Cookingqueens